lördag 12 februari 2022

Bokmärke och några svarBokmärket som jag lägger upp idag är återigen en donation av gulliga LillaSyster. Gillade märket skarpt. Det är orange, vilket är en klar fördel och så visar det bagagets vikt. Även det en klar fördel när man checkar in sitt bagage på en flygplats. Å trots att LillaSyster shoppade loss på Gran Canaria ser det ut som om hon klarat sig från att få betala för övervikt. Men nära var det. Gränsen går vid 23 kg. Stort tack för bokmärket LillaSyster.

Nu till Orsakullans frågor:

Orsakullan fyllde år igår. Stort GRATTIS. Samtidigt vill hon veta när jag fyller år. I juni. Är alltså tvilling (tror jag). 

Hon vill även veta vilka former av kort jag har. Vänta, jag måste hämta plånboken först. Nu så…
Körkort (såklart), Taxikurirs Seniorkort (just i fall att), ICAs medlemskort (väldigt lönsamt) samt mitt vanliga Mastercard (som jag använder jämt, då de flesta butiker här inte tar kontanter längre).

Kontantbetalning – ett minne blott. Mig vetande är det egentligen bara Systembolaget som fortfarande håller en enda kassa (av tio) öppet för kontantbetalning. Även ICA, Willy:s och Pressbyrån tar fortfarande emot kontanter. Lite trist kan jag tycka, speciellt för (riktigt) gamla människor som varken kan eller vill betala med kort.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken. 

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar””.

13 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

snyggt, något liknande tejpade de på min väska... förr i tiden när man reste.

Susjos sa...

Fungerar bra som bokmärke, helt klart, och din färg också!
Aha, Orsakullans fråga om kort, där hittade vi två olika vinklingar, troligen var det dina svar som hon letade efter, haha!
Nu är jag mätt och nöjd efter att ha ätit goda musslor och druckit Leffe på Belgobaren, hemma igen och väntar på att Melodifestivalen ska börja! Ha en trevlig kväll!

Ditte sa...

Kul! Har själv aldrig haft det på en väska men himla bra för de som ska lyfta bagaget att de vet om att det är tungt. Snygg färg är det ju också.
Åker man charter brukar man ofta få ha mer begränsad vikt både på kabinväska och checkad väska. Men det varierar ju en del med flygbolagen. Hos många bolag på charter är det max 20 kg.
Men det är ganska mycket det också.
Nu rycker det i resetarmen. Men Japan lär få vänta. Knepigt mer inresa och karantän och stor spridning av Covid.
Men jag är hoppfull vad tiden lider.


Geddfish ♥ sa...

Bokmärket har du klarat med hjälp! Något sådant har jag aldrig sett. Fast jag har haft bagage på över 20 kg, det var Chicago och hemresan.

Såg att Orsakullan fyllde år, har grattat men inte svarat på hennes frågor, hinner inte.

Ja, mitt bokmärke, det måste ha fel text, tänkte själv på det, det är nog förväxlat med det andra jag har. Men tryckt är tryckt.
Ha en fin kväll!

nalta norrland sa...

Att inte ta emot kontanter är skitdåligt av affärerna, dessutom helt galet, när det var tjall på linjen och varken bankomat, eller ICA, COOP, OKQ8 kunde ta kortbetalningar så var det kontanter som gällde i princip överallt i Åseke till dess systemfekwt var åtgärdat och lika när nån hackade coop med flera butiker/företag utan kontanter stod vi där å kunde inte ens köpa en mjölk å än mindre tanka bilen.
Här på samhället funkar kontantbetalning nästan överallt.

I Lycksele är det inte tvärtom, många butiker är kontantfria.

Rimmar dåligt med tanke att Krismyndigheterna säger vi ska ha kontanter hemma… om det blir en Internet 💥 krasch, och allt slå ut… men om elen slås ut är mataffären hyfsat illa ute.

LillaSyster sa...

Den där lappen satt på makens cykelväska vid utresan, i Spanien sätter de sällan lappar. Tillåten vikt på specialbagaget är 30kg, så det var packat med god marginal. Kontanter....jo jag har det med mig ibland men för det mesta är det ju kort som gäller. Ha en bra kväll!
PS diskmaskinen får väl heta Evelina, som är dagens namn =)garantin var 5 år, jag hoppas på dubbel livslängd....men jag är tveksam. Första disken är körd)

Klimakteriehäxan sa...

Det är inte riktigt bra att kontantkassorna försvinner. Ändå betalar jag med kort, hela tiden.

Herr Nilssons Fru sa...

En fisk hälsar på en tvilling :) jag simmar lugn jag och är glad det inte var skottår när jag föddes. Kort ja de har man idag. Igår var vi hos kompisar och spelade kort med kontanter i små valör, redigt kul. Tur vi inte behövde använda kort :) Jag har aldrig sånt så vi fick låna i deras privat bank.

Kramiz o god söndag

femfemman sa...

Borde nog ha ett sådant där varningstecken på mej! Fast det syns väl! 😊

Ama de casa sa...

Här i Spanien är kontanter fortfarande väldigt gångbara och tas emot i princip överallt. Dock finns det ställen som inte tar kort alls, eller har ett minimibelopp för kortbetalning. Vi har börjat använda kort mer frekvent sen pandemin attackerade, men har alltid kontanter med oss också. Känns fånigt att använda kort när det handlar om småbelopp :-)

Anki sa...

Snyggt bokmärke och absolut rätt färg!
ICA- kortet och MasterCard är de enda kort jag har ... javisst ja, körkortet också :)

Guldkryckan sa...

Kontanter har jag inte så mycket av numera, 18 kr uppgår min kontanta samling till idag, inte mycket att hurra för.

Jag tror man kan handla på de flesta ställena jag besöker affärsmässigt nu för tiden med kontanter, fast jag handlar alltid med kort.
Kan vara bra att ha lite hemma tycker jag, men 18 kr kommer man ju inte långt med. ;)

Här har jag bara mitt Visakort, id och busskort i min plånbok, har en hög andra i bokhyllan som jag aldrig använder.


SV: Jo, det är en helt annan grej att arbeta där nu för tiden, hoppas det håller i sig.

Ha det bäst Bp.

Gunnel sa...

Bagagemärket gör mig ressugen och färgen är helt perfekt. Jag har bara körkort och VISAkort i mitt mobilfodral...äger ingen plånbok- Mina medlemskort i olika butiker har jag fått laddat på mitt VISAkort, så jag ska slippa ha så många att hålla reda på.