söndag 20 februari 2022

Skyltsöndag #354

Sista OS-dagen idag. Så oerhört framgångsrikt Sverige ha varit under detta OS. Helt fantastiskt och ett stort GRATTIS till alla medaljörer. Å ni som definitivt underpresenterade – ni är så unga att ni absolut kan komma igen om fyra år. Då i Italien, Milano och Cortina. Där kommer det absolut inte vara lika kallt, blåsigt och ”konstsnöigt” som det varit i Kina. Hoppas det i alla fall. 

Paralympics
Men för er som inte vill vänta fyra år så är det ju snart dags för Paralympics i Kina. Ja kommer absolut kolla och hoppas att tjejerna och killarna får lika stor utrymme i media som bland annat Sara Hector och Lag Edin. (I believe it when I see it.)

Men nu äntligen till min Skyltsöndag. Enjoy!

Hello Boba är en tedryck från Taiwan med geléartade tapiokapärlor i olika smaker. Drycken kan drickas både kallt och varmt. Ny i Täby Centrum. Förlåt, men jag säger bara YUCK!
En skylt hittad på anslagstavlan i entrén. Bra och intressant läsning för alla som tar sig fram med apostlahästarna i Sverige.Hur var det nu igen i sagor – ”Det var en gång…” när avståndshållning bara gällde för bilar…

Veckans höjdare: Polarn och Pyret har jag alltid gillat skarpt. Nu är det hållbarhetstrenden som annonseras. Bra där, men inte speciellt främjande för nyförsäljning och överlevnad direkt om jag får säga så…

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag tror att just Polaren & Pyret alltid haft second hand försäljning, eller folk har lämnat in sina barns urvuxna kläder och de har hamnat i tredje världen 😅
Polaren & Pyret var väldigt populärt när Elin var liten.
Täby verkar vara en guldgruva när det gäller skyltning 👍

Klimakteriehäxan sa...

Sympatiskt att P&P säljer sina egna kläder second hand, deras kvalitet håller för det. Så gör också Gudrun Sjödén och ibland även andra. Den där drycken avstår jag gärna. Och skylten för de gående är väl snarare en skylt för de stående, eftersom man lär få stå stilla där ett om man ska läsa och ta in allt. Det finns stundtals lite onödigt mycket regler!!!!

femfemman sa...

Avstånd i trafiken är så viktigt! Har avståndsmätare i bilen. Bara att sätta på farthållare, så ser automatiken till att hålla avstånd. Superbra!
Liksom Polarn och Pyrets kläder. Räcker till många barn. Dottern köper second hand på nätet... och efter att bägge killarna använt kläderna är det fortfarande i gott skick.
Köper kläder till barnbarnen på Polarn och Pyret. Inte jättebilliga... men jättebra.

Ditte sa...


Snyggt och roligt skyltat! Som du brukar göra.
P&P har allltid haft barnkläder i bra kvalité. Kul skylt var det! (Minns att barnbarnet William gjorde en hel del reklam för dem när han var mindre. Max också)
Men mins tre barn i varje plagg känns trångt även om kvalitén är bra. Det finns ju gränser för även dessa plaggs töjbarhet. Men att minst tre olika barn ska kunna använda plaggen, dock inte samtidigt, blir det enklare med ekvationen.
Ja, nu är det avstånd både här och där. Antar detta kommer att bestå.
Skrattade gott åt gåreglerna. Har läst om dessa att gå till vänster, på vänster sida, i Lokaltidningen då det ofta vid Årstaviken kör ihop sig med cyklister och fotgängare.

Carita Liljendahl sa...

Ja, Sverige hade ett oerhört framgångsrikt OS, verkligen!
Vi kom inte ens i närheten med Finland. Men det största av allt för oss var ju vårt första OS-guld i hockey nånsin :-)

Åke sa...

Jag har inte hållit avstånd… det får jag lida för nu. Hoppas det vänder imorgon… det här med övergångsställe ska man inte förlita sig på att bilister stannar. Jag ser många som bara viker ut och kliver ut i städer utan att se sig för. Värst är dom som går med telefonen också. En vanafrån mc tiden var att alltid ha tv fingrar på handbromsen i storstad. Roliga skyltar du radar upp.

