måndag 28 februari 2022

Glad måndagInte blir man glad över händelserna i öst. Eller jo, lite glad blev jag i alla fall när jag läste/hörde att det absolut inte går som på räls att invadera och köra över ett land. Inte ens om man är en diktator för en stormakt och hotar med kärnvapen.

Glad är jag också över att EU, UK, FN och NATO för en gångs skull har fått sina häckar ur vagnen och på rekordtid skickat vapen, hjälpmedel, pengar och förnödenheter till Ukraina. Till och med internationella idrottsförbund har dragit sina strån till stacken. Bra där.

Å självklart blev jag hur glad som helst idag när termometern visade fyra plusgrader samt tjugo grader till på balkongen. Lägg därtill sol och en klarblå himmel för fjärde dagen i rad så…

Kunde även med stor glädje konstatera att Klimakteriehäxan la upp sin nionde upplaga av "Selfie" idag. Mitt bidrag kommer imorgon:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Man får ta tillvara på alla små glädjeämnen just nu. Ha det gott!

femfemman sa...

Ja, det händer mycket. Hoppas och tror att det finns någon förnuftig person som kan prata lite förnuft med Putin. Läste att Macron pratat med honom. Gillar verkligen den mannen! Kinas ledare fördömer inte på samma sätt, men hade enligt Aftonbladet manat Putin att trappa ner. Jag tror det är bra och bäst att försöka prata med karln.
Fint väder idag! Har jobbat, vikarierat, men hann med en runda i samhället under en "håltimme". Omväxling förnöjer! Ha en fin måndagskväll!

Ditte sa...

Var helt inne på dina tankar att det är en lättnad att det inte går som planerat för den lille despoten med storhetsvansinne.
Och skönt att inte alla runt om är som den svenska förvarsministern som ständigt ska återkomma. Eloge också till idrottsförbunden som tar ställning.
Skönt väder med lite vårkänsla piggade helt klart upp.

nalta norrland sa...

Jag tar tacksamt mot tips om blogginlägg, har ingen riktig bloggkänsla just nu, det är lite för mycket här hemma som stjäl energi och samtidigt vill jag inte blogga om eländet.
Vädret är i alla fall inget att klaga över, visst vet Du att blå himmel och sol är min favoritfärg.
Ukraina eller rättare sagt Putin ger mig en orosklump i magen.

Susjos sa...

Ja, man är glad för det lilla nu, som lite sol och en blå himmel! ..och som sagt att världen försöker göra det svårare för galningen där i Ryssland!
Ser fram emot din selfie i morgon!
Ha det gott!
Kram

KajsaLisa sa...

Wow, vilken bildvinkel

Anki sa...

Du har så rätt ... man får glädja sig åt det som man kan ...
Härligt med en solig dag i alla fall!
Häftigt bildperspektiv!

Ama de casa sa...

Vilken härlig bild! Förstår att glädjen är stor när det ser ut sådär på himlen :-)

Hoppas det ser likadant ut idag!

Kina sa...

Håller helt med dig i dina kommentarer runt det rådande världsläget! Jag är helt emot våld då jag är övertygad om att våld föder våld. Men... finns det ingen som har mod nog att skjuta karlen. Och det är väl ingen tvekan om vem jag menar! Det var så här det började på Hitlers tid också. Dessa despoter är livsfarliga det har historien visat så många gånger. Och ändå låter mänskligheten det hända gång efter annan! Läget är skrämmande och jag tänker på människorna i Ukraina.
Jag tänker också på skillnaden mellan dem som flydde hit 2015 och de som blir tvungna att fly nu. Då var det männen som kom, och kvinnor och barn lämnades kvar i krigets elände. Nu är det kvinnor och barn som lämnar, och männen stannar kvar och strider. Det känns mera humant, om man nu kan kalla någonting humant i ett krig!
Var rädd om dig!

christian sa...

Den vinkeln på husen har du inte haft nån gång tror jag . . . häftigt!

Annika sa...

det är verkligen så, man får ta till sig de små glädjeämnena nu.
Läget är verkligen inte roligt just nu, häll på att börja gråta när jag lyssnade på ett radioprogram imorse under min promenad där de talade om kriget och mitt i alltihop började flyglarmet tjuta. Tänker så mkt på dem som nu flyr.
Häller med Kina ovan. Jag tänker precis som hon.
Men, som sagt, vi lever vår liv ändå och kan inte så mkt annat göra.
Vi får istället göra det bästa av det hela tiden.
Ha en fin tisdag, BP!!

Carita Liljendahl sa...

Det blev man lite glad för - ja. Att motståndet Ukraina gör är hårt.
Inte tog Ryssland Finland då 1939-1940 heller!
Och extra glad blir jag för Grindtorpbilden, den blå himlen och att du är med i Glad måndag!