tisdag 8 november 2022

”Döda" länkarKan inte låta bli att svara på en kommentar av Klimakteriehäxan:

…Ser att du länkar till Emma, kan inte låta bli att undra vad om hänt? Eller är det bara så enkelt att folk tröttnar på att blogga? Du har fler i din lista som inte lagt ut något på månader: Mias mix, Kråkvinklar och Steve åtminstone. Till skillnad från Ama kan de förstås komma tillbaka men ...

Visst har jag ett antal döda länkar i min blogglista. Grejen är bara den att de faktiskt inte är helt döda.

Sol som sol
Emma vaknade till liv i början på juni efter en fem månaders bloggpaus. Sedan kommenterade hon nyligen hos Ama. Så där finns det hopp… Saknar speciellt hennes skål med lördagsgodis. 

Kråkvinklar
Kråkvinklar är en speciell bloggare. Gillar h*ns resereportage från mycket udda och exotiska destinationer. Dessutom är h*n en otroligt duktig fotograf. Ja, inte har h*n rest under pandemin. Men h*ns bildreportage från Island var väl värt att vänta på. Så h*n kommer igen.

Mias Mix
Mia har under åren också blivit till en slags resebloggare. Vankas det en resa så är chansen att det blir ett blogginlägg hundra procent.
 

Steve reflekterar
Sedan Steve flyttat in i ett äldreboende i Örebro har hans inlägg blivit färre. Han är ju funktionshindrad efter en stroke och kan bara skriva med en hand. Han fyller år samma dag som Norge firar sin nationaldag. Den 17 maj brukar ett inlägg dyka upp på hans blogg;-)

Jag är mycket väl medveten om att man inte ska ha ”döda" länkar i sin blogglista. Bloggens popularitet sjunker visst då har jag förstått. Men ovan nämnda bloggar har skänkt mig mycket glädje under åren samtidigt som jag lärt mig mycket av bloggarna. Å mig stör det inte där de ligger till höger i min blogglista… 

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Deras gemensamma nämnare är färgen orange, en färg som muntrar upp denna eländigt gråa och gråa tisdag i november. Älskar MGn som finns till salu i Täby Centrum. Eldriven förstås – bilden inte Täby Centrum;-) DS.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Gå in och lägg ett bud på MG:n =)
Du får ha vilka du vill i din blogglista, jag tycker den är bra - lätt att se vilka som lagt upp nya inlägg och extra bra på söndagar.
Hmm grått, grått, grått och regn......men jag hittad några blommor i min trädgård idag. Några färger som tilltalar dig=) Ha en bra kväll. Kram

Geddfish ♥ sa...

Du har en länk här som du hänvisar till varje skyltsöndag http://bp-computerart.blogspot.com/2015/03/skyltsondag-med-alla-skyltare.html
Där går jag vanligtvis inte in utan kollar i vänlistan.
Nu hände det sig som så att en "ny" bloggare kommenterade på min skyltsöndag nu i söndags, som hette Professor Deutsch. Jag blev så nyfiken vem detta var. Gick in och kollade och såg att flera kommenterat, men h*n finns inte med i några blogglistor.
Nu har jag lyckats utreda vem det är. Bytt bloggnamn, förstås.

Så kan de va!

Gunnel sa...

Men där är ju miin bil! Som jag har letat!

Ditte sa...

MG:N är häftig. Så läcker! Men skynda på för elbidraget är snart över.
Ja, detta med min egen blogglista har jag funderat på. Ama kommer alltid finnas kvar men i övrigt har jag plockat bort den som inte direkt är aktuella. (Om jag inte har en speciell anledning att ha dem kvar)
Mig stör det inte vilka andra har med i sina listor.
Fint att höra hur du tänker kring detta.
Många har ju tagit bort sina blogglistor.

femfemman sa...

Har en riktigt död länk sedan fem år tillbaka. Har inte hjärta att ta bort min goda vän Ingas länk. Går in och tittar ibland...och minns. Hon är den bloggare som jag umgåtts med allra mest irl.
Mia är en annan som jag saknar. Hon lever i högsta grad. Vi "ses" ibland på Instagram. Tror att hon tröttnade på att blogga.
Har tidigare framfört att jag är imponerad över er som bloggar varje dag. Det har jag inte alls lust och material till. Trots alla mina bilder.
Allt har din tid... och jag är nöjd över att ha bloggat i snart fjorton är...sedan jag var 55...därav bloggandet.
Vissa år har det inte blivit så mycket...men det som blir det blir.
Ha det gott!

Tony sa...

Inte är bloggarna lika många och lika uppdaterade som när jag och du började nån gång för 14-15 år sedan. :-)
Få nya kommer till utan det är vi äldre som fortfarande håller liv i det hela.

nalta norrland sa...

