onsdag 2 februari 2022

Onsdagsmix

Man ska vara omtänksam mot sig själv. Är ingen "sötis", men cheesecake - MUMS:-)

Muralgranskaren skapad av  David Nessle fanns i DN och det är bästisen Yvonne som mejlade bloggfodret. Stort tack:-)

6 minusgrader ute idag. Soligt var det också, fast inte just på den massakrerade innergården. Det var inte många av spelarna som testade boule utanför den vattensjuka och just nu isiga boulebanan. Färgmässigt smälte alla väl in i miljön om man säger så. Men visst måste de vara desperata...


Det är verkligen kul att ha en ”ledig” onsdag nästan varje vecka. Gillar att lägga upp lite blandade tankar. Idag blir det två svar på Orsakullans frågor, ett ”omdiskuterat” ämne samt en nyhet (för mig i alla fall). Bilderna utökar blandningen så att säga, även om de inte har något med inlägget att göra;-)

Första februari igår. Vad ser jag framemot med månaden. Lätt – Vinter-OS såklart. Nu blir det ju inget vanligt OS utan mera en fars med tanke på pandemin, sängarna gjorda av kartong, en rumstemperatur på 12 grader samt stopp i avlopp och duschar. Men det blir nog bra ändå. Hoppas jag i alla fall. OS tjuvstartade idag med mixed dubbel i curling. Premiärförlust för Sverige med 9-5 mot Storbritannien. 

Smoothiens dag idag. Vad har du i din? Ytterligare en dag som jag inte hade en aning om. Dricker inte smooties så ofta, men när jag väl gör det blir det Joe & The Juice’s ”Iron Man”. 

Engelska Skolan har varit i blåsväder ett tag nu. Säger bara klädkod för tjejer. Ni kan läsa mera här. Personligen tycker jag att man borde införa skoluniformer som sååååå många andra länder har. Det skulle lösa en massa problem, bland annat "modehets".

Jiddisch. Det är tack vare Ditte som jag lärde mig att jiddisch är ett officiellt minoritetsspråk i Sverige. Blogglandia är fantastiskt.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar”.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Skulle heller inte ha något emot skoluniform. Numera kommer en del barn i pyjamasbyxor till skolan. Vill ha det lite mer välklätt.
Har varit supersötsugen i dag. Var år sedan jag kände något liknande... Tyvärr ingen cheesecake att ta till..men rn del annat sött.
Boule i snö? Tokiga tilltag!

nalta norrland sa...

Minus 18 just nu 🥶
Engelska Skolan Täby jo tjena 👎
Skoluniform jo inte helt fel men det ska vara vettigare och icke sexualiserat.
svar Jo jag har kontaktat 1177 ✔️

Ditte sa...

Vilken trevlig onsdagsmix.
Oh, Gateau har ju en riktigt god cheese cake. Har testat den i Sturegallerian.
Kul med "Muralgranskaren".
Och även med lite samling vid "boulen."Kanske en pratstund.

Känns som om OS blir rumphugget men visst kommer vi att titta. Absolut.

Har hängt med vad gäller Engelska skolans skoluniform. Antar att man vet detta när man börjar där och kan ju då avstå om man ogillar detta.

Kul att jag också bidrog med lite till din onsdagsmix.

KajsaLisa sa...

Vilken snygg cheesecake, nästan synd att äta upp den. Ni får nog bygga en inomhusboulebana till dom där stackars människorna i föreningen.

Geddfish ♥ sa...

Åh, vad de trånar, boulespelarna!
Muralmålare, jag var ju tvungen att kolla vad den hette som målade här, från Stockholm, men det var Linus Lundin.

Lite svar: Hur kan man nyttja ett så fint ställe som en inglasad balkong till förråd och cykelutrymme? För mig ofattbart. Det är ett heligt utrymme.
Nej, här är hyresrätt och vi får inte fixa det själva.
Jag har 1,5 trappa upp och det fixar jag utan hiss. Nä, ja flytt int.

Susjos sa...

Cheesecake, ja en liten bit då!
Är dina grannar ute och spelar boule på isen, jösses!
Ja, hur blir OS detta år, spännande att se!

Svar: Jag började faktiskt blogga tack vare Niklas Strömstedt, han hade en blogg och för att kunna kommentera i den så var man tvungen att ha en blogg...och på den vägen är det! PS Niklas har slutat blogga sedan länge DS

Ha det gott!

Paula Merio sa...

