måndag 21 februari 2022

Glad måndag

Brukar ju kombinera ”Glad måndag” med ”Selfie”, men idag väljer jag att göra separata inlägg. Har så många (i mina ögon) roliga saker att skriva om, så med två teman skulle inlägget bli alldeles för långt. Min Selfie kommer alltså imorgon. Stay tuned!

Tandläkare
Gjorde min årliga kontroll hos tandläkaren idag. Helt okej, varken hål eller ens tandsten konstigt nog. Den speciella tandkrämen fick jag betala för, tandborsten fick jag på köpet. TePe verkar gå hårt fram med reklam av sina produkter.

Rituals
Köpet av två refill-flaskor av The Ritual of Sakura doftstickor resulterade i en present som jag inte riktigt vet vad det är - tre ”anti aging grejer” till hudvård. Låter bra det;-) Texten på present-förpackningen är så liten att jag inte kan läsa den med blotta ögat. Men jag blir alltid glad hos Rituals. De är så oerhört professionella, och produkterna är av hög kvalitet.

Snö och storm…
… har uteblivit än så länge. Okey, tre millimeter snö i natt, regn på det med plusgrader under dagen, och nu snö igen. Inget Franklin-oväder (än) som till exempel Uppsala och vissa delar av England har drabbats av. Blev än en gång förvånad över hur olika vädret kan vara på mindre än två mils avstånd. Snöstorm vid Odenplan mitt på dagen, regn i Täby.

Medaljregn
OS är över för den här gången. Ja, jag saknar sändningarna. Är oerhört glad över våra svenska tjejer och killar som vunnit rekordmånga medaljer. MEN det som förvånade mig var att det var så otroligt många tårar som fälldes av deltagare och ledare. Det hade jag då aldrig sett förut. Och standardfrasen ”jag är så glad och stolt” var också nytt för i år.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Gillar också Rituals! Och visst blev det tomt nu, noll OS, inga fler medaljer ... men "vi" har varit väldigt bra!!!!
Vad jag inte gillar, det är vädret i kväll. Just nu kommer snön farande horisontalt. Vedervärdigt.

Ditte sa...

Fint att tandisbesöket gick bra. Alltid skönt med ett facit på tändernas status. Rituals gillar jag också. Kul att titta in här. Så bra produkter och proffsig personal.
Ska besöka den i morgon i Sturegallerian men har även en av deras butiker i gamla "Skatteskrapan".
Nej, ingen storm här på Söder och knappast ens snö. Bra så. En del regn har vi dock haft under dagen.
Visst har det varit intressant och roligt med OS och inte minst om man är sportintresserad.

Har för egen del undrat var " Sognafarets" utmaning tagit vägen. Ingen nu har kommit och jag såg på hennes sida att rutan för den där med "Ukens ord" är borta. Vet inte om jag missat något. Men meddela om du vet något.
Min "selfie" kommer också i morgon.

nalta norrland sa...

Jag är oerhört imponerande av de svenska framgångarna i OS 🥇 🥈 🥉 De svenska idrottarna har kämpat väl 👍
Rituals har jag noll koll på - har ingen aning om vad Du säjer 🤔💭

Geddfish ♥ sa...

Ja, här kom bara Glad måndag, SELFIE kommer i morgon.
Lycklig du som fick så bra resultat hos tandläkaren. Mitt tråkiga diskuterar de ff. Är rädd att det står mig dyrt och jobbigt. Inga hål utan paradontit.
J-drans sketväder hos mig idag, har varit ute i det ofrivilligt.
Rituals är toppen!!!

LillaSyster sa...

Använder alltid TePe tandborste=) Skönt att du gick igenom tandläkarbesiktningen, det gjorde även min mamma idag. Då ser jag fram emot morgondagens inlägg!

KajsaLisa sa...

jag hatar det här vädret, känns deprimerande. grattis till det lyckade tandläkarbesöket, sporten som du vet bryr jag mig inte om :)

Susjos sa...

