måndag 28 november 2022

Glad måndag

När jag ser sådana läckra sängkläder blir jag glad. Men nu är det Hästens butik och inte IKEA. Här får man nämligen varken sitta på sängbänken eller provligga sängen med de läckra orangea sängkläderna. Dåligt!


Ja, fotbolls-VM kommer ju pågå i ytterligare nästan tre veckor, så jag är nog glad alla dagar i veckan:-) Har dock inte sett alla matcher, man har ju ett liv vid sidan om fotbollen också, eller så intalar jag mig själv;-) Följande observationer från tv-soffan får åtminstone mig att vara glad:

Alla spelare (från 32 nationer) utom en enda bär tröjorna utanför byxorna. Enda undantaget är Spaniens högerback César Azpilicueta som till vardags spelar i Chelsea. Snygg är han också;-)

Marockos 2-0 seger mot karaktärslösa Belgien satt finfint:-) Förresten är Marockos och Israels nationsflaggor förbryllande lika. 

Sviterna på det spektakulära Hotel Raffles i Doha är visst reserverade för FIFA. En svit modell större kostar 97 000 kronor. Inte för hela mästerskapet utan för en natt. 

Om ni klickar på Raffles länk ovan får reklamslogan ”Fly through Doha” en helt annan innebörd;-)

Att heta Niclas Füllkrug är väldigt olyckligt, åtminstone om man översätter namnet till svenska – Fyllekrog. Men han räddade Tyskland kvar i VM med sitt 1-1 mål mot Spanien. Erik Nivas krönika sitter som alltid klockrent.

Lasse Granqvist och expertkommentator Hasse Backe är inte helt synkade. Personkemin klaffar inte. Dessutom glömmer Granqvist ibland bort att han inte är radiokommentator längre. Han tolererar dock Hanna Marklund som ”bisittare”. Hon har sällan något vettigt att bidra med utan nöjer sig med att bekräfta det han säger. Enklast så;-) 

Snacka om utdelning! Ett enda anfall och ett enda skott på mål resulterade i matchens enda mål mellan Japan och Costa Rica. Och det var tyvärr inte Japan som lyckades med den bedriften…

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

12 kommentarer:

femfemman sa...

Inte så mycket att diskutera. Har inte sett många matcher.
Så jag vet inte...
Men 97 000 per natt. Ett sådant ställe borde jämnas med marken. Tycker jag! Ha det bra!

LillaSyster sa...

97000 för att ha ögonen stängda - helt sjukt. Men den som bor där har väl råd med det men som sagt inget för oss vanliga människor.
Vad händer om du provligger sängen lite ändå? Blir det böter......
Att inte ha bra kommentatorer det kan reta ihjäl mig.
Ha det gott!

Ditte sa...

Kul med dina tankar och analys. Har sett en del matcher. Och , nej- Japan vann inte. Idag såg vi Brasilien spela mot Schweiz och vinna med 1-0.
Såg även Spanien-Tyskland igår. Tur för Tyskland att de klarade sig kvar.
Vad gäller Hanna Marklund är det ingen favorit. Funderar på vad hon gör här för inte tillför hon något.
Håller helt med dig om L.G och H.B.
Blir förbannad över att "några" betalar för FIFA elitens boende här- Pust-
Sängkläderna gillade jag. Men visst har jag i stan provlegat hästens sängar. Dock utan just orange sängkläder.

Äventyret framtiden sa...

Sängen är ju bara för ljuvlig och Hästens garanterar antagligen att allt är så bekvämt det bara kan vara. Men de kunde väl ha en obäddad säng till provsäng? Tycker jag. Kan förstå att man inte vill att folk ska sätta sig på den bäddade sängen.
Tack för dina recensioner av fotbollen; måste erkänna att det handlar om vintersport här just nu.
97000 kronor per natt. Hujedamej. Kan man sova överhuvudtaget om man ska betala så dyrt för en natt. Nå, det finns fartblinda galenpannor i världen. Knäppt.

Geddfish ♥ sa...

Det var en glad säng, det räcker till en Glad måndag med den orange bäddningen.

Absolut noll intresse för fotboll från mig, men det finns dock intresse i familjen. Min förste make sitter klistrad vid TVn inför all sport. Äldste sonen har spelat fotbill, äldsta dottern spelat damfotboll och även varit tränare. Så har vi då Lowe som tränar och kollar matcher tillsammans med sin pappa.

Jag har haft en glad måndag och är nöjd.

KajsaLisa sa...

Idag hade jag somnat på en gång om jag provlegat i den. Riktig BPfärg

Gunnel sa...

Sådana sängkläder vill jag ha! Då gör det inte så mycket om man skulle lida av sömnlöshet någon natt. Jisses vilket pris för sviterna. Har de tro Hästens sängar med orange sägngkäder där....annars är de inte värda priset.

Susjos sa...

Oj, vilka läckra sängkläder, och BP:s färger också! Snyggt!
Tack för dina härliga inlägg om fotbollen, jag har dock inte sett så många matcher, däremot min man! Vi tidigarelade middagen igår, men missade i alla fall en del av matchen mellan Tyskland-Spanien. Hann inte se så mycket av Portugal- Uruguay heller idag , mitt i middagstid, men hann se att Portugal vann i alla fall…
Ha det gott!
Kram

Anki sa...

Sängen ser i alla fall mysig ut ... synd du inte fick prova den :)
Hm ... 97000 för att sova - inte prisvärt som barnbarnet Ludvig skulle uttrycka sig :)

Annika sa...

Sängen ser härlig ut. Kan tänka mig att du gillar färgen.
HOPPAS Hästen ändå har provsängar, men det har de väl.
Peter har bott på Raffles i Singapore en gång, var där på business med jobbet. OTROLIGT sa han, nästan så det blev jobbigt m all lyx och uppassning.
Priset är sanslöst. Obegripligt.
Ha en fin tisdag!

christian sa...

Dålig stil att inte få provligga, då vill man ju inte köpa!
Vad mycket du ser som ingen tänker på, t.ex. tröjorna.....men "Füllkrug" betyder inte "fyllekrog" även om man som svensk har nära till den översättningen. Verbet "füllen" betyder "att fylla" å då blir "füll" imperativ, alltså uppmaningsform "fyll" å "Krug" betyder "bägare" så att "fyll bägaren" skulle vara det korrekta, men, som sagt, din variant var ju roligare!
För övrigt håller jag med dina analyser/ditt tyckande, härligt med förlust för Belgien!!! Och Tyskland visade äntligen den karaktären å det spelsätt de är kända för, skönt!
Det är många bisittare som är plågsamma, som t.ex. Marklund eller den totalt "meningslös känna sig tvungen att prata" babblande Lotta Schelin, plågsamt värre, man vill ju stänga av ljjudet!

Carita Liljendahl sa...

Också jag blir glad av den där färgen på sängkläderna. Snygg säng annars också! Tack för att du är med i Glad måndag och länkar upp.