onsdag 30 november 2022

Strålande:-)Andersdagen idag  - slask eller blask;-)


Japp, det var en härlig onsdag med strålande sol, första gången på nästan två veckor. Och då blir jag alltid aningen osäker om det är Anders som slaskar och julen som braskar eller om det är tvärtom;-) Det var i alla fall is på bilens vindruta idag. Om den vetskapen underlättar alltså;-) 

Tv-soffans iakttagelser
Har alltid trott att o.b. och Tampax används vid mens. Fel! Tamponger är absolut multifunktionella. I pågående VM används dom nämligen när en spelare har näsblod. Genialiskt! Det hade jag aldrig kunnat räkna ut själv. 

Energiläckage trodde jag var någonting som man kunde mäta till exempel med en värmekamera. Ja, den tekniken kan man nog knappast använda vid fotbollsspelarnas läckage

Både svt och tv4 tar in kvinnliga respektive manliga landslagsspelare som så kallade expertkommentatorer. Lotta Schelin ”dubblerar”. Hon kommenterar matcherna och är med i studiosnacket. Vem har kommit på idén att duktiga kvinnliga och manliga fotbollsspelare är lika kapabla som kommentatorer. Inte jag i alla fall;-)

Danmark fick respass ur VM av Australien idag. Kan väl säga som så att det minst dåliga laget vann. Jag gillar underdogs, speciellt om det kommer från ”down under”, men då vill jag helst inte ha att motståndarna kommer från Danmark;-)

Lilla Tunisiens 1-0 seger mot regerande världsmästaren Frankrikes B-lag räckte inte för avancemang den här gången heller...

18 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Tackar för rapporten. :)

Det var ganska skönt här också när snön försvann så snabbt som den gjorde, inga snöbollskrig på skolan är ju det ultimata för oss där även om jag privat uppskattar det.

Ha nu en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Sol.....den har jag inte sett på evigheter men jag njuter av dina bilder =) Bra när saker går att använda till mer än bara ursprungs ändamålet.

Ditte sa...

Visst var det en strålande dag! Bara att tacka och ta emot. Och bli extra uppiggad.
Detta med tamponger vid näsblod kände jag faktiskt till- Och visst är det bra. Mne en funktion en nog inte direkt tänker på.
Håller helt med dig. En duktig kommentator behöver inte alls vara en duktig spelare .Finns ju många exempel på det. Kan bli trött på alla specialistanalyser.
Tack för analysen.
Nu är det här hemma Polen mot Argentina och vi är laddade. Vem vinner?

Ditte sa...

PS Polen tog straffen från Messi. Perfekt!

femfemman sa...

Synd på Danmark. Hade hoppats mer av dem.
Stora näsborrar på fotbollsspelare... eller, tampax mini finns nog...
Sol hos dej? Ja, lite mellan molnen här på förmiddagen också. Men solen är så blek nu, så jag stannade inne och bakade. Fick bli utomhus på mulen eftermiddag. Nöp ganska gott i kinderna.

Heja Polen!

Äventyret framtiden sa...

Haha, måste skratta åt femfemmans kommentar om stora näsborrar :)
Snöhögen slaskar tycker jag och det betyder väl att julen braskar?

nalta norrland sa...

SVAR: det går inte att ta prover och typ utesluta ME utan det är en process då man ser över hur måendet varit under minst sex månader och då ska vissa punkter uppnås, kommer inte ihåg vad det heter… men egentligen tror jag inte att det är ME, inte medans det är ljust jag är vaken och pysslar med något 😶 under nattens timmar är det dock inte lika enkelt att låta bli att vara orolig.

Ser ju typ ut som vår hos Dig.

9 minus i 08a land är kyligt.

Susjos sa...

Men åh så härligt att vi kunde dela med oss av solen upp till Sverige idag, va härligt! Läste din länk om energiläckage, och sa just till maken idag att det är väldigt rogivande att vara här på semester och inte ha några måsten, hemma finns det alltid nåt man måste göra, och bli stressad över, man måste bli bättre på att ” bara vara” även hemmavid!
Visst var det trist att Danmark åkte ut idag. Kul att Polen gick vidare trots förlust mot Argentina, vi såg slutet av matchen så vi missade båda målen.
Smart med tamponger mot näsblod ;-)
Ha det gott!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Japp, i dag blev det säsongspremiär för isskrapan. Inte efterlängtat.

Anki sa...

Sol och blå himmel är aldrig fel - tyvärr var det inte så här, utan en ganska grå dag.
Tack för rapporten om vad som händer i fotbollsvärlden ... spelar väl ingen roll vem som gjorde målet, det viktiga är ju att det blir mål :)

Geddfish ♥ sa...

Så fina och strålande väderbilder! Kul!
Ganska skönt i luften hos oss även om inte solen har visat sig alltför mycket, så är jag nöjd i detta nu i det som är
Det är grönt och milt.

Eva sa...

Ser likadant ut på gatorna på Ekerö som i Täby kan jag rapportera. Njöt av solskenet en stund igår, men idag blir det visst inte ens dagsljus.
Det har gått troll i detta med experter på fotboll tycker jag. Kan vi inte få njuta av sporten som sådan istället för expertsnackandet. Dom analyserar snart sönder spelet tycker jag.
Trist när man kör reklaminslag när nationalsångerna och laguppställningarna visas tycker jag.

Annika sa...

Härligt med sol och bli himmel.
Japp, om Anders slaskar julen braskar :-D MEN med klimatförändringarna stämmer ju inte de gamla talesätten längre.
Fotbollen ja, P ser när han kan och jag bryr mig noll. HAHA.
Fast klart jag håller på US. P tror de åker ut på lördag då se spelar mot Holland, och det stämmer säkert.

christian sa...

Vilka härliga vintersolbilder du bjuder på....underbart!
Håller med dig vad gäller kommentatorer, ibland är det rent av bedrövligt, man kan tro de får betalt per ord! :(
Kul för Australien, synd om Mexiko.....
Nya tag idag!

Gunnel sa...

Jag har alltid med undrat över varför alla "gamkla" idrottsutövare om det nu är fotboll eller skidor hamnar som expertkommentatorer. Många tillför inget i diskussionerna som är vettigt.

KajsaLisa sa...

Häftiga innergårsperspektiv med blå himmel.

Paula sa...

Jag borde ju förstått att du snott solen! Fast jag längtar ännu mer efter vit snö än blå himmel, får man båda är det bingo! Jag har faktiskt sett skidskytte igår och längdåkning idag, försöker verkligen skärpa mig o kolla när tävlingarna går, har missat mycket...
Men så särskilt spännande var det inte idag med en hög norrbaggar längst fram i listan, o himla tråkig tävlingsform att köra tre varv på en kort bana där alla till sist nästan hänger i varandra och man knappt kan hålla reda på vilka som är ute på vilket varv.
Solig helg önskas

Carita Liljendahl sa...

Uppskattar att få annorlunda och roliga fotbollsnyheter här nu då jag inte kollar matcherna. Tampong mot näsblod - suveränt!