Du är bra mycket mer bevandrad i alla urbanska nöjen än jag. Kan inte namnge en enda smoothie! Inte har jag smakat någon heller, men det beror nog inte på att jag inte gillar dem för det vet jag ju inte. Jag tycker det är kul att läsa hur deltagarna beskriver sina OS-intryck. Har ett par tävlande från Finland och Sverige som jag följer på Instagram.
Svenskar skulle aldrig gå med på skoluniform. Även jag kan tycka att det vore väldigt praktiskt. När jag jobbade på bank i Finland hade vi arbetskläder, på banken! Knytblus, brunrutig kavaj, dito kjol som gick nedom knäna, gissa hur kul det var för en 17-åring?? Men det var rätt skönt att slippa tänka på vad man skulle ha på sig. Inte kände jag heller till att jiddisch var officielt minoritetsspråk, vi har rätt många här.

Anki sa...

Alltid trevligt och läsvärt med din onsdagsmix!
Vilken vacker cheesecake! Smakar gott till fikat (men inte så här dags)
Skoluniform är inte alls någon dum idé ... många elever skulle nog slippa stressen att bli hånad för sin klädsel.
Svar: Inte Gustafskorv, utan Läckös kallrökta ... men jag har en bit Gustafskorv i frysen :)

christian sa...

Se där ja . . . då har vi hittat ett område där vi tänker lika igen, skoluniformer! Eftersom skolan är en (bör vara en) arbetsplats, anser jag en passande arbetsklädsel som adekvat. Dessutom följer (bl.a. ditt modeargument) en massa andra positiva effekter . . . och ja, alltför "mager" klädsel typ korta kjolar som visar alltför mycket har inget i skolan att göra!
Däremot tycker jag INTE att en engelskspråkig skola har berättigande . . . vi bor i Sverige, många av eleverna där har annat modersmål än svenska vill man satsa på en internationell karriär kan man vänta till senare skolår!
Apropå Jiddisch så finns det många ord därifrån i tyskan (t.ex. meschugge - lite dum i huvudet), det låter rentav tyskt för det mesta.

Ama de casa sa...

Första bilden... Jag grunnade länge på vad det kunde vara för nåt. Trodde liksom att själva cheescaken var tallriken. Haha!

OS ja. Det evenemanget borde ha skjutits fram kan jag tycka.

Smoothies dricker jag bara på hotell- och kryssningsfrukostar. Det är gott, men inget jag gör själv.

Skoluniform skulle inte vara dumt, men då ska det finnas lite variation så att exempelvis tjejer får välja mellan kjol, shorts eller långbrallor.

Jag håller med - bloggvärlden är fantastisk! Man lär sig mycket nytt (som tyvärr faller ur minnet rätt snart... ;-) )

Gunnel sa...

Jag förstår att du ser fram emot OS. Det gör inte jag eftersom vi bara har en TV och min man har bokat in den sen länge. Jag får underhålla mig på annat vis och det går bra det med. Skoluniform är inte alls fel. Det blir både billigare och rättvisare för alla. Kläder är ett dyrt kapitel och det är inte lätt för alla att hänga med i märkeshetsen.

Eva sa...

Håller med om skoluniformer. Förstår inte varför man inte infört det här. Vi som ska vara så jämlika i allt.
Det ska bli omåttligt intressant att kolla OS. Inte bara tävlingarna utan arrangemangen.

Annika sa...

Ja, faktiskt desperata de där spelarna, haha!!
Aldrig att jag skulle ge nig ut för att spela det på is och snö. Inte en chans,
Ska bli kul med vinter-OS även om det kanske blir lite annorlunda. Men ändå, ser fram emot skidorna mest.
Gillar konståkning också, så ... ja. Hockeyn blir väl inte densamma eftersom NHL inte släpper spelare. Men ja, kul ändå ... ja tom jag gillar OS, haha.

Klädkod var det då K gick i skolan också, hela vägen. Ja från Kindergarten till sista året på HS. På uni finns nog inga uttalande koder.
Just det där att flickorna inte fick ha för korta kjolar eller spaghetti straps på linnen. Killarna fick inte ha byxor som hängde ner över ändan, haha.
Klädkoden hölls, vet att en kompis till K fick ringa sin mamma som kom med andra kläder. Eller om det var skolan som ringde till mamman, minns inte.
Här är det bara privatskolorna som har uniformer, inte de kommunala. Men jag har hört av en vän som har sin dotter på privatskola att de trissar upp annat där istället, accessoarer tex.
Men visst, skoluniform är inte så dumt.

Anni sa...

Tycker att den där cheesecaken ser väldigt snygg och livsfarligt god ut. Länge sedan jag åt cheesecake!
Undrar om det är extra jobbigt att spela boule med rullator?
Ser fram emot det som blir av OS, men tycker att det borde skjutits upp och framför allt inte alls ha spelats i Kina ...
Nix, håller inte med om skoluniform men inte heller om Engelska skolans klädregler.

Carita Liljendahl sa...

Cheesekakan var väl uppäten då du tog bilden. Annars ser den konstig ut 😂
Mycket snö har ni inte, men vet att du gillar det och i dagsläget skulle jag hellre ha det såsom du har det.