Skönt att tandläkarbesöket gick så bra, det brukar ju ofta bli dyra besök just till tandläkaren. Rituals är en underbar butik, tror också ja gha rnån gåva som väntar om jag handlar över en viss summa? Ska kanske gå förbi där när jag är på MoS nästa gång.
Nej, som tur var inte så mycket blåst och snö idag, och tågen gick som de skulle, men ack så slaskigt, blev dyngsur om fötterna på min korta väg till pendeltåget idag, och även från pendeln vid Flemingsberg till HS....måste införskaffa snygga gummistövlar!
Och precis som du så blir det en selfie i morgon, hade så mycket annat att berätta om idag!
Ha det gott!

Susjos sa...

PS. Glömde ju kommentera Linda Bengtzings klänning som du såg i lördags på Mello, den var ju magisk vacker! Men tyvärr höll inte låten måttet, men klänningen ser jag gärna igen!

femfemman sa...

Grattis till ett positivt tandläkarbesök. Tandsten brukar jag inte klara mig ifrån. Och plomber som lossnar, de blir ju till akutbesök.
Gott att OS är över. Och nu tänker jag på radiosändningarna. De höll ju på hela dagen. Igår körde man en återkommande grej!... "Känner du dej tom när OS är över? Om .....dagar så är det dags i Italien". Så man kunde inte riktigt sluta med OS-tjat igår heller...

Ama de casa sa...

Grattis till det lyckade besöket hos tandis! Min tandläkare/tandsköterska la ner så jag måste hitta en ny. Fast med min tandläkarskräck går det väl sådär med letandet... Blir jag kallad så går jag, nu när jag inte blir kallad så blir det liksom inte av...

Visst är det lite tomt nu på mornarna när OS är över... Men kul att det har gått så bra!

Eva sa...

Tyckte också det var påfallande många tårar på svenskarna i OS. Spännande grejer med Rituals. Dom hade jag också velat ha. Här var det snöstorm så in i bängen. Det hade väl ni i Täby också!? Idag går det nästan inte att ta sig ut.

Annika sa...

Rituals är verkligen bra.
Jag köpte ju en julkalender med produkter från dem i advent. SÅ fina saker varje dag, somliga i full size.
Dofterna alltså, helt ljuvliga.
Tycker det är skönt att OS är slut faktiskt. Det var så svårt för oss att se ngt live. OCH sp saknar jag de program på SR som jag brukar lyssna troget på via min app.
Gläds över Finlands guld i hockey och såklart över alla svenska medaljer. Men annars, rätt glad att det är över.
Igår när snöstormen härjade som värst hos er var det sol, totalt vindstilla och 18 grader här.
Jag blev nästan för varm där jag satt i ett hörn på mitt deck i eftermiddagssolen. MEN vintern är inte över här heller, än kan snö dumpas och isvindar blåsa.

christian sa...

Rituals har vi kört med i familjen i många år . . . suveräna grejor . . . å dofterna sen . . .hmhmmm !
Vi fick snö så vi klarar oss ett tag nu om det får ligga kvar, kunde t.o.m. ta mig några rundor på längdskidorna i eftermiddagens solsken!

Paula Merio sa...

Lyx och flärd kan vara helt underbart i lagom doser! Jag skulle inte begripa nånting av såna här produkter, jag hade en åldersnoja när jag fyllde 30 och då gick jag all-in på antirynkkrämer och annat, jisses vad pengar jag brände!
Vi fick bara lagom med snö men den kom på tvären och lade sig i stora högar, plogen kom först mitt på dagen idag. Kompisar i Helsingfors hade fått 9 decimeter snö, nästan en meter!

Carita Liljendahl sa...

Ja, här fanns det mycket att bli glad åt. Små förpackningar är ofta trevliga, fastän nån kan säga att de inte är miljövänliga men jag gillar inte då krämer far illa heller :-)
Tack för dina glad måndag-bidrag genom tiderna!

Och tänk så olika det kan vara med vädret! Snö på Odenplan och regn där du bor!