torsdag 10 november 2022

Tråktorsdag

En bil kommer lastad med... asfalt som körs till slutdestinationen med en skottkärra (t.v.) Till höger en liten vält.

Skottkärran töms. Killen med krattan grovfördelar asfalten.

För att platta till och jämna till asfalten behövs bland annat en markvibrator. Den är tyngre än vad den ser ut. Killen fick dra ordentligt.

En häftig lastbil och ovanligt innehåll i förarhytten. Förklaringen finns i inlägget.


Bilderna jag lägger upp talar sitt tydliga språk – det var en väldigt tråkig torsdag. Detta trots att jag älskar doften av nylagd asfalt, nåt någon höll på med på innergården både igår och idag. Dessutom tokgillar jag dessa häftiga lastbilar som i det här fallet kom lastad med just ”väldoftande” asfalt.

Förarhytten
Självklart blev jag nyfiken på "innehållet" i förarhytten. För det mesta brukar där finnas tomburkar, servetter och snabbmatskartonger. Inte den här gången. Ägaren/föraren måsta vara rojalist med tanke på de två kronorna. Boken Vägval av Angelica Larsson på instrumentbrädet var även den otippad. Såg inte om det var en kille eller en tjej som körde den gigantiska lastbilen, men jag tippar på en tjej. Fördomar – moi??? Absolut inte;-)

Oooops
Googlade precis Angelica Larsson och jag fick min fördom bekräftad, åtminstone delvis. Angelica är lastbilsförare och influencer. Hon har spelat in många videor. Det är bara googla hennes namn... Lite jobbigt att lyssna på henne bara. Men det är ju Erik Niva också;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Oj! Här fick jag många tankar. Lastbilschaufför och influencer. Oväntad kombination. Trodde vägvalet kunde vara en kristen bok.... Men då handlar det om andra vägval... Vilka? Får nog lyssna.

Grått är det... men ljummet och gott. Så det jämnar ut sej. Sen är det absolut oroväckande att det är så varmt... Samtidigt kan köld och snöhataren här inte klaga! God kväll!

Geddfish ♥ sa...

Jag hade en absolut toppenvädersdag i Skövde. Solen sken och det var varmt, inte klokt, men jag bara tackar.
Häftiga bilar, som väl föll till din belåtenhet.

Ditte sa...

Tja, men då hade du ju god underhållning idag med en del att titta på. Visst är det roligt att se när andra jobbar. Och hur de gör. Vad gäller boken så har lastbil en stor roll i den såg jag när jag slog upp det. Såg att du också kollat med Mr Google.

Ditte sa...

PS Strålande sol i stan och både en solig balkongstund och en skön solskenspromenad. Så ingen tråkig torsdag här. Inte alls.

LillaSyster sa...

Du har mycket underhållning att titta på från balkongen =)
Regnade bra i morse när jag åkte till jobbet, solen visade sig någon minut på hemvägen sedan grått igen. Hoppas på hyfsat väder imorgon då jag är ledig, vill gärna ut på en promenad i dagsljus. Hoppas att din rygg känns bättre. Kram

nalta norrland sa...

Danska, viss skånska är väl att lyssna på 🤪 läste/hörde att Carina Bergfeldt (hon som var på SVT nyheter USA förr) pratar engelska med sin danske man 😅
När jag var typ 10 brevväxlade jag med en jämnårig tjej i Skåne, hon ringde plötsligt mig och jag förstod ingenting… efter det slutade vi brevväxla ☺️
Jag tror Du har fördomar när det gäller lastbilars innehåll 🤪 jag har sällan sett tomma snabbmatlådor eller annat skräp fram på instrumentbrädan.
Asfalt luktar gott 👍
Häromkring asfalteras det enbart under maj - september.
Jag halkade till igår och idag ont som faan 😢😥😓 antagligen en sträckning, men hellre det än ramla och bryta lårbenshalsen.
Kram

Paula sa...

Vad dina gubbar sliter! Jag är trots allt lite imponerad över hur mycket som händer på din gård. Här händer inte ett piss. Utebelysningen både på gården och längs vägen slutade fungera när klantskallarna som gräver för fiber lyckades gräva av ledningarna och det har tagit flera veckors försök att få igång dem. Utan pannlampa famlar jag i totalt mörker!
Imorgon är en annan dag, och du får sätta tänderna i ett nytt blogginlägg!

KajsaLisa sa...

Ha ha, dom ger aldrig upp, vad kostar det här föreningen egentligen,vad säger revisorerna?

KulTur i Natur - Tony sa...

Du har det bra BP, bara gå ut på balkongen så har du ett fullödigt inlägg. :-)
De hade en litet reportage om just den lastbilstjejen i TV nyligen. Märker att det är fler och fler tjejer som blir förare av tung trafik i många olika typer ab fordon. Positivt tycker jag.

Äventyret framtiden sa...

Uj, så de slet dina gubbar som fixar på gården! Och hur du än bär dig åt BP, så lyckas du alltid få dina tråktorsdagar till riktigt trevliga torsdagar! Kronorna är ju bara för härliga.
Och jag håller med Tony här ovan, du går ut på balkongen och har ett fullödigt inlägg så där bara.
Som en annan också har när det kommer till kritan :)

Klimakteriehäxan sa...

Inte så himla tråkigt, så mycket som verkar hända utanför dina fönster!

Annika sa...

Älskar också doften av asfalt. SÅ väldigt mycket!!
slit och släp för killarna på din gård.
Ja, som många sagt redan, du behöver bara gå ut på din balkong så har du ett inlägg.
Trevlig helg!

christian sa...

Gillar du asfaltslukt?!? Du slutar aldrig upp att förvånas.... :)
Nu börjar även jag undrar när innergården äntligen ska bli klar!

Hanneles bokparadis sa...

gillar neonklädda män 🧡

Carita sa...

Skojigt att en som kör en så där stor bil har boken med titeln Vägval i förarhytten. Det ger ju flera associationer :-)