tisdag 22 november 2022

Fotbollstisdag

Vi er røde, vi er hvide, nästan i alla fall. Bilden är tagen i en ny lågprisbutik i Täby Centrum - New Yorker. 


Fotot är taget i samma butik. Å visst påminner den vänstra ponchon om det kroatiska landslagets tröja;-)

Ni får ursäkta, ni som ogillar fotboll och ni som speciellt kritiserar detta fotbolls-VM som spelas i omstridda Qatar. Läste hos Carita idag att hon bojkottar VM och inte tittar på matcherna. Ja, alla får vi ju göra som vi vill. Men jag kan för mitt liv inte förstå varför man vill straffa alla spelare/lag när man på ”högre ort” borde bojkotta FIFA och alla fotbollsförbund istället. Det borde man ha gjort 2010 när man valde värdland. Tycker det är helt fel att bestraffa landet Qatar och alla spelare.

Avrapportering
Vet också att några av er bland annat Karin och Guldkryckan ”förlitar sig” på mina rapporter. Älskar att blogga för just er de närmaste veckorna:-)

USA-Wales igår kväll slutade 1-1. Ingen match att minnas. Däremot lägger jag gärna walensaren Gareth Bale på minnet. Ögongodis ni vet;-)

Världens största skräll
Ja, där satt den. Världens största skräll. Saudiarabien slog upphaussade Argentina med 2-1. Rättvist? Vet inte, då jag inte såg matchen. Men fotboll är ett lagspel med elva spelare på plan. Att endast förlita sig på två ”gamlingar” Messi (35) och Di Maria (34) som ska ”göra det” håller inte. Man borde ha kommit ihåg att Messi aldrig var speciellt framgångsrikt i landslaget. Han glänste mest i klubblagen. Erik Nivas krönika finns här. 

Vi er røde, vi er hvide
Sedan kollade jag ju förstås våra 
grannar Danmark som tog sig an Tunisien. Det var inte bara Danmarks supportrar på läktaren som var røde och hvide, det var Tunisiens hejaklack också. Ett rött-vitt åskådarhav alltså. Fantastisk stämning om än aningen ”hatisk” - mot Danmark. Matchen slutade 0-0 med fördel Tunisien tycker jag. 

Observation
I detta VM tar man för första gången stopptid seriöst. Tilläggstid ska kompensera för förlorad tid vid spelavbrott p.g.a. skador, protester, med mera. Bra där! Rekordet hittills var 14 minuter efter första halvlek mellan England och Iran. Anledning: en huvudskada av Irans målvakt.
 

Maskot
Fotbolls-VMs maskot heter La’eeb och han finns att titta på här.

PS. Bilderna jag lägger upp kan med lite fantasi ha något med inlägget att göra;-) DS.

10 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag har lite hum om vad som händer i VM:et eftersom Göran sitter klistrad framför rutan. Vi associerar olika....du ser kroatiska lagets tröja i ponchon....jag ser något från opmodets tid för länge sen.

Carita Liljendahl sa...

Ja, jag läser ju nog vad du skriver och jag mår inte illa av det.
Jag bara bestämde mig för att inte se en enda match och att också säga varför jag bojkottar. Världen blir inte bättre men det är mycket bra att det blir diskussion om det här. Det vill säga att de mänskliga rättigheterna inte beaktas i Qatar, och inte har det alltid gjort det i andra arrangörsländer heller.
Olika åsikter ska vi få ha, förhoppningsvis utan att hamna i luven på varandra :-)

nalta norrland sa...

Att ha olika åsikter och kunna diskutera detta och skilja på sak och person är viktigt, jag kan ju tycka att det var fel i första början när Qatar gick VM men att straffa spelare är väl inte direkt rätt väg att gå… jag har kanske fel 😑 men de som spelar fotboll på denna nivå har väl fotbollen som arbete och får betalt för att spela? Då har de ju inte så mycket val… inte spela och då tjäna mindre pengar är ju visserligen möjligt men kanske 🤔 inte något alla väljer.

Är man fotbollsintresserad och väljer att inte se matcherna så på nått vis straffar man sig själv.

Min åsikt 🫠

femfemman sa...

Nej, fotbollsspelarna ska man inte bestraffa. Håller helt med om att det är FIFA skulle behöva sig en känga. Rn kraftig en. Bara att jag inte förstår hur det skulle gå till. De tycks vara oantastliga.
Visst är det händelserikt i VM. Otäck smäll mellan Irans målvakt och engelsk spelare. Och Saudiarsbien som ska fira national ledighetsdag i morgon, eftersom de vann över Argentina...
Ha det gott!

Ditte sa...

Kan helt hålla med dig.Vet ju att åsikterna är många.
Gillar inte alls att Quatar har tilldelats VM men nu har dessa korrumperade herrar i FIFA ordnat det så och fått bra betalt också. Riktigt illa.
Och länder har valt att åka och spela. Kan tycka att de reportrar som är på plats försöker göra ett bra jobb så att vi som inte är på plats ska få veta mer.
Givetvis ska spelarna inte straffas.
Har följt med VM hyfsat och har idag ett litet minnesinlägg härifrån Doha.
Och visst var det skräll att Argentina blev besegrade av Saudi.
Kul med Erik Nivas krönika.
Tack för rapporten.

Klimakteriehäxan sa...

Är det bara jag som tänker att Saudiarabien köpt Argentina? För det landslaget att förlora den matchen, det är ingenting mindre än en nationell katastrof. Kan det ändå ha lönat sig för spelarna? Ja förlåt mina fula misstankar, men det känns som att nästan vad som helst kan hända i fotbollsvärlden numera.
Jag håller f ö inte med dig om man inte ska kritisera Qatar. Finns så otroligt mycket att bli ilsken över!

Susjos sa...

Galet är det att Quatar har VM fotbollen, hur det har gått till ja…är det pengar som styr förstås!
Så kul att jag också direkt tänkte på Kroatien när jag såg den rutiga klädseln du lagt ut på bild, haha! Så kul att läsa om dina iakttagelser av VM, kollade genast in länken på fotbollskrigen från Wales, och visst känner jag igen honom, och visst är det ögongodis!
Min man berättade om övertiden pga skadan som Irans målvakt fick. Min man blev ganska förvånad över att Argentina förlorade mot Saudiarabien, men de var det bättre laget, och han håller med angående Messi. Danmark borde ha vunnit mot Tunisien säger maken. England och Frankrike kom upp i nivå som förväntat säger min man också :-)

Ha det gott!
Kram

Jacob sa...

Kuriosa angående fotboll.
Jag har spelat fotboll i samma kubb som Kurt Hamrin.
Inte samtidigt men ändå.
Klubben var Huvudsta IS.

christian sa...

Vad är det där röda otäcka på första bilden?!?! Kan inte annat än tänka på bordell.....
Ja du fotbolls-vm, alltid kul med skrällar framförallt när det är mot självgoda självutnämnda mästare!
Kommer just från Tysklands nederlag mot Japan å måste än en gång konstatera att Tysklands kännetecken, fysiskt spel, kämpaglöd har gett vika för ineffektiv duttfotboll...annat var det förr!

Paula sa...

Vilket glatt spöke maskoten är! Lånat morsans vita lakan? Hihi, inga regnbågsfärger som kan misstolkas! Tycker om att läsa dina iakttagelser, fast det är som grekiska det mesta. Men Danmark måste man ju heja på, är väl närmaste deltagarland?