LillaSyster sa...

Yes många medaljer blev det. Bra med secondhand =) extra bra på barnkläder som ibland knappt ens är slitna. Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Jag tycker teet lät äckligt men snygg logga. Enligt skylten skall man pulsa runt där plogbilen lägger upp.
Tänk om det var bilarna som började med Corona, är dom vaccinerade :)
Länkar upp dig nu

Susjos sa...

Otroligt bra OS för Sverige, så många medaljer, 18 st tror jag visst det blev, vi blev den 5:e bästa nationen vad gäller medaljer tyckte jag de sa på nyheterna, så kul!

Snyggt skyltat som vanligt, visst är det bra med återvinning, såg att H&M tar emot även omaka strumpor!

Å nu fick jag lära mej att gående ska gå på vänster sida i färdriktningen, oops!
Tack för att du fortsätter med härliga skyltsöndagar!
Ha det gott!

Susjos sa...

Jag igen! Glömde ju skriva att jag är så glad att du har koll på Melodifestivalen med mig, och Yvonne. Du har tagit över lite av Amas roll, haha!
Kram

Paula Merio sa...

Jag hoppas jag lever om fyra år när jag kan se OS i Italien! Av alla anledningar som du gav plus att det är betydligt bättre tider att följa tävlingarna på. Imorse steg jag upp klockan 4 för att följa tremilen och sedan hockeyn. En gammal tant orkar inte med såna tidsomställningar, haha
Håller med om att Sverige gjorde ett fantastiskt OS, och jag är lika nöjd med Finland som också gjorde bättre resultat än tidigare. Avslutningen med ett brons för Kerttu och hockeyguldet smäller högt...
Nu till skyltar, Tedrycken låter suspekt, en fluga som förmodligen inte överlever ett halvår...om jag får gissa. Men, det är ju så entreprenörer måste göra, testa testa testa, vad funkar, vad vill folk ha, vilka är trenderna...
Angående på vilken sida man ska gå på gångvägar, jisses så jag har kämpat om detta. Glad att det inte är lika virrigt i biltrafiken som på cykel- och gångvägar kan jag säga.
Fler och fler affärer (Även H&M?) hakar på trenden med att återanvända kläder. Om vi ska rädda planeten så är det nödvändigt...

Ama de casa sa...

Ja det blev verkligen ett framgångsrikt - och spännande! - OS för oss svenskar. Grattis till alla medaljörer!

Den där drycken lät verkligen inte tilltalande...

Det där med "zebralagen" är verkligen farligt. Många fotgängare går rätt ut i gatan utan att se sig om överhuvudtaget. Visst är det bra att bilarna ska släppa över folk, men om dom nu INTE gör det spelar det ju ingen roll att man har lagen på sin sida om man blir överkörd...

Hålla avstånd bland människor börjar falla i glömska på många håll nu...

Snyggt! Både av P&P och skyltat av dig :-)

Anki sa...

Den där nya tedrycken lockar inte ett dugg ... tvärtom faktiskt!
Kul att Sverige tog så många medaljer ... och skönt att det är över.
Tre barn i samma plagg är ju bra, men inte samtidigt :)
Snyggt skyltat som alltid!

Herr Nilssons Fru sa...

Vårt mål är tre barn i varje plagg. Kul text som man lätt kan vända till att man kan stoppa i 3 barn i samma tröja samtidigt :) Håll avstånd borde ju sitta en liten skylt på människor nu kanske :) Ja bra skyltat.
Ha en fin måndag.
Kramiz

Carita Liljendahl sa...

Hållbarhetstemat gillas!
Och jag skulle säkert också säga YÄK, som vi säger här, till tedrycken...

christian sa...

Tänk så mycket nymodigheter du får vara med om där i Täby centrum, pärlor i teet . . . exciting!
Finns det folk som orkar läsa innan de fortsätter gå?
Tror att många olyckor skulle undvikas om folk verkligen höll avstånd i trafiken . . . bra att företag visar miljömedvetenhet . . . det ekonomiska klarar de nog ändå . . .


Stefan Karlsson sa...

Det finns många varianter på bilskylten "Håll avstånd". Merparten är dock barnförbjudna och kanske inget man postar i ämnet #Skyltsöndag :)