Jag har bloggat sedan hösten 2007 och många bloggare har försvunnit under den tiden, många försvann till Facebook och andra till Instagram.
Det är kanske så att bloggandet på amatörnivå inte längre är lika populärt som förr 🤔
Nåväl vem har något med vilka Du har på Din blogglista förutom Du ❓
Lägg ett bud på bilen 👍 Du lär ju ångra Dig annars 😅
Kram

Äventyret framtiden sa...

Nej, nej, Gunnel och BP, den bilen är min och den heter Min Glädje, MG.
Så himla snygg.
Ja, det är lite knepigt detta med länkarna och ingen aktivitet finns bakom men det är ju bara att vandra vidare. Och så länge de inte är döda så finns det ju hopp. Jag höll ju upp jag också ett bra tag för att återkomma. Allt har sin tid.
Vet inte varför alla säger att det inte bloggas så mycket längre. Jag har en helt annan uppfattning men en del av kruxet ligger kanske i detta med att en stig ska hållas öppen från båda håll. Respons och kommentarer är av godo. Då inte i den meningen att man måste kommentera men gärna när det känns rätt att göra det.
Du gav riktigt bra förklaringar på dina bloggvänner som inte är särskilt aktiva just nu. Så är det hos mina vänner också; mitt i allt så ...

Susjos sa...

Oj, jag har inte tänkt på att jag har "döda länkar" bland min blogglista, men det har jag ju! Har helt enkelt inte "rensat", och vissa vill jag ha kvar på min lista, spelar ju ingen roll!
Orange är din färg, och jag gillar den också! Bilen är supersnygg!
Ha det gott!
Kram

Margaretha Lillvik sa...

Kan nog stämma att man har "döda" bloggar på sin lista. Fast ibland får någon ett ryck och skriver och då är det ju synd att man har plockat bort dem. Bilen är ju ursnygg!! Färgen orange tillhör väl Halloween, lite höstlikt, men snygg ändå. Påminner mig om 70 talet. Oftast är det väl så att många läser bloggar, men orkar inte alltid att kommentera.Sån är även jag! Min blogg handlar ju ofta om resor och platser vi besöker, när vi är på en sådan. Tycker ändå att det är kul att bloggarna finns.

Susjos sa...

Jag igen! Hälsningar till dej från maken, jodå, han har koll på att fotbolls-VM börjar, har med sig grejer så det går att kolla på via datorn om inte annat ;-)
Kram!

Stare Ström sa...

Nej BP, du har så rätt! Jag är inte död! Det är bara så att de bildredigeringsprogram jag har använt under så många år har uppdaterats och mina gamla kunskaper är just det, för gamla! Någon dag kommer jag att sätta mig in i hur det hela fungerar nu och är tillbaka. Jag uppskattar att du har gillat mina bilder!

Annika sa...

Jomen jag med, har så många döda länkar i min blogglista också. Tänker ofta att jag ska ta bort dem, men det blir inte av.
Så många som en gång bloggade som slutat. Tråkigt nog.
Bloggen är iaf det bästa av alla sociala medier. Det allra bästa. Kommenterarna är givetvis a och o. Alltid. Utan kommentarer skulle jag sluta skriva.

Ha en fin dag!

Klimakteriehäxan sa...

Inte alls att det stör mig med passiva bloggar i din lista, det har jag ju de facto inte med att göra: du länkar till vem du vill när du vill.
MEN jag ser den låga aktiviteten som ännu ett tecken på att intresset för bloggar, såväl att läsa som att skriva dem, är på nedåtgående. Och det tycker jag (förstås) är tråkigt.

Anni sa...

Jag har ingen länklista alls i min blogg och inte är jag död heller även om det är glest mellan inläggen - TROTS att jag har massor av bloggfoder. Det är bara svårt att vara kreativ när för mycket annat upptar ens tid och tankar.

Paula sa...

Heja för oss oragne-diggare, nu är ju orangea Halloween över för den här gången men färgen tycker jag får hänga kvar. i allafall tills tomteluvorna tar över, för de kan inte vara orangea?
Jag har ingen blogglista. Jag besöker de bloggar som är aktiva och kommenterar hos mig. Under tidiga bloggåren besökte jag många bloggar, kommenterade och hörde aldrig av dem. Sen ruttnade jag på det. Jag försöker även om jag inte alltid lyckas att hälsa på alla som lämnat avtryck i mina blogginlägg, numera försöker jag också svara på kommentarer direkt i min blogg. Man har ju inte oändligt med tid heller, även om man kan tro att en pensionär inte har annat än tid. Jag blir alltid så glad då någon som inte hört av sig på länge plötsligt skriver en hälsning för då vet jag att det förmodligen finns något attläsa där.

Carita Liljendahl sa...

Jag har inte alls tänkt på att bloggens popularitet sjunker om man har "döda" länkar... jag rensar bland mina ibland och ska titta genom dem nu igen.
Å andra sidan bestämmer vi ju själva vem vi länkar till, och ibland kan även en avslutad blogg vara en minnesplats - vare sig personen som skrev den har avlidit, eller bara annars slutat blogga.
Fint att du tog upp den här "problematiken".