lördag 19 februari 2022

Bokmärke och svarIdag tänkte jag sticka emellan med ett eget, färgglatt bokmärke. Det är visserligen fejkat, men jag bara älskar det. Då jag inte tyckte att texterna för IQOS var så upphetsande, tog jag helt enkelt bort dom. Snyggt, eller hur;-) 

Nu till Orsakullans frågor:

En flygresa. Det finns tre flygresor som jag minns som extremt obehagliga. En av dom ägde rum i England i en enmotorig liten Cessna. På den tiden jobbade jag på ett internationellt företag som hade sitt säte i Camberley, cirka sex mil utanför London.

Soppatorsk?
Killen som hade hyrt planet skulle visa mig såväl London som Oxford och Cambridge från ovan. Det var verkligen en WOW-upplevelse tills han konstaterade att soppan troligen inte skulle räcka hela vägen tillbaka till flygfältet utanför Camberley. Det gjorde den inte heller, utan vi fick "glidflyga" de sista milen… Det var första och sista gången jag satte min fot på ett litet plan. 

Jag är så trött på detta jo-jo väder och vinterns sjunde omgång med all snö (cirka en decimeter) som föll i natt. Totalt onödigt.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken. 

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar”.

11 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jepp, bokmärket blev mycket snyggare då du redigerat det. Snö är ALLTID onödigt om du frågar mig. Bara att hoppas att det försvinner fort. Ha en bra kväll =)

Hanneles bokparadis sa...

snygg på baksidan, men skulle nog klistra nån bild på andra sidan... eller du som jobbat! Glidflyga är inget för mig... men svärsonen bjöd på en helikoptertur över Hisingen och Göteborg!

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar bokmärket skarpt utan den onödiga texten! Läckra färger.
Snö är jätteonödigt om du frågar mig. Inte om du frågar mina barn och barnbarn.
Jag skulle inte heller ha velat sitta i ett litet plan med soppatorsk, även om jag fick till mig på ett intressant föredrag om segelflyg att det går att glida fint på rätta vindar.

Trevlig lördagskväll!

Ditte sa...

Här har du en till som gillar detta läckra bokmärke. Och helt klart gjorde det sig bättre utan text. Färgerna piggade upp. Kanske skulle du gjort egen text till.
Kul att läsa dina svar. Kan le när det kommer till flygresor. Skulle nog kunna skriva en bok om de jag minns. Från den första jag gjorde som 10-åring till Mallorca i ett plan utan tryck kabin och till enmotoriga plan i Spanska Sahara m.m. Minnen!
Ja "soppatorsk! i ett plan kan man undvara. Har också den erfarenheten och fick glidlanda. Här delar vi upplevelser.

nalta norrland sa...

En decimeter snö är ju ingenting 😜 vi har omkring 50 cm snödjup och det går icke att ta sig från plogad väg utan vill jag gå med the dogs är det vägen som gäller.
Teddy sitter på taket på en Volvo V70 kombi, det ör hundarnas hundkoja där ute i inhägnaden. J påstod i fredags att han skulle skotta snö (med traktor) i hundarnas inhägnad i helgen, risken är att de snart promenerar över staketet 😅
Vi lär ha snö fram till påsk.

Sådan flygresa skulle nog fått mig att vägra flyga, jag vägrar ju båt/färja sedan Estonia sjönk, trots jag vill ta en tur över kvarken törs jag icke, båtfobi är hemskt.
Ditt bokmärke är så mycket finare än mitt bidrag.

Susjos sa...

Snyggt fixat med bokmärket, jag vet inte hur man får bort text sådär!
Haha, va roligt att du också har ett flygminne från ett litet flygplan! Berättade din historia för min man, som svarar att det är konstigt att när man kör bil så är man noga med att det finns bränsle, men inte när man ska upp i ett flygplan! Minns själv alla de kontroller min man gjorde innan vi väl kunde lyfta med de små planen, som heter PA-28, liknande cessna.

Ha en fin kväll!

femfemman sa...

Hu, vilken flygresa! Åkte propellerplan mellan Frankfurt och Innsbruck för några år sedan. Tyckte att det "lilla" planet kändes osäkert. Egentligen var det ju rätt stort...
Värsta flygresan var en resa från Cypern. Vi hamnade i ett förskräckligt åskväder och det stora planet skakade kraftigt under en längre tid. Helt tyst på planet. Även kabinpersonalen satt fastspänd.

Anki sa...

Snyggt jobbat med bokmärket - mycket snyggare utan text!
Hm ... ingen flygresa jag skulle önska mig! ryser lite faktiskt!

Ama de casa sa...

Fy fasen för en sån hemskeupplevelse i ett flygplan!
Bokmärket lyckades du redigera till på ett föredömligt vis :-D

Guldkryckan sa...

Helt klart en förbättring av detta bokmärke, bra jobbat BP.
Sådana där "rökanordningar" har kommit upp på tapeten i skolan där jag arbetar, det röks lite varstans bland eleverna, elevhälsoteamet är inkopplat på ärendet.
Men snygga var de ju trots allt de där "maskinerna".

Soppatorsk i ett flygplan låter ju inte som det optimala, hujeda mej. :(

Snön föll här också härom dagen, lite onödigt tyckte jag men vädergudarna lyssnar inte på lilla mig. ;)

Ha det bäst nu Bp.

Gunnel sa...

Ett riktigt färgglatt bokmärke. Haha! Jojoväder var ett bra namn på vädret som vi har nu. Det är svårt att hänga med i svängarna klädmässigt.