fredag 4 februari 2022

Fem en fredag: Vecka 5 – ”Vardagsliv”
Bonusbild: Fyra plusgrader och en vattensjuk boulebana. Först idag la jag märke till att julgranen tagits bort. Fick kolla när det skedde. Det var den 2 februari. Bra med dagliga dokumentärbilder;-) Ifjol togs ju granen först bort i mars, så det är helt klart "ett fall framåt".

1. Vilken aktivitet utför du varje dag?
Stiga upp ur sängen och borsta tänderna morgon och kväll. 

2. Vad gör du enbart på helgen?
Bokar tvättstugan på lördagar. Den vanan har hängt kvar i decennier. Nu som pensionär skulle man ju kunna tvätta på vardagar, men nej – ”old habits die hard”. 

3. Har du, eller har du inte magneter på kylskåpet?
Jo då, visst har vi magneter på kyl och frys. Fler på frysen faktiskt som ni kan se på bilden. 

4. Vad för något går mest på automatik i din vardag?
Höll på att skriva ”allt”, men det stämmer nog inte riktigt. Det första jag gör på morgonen är att jag "väcker" Nespresso maskinen. Den ska vara uppvärmd och klar för ”leverans” efter morgonbestyren i badrummet.

5. Vad kallar du spontanitet en vanlig tisdag?
Tisdagar har ju enligt mig inget existensberättigande;-), så jag vet inte riktigt vad jag skulle göra spontant just denna veckodag. Å äta raggmunk på tisdagar är ju inte direkt förknippat med spontanitet;-) Så jag vet faktiskt inte...

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

22 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

men tisdagar är ju klart bättre än måndagar. jag tycker att du går och köper en bukett tulpaner på tisdag. det är möjligt att jag gör det också. på pin kiv

LillaSyster sa...

Här tvättas det så gott som varje dag, skönt att slippa boka tid =)
Exakt så är det med nespressomaskinen, så fort jag kommer ner i köket startar jag upp den =) Har också magneter, men här är det nog fler på kylskåpet =)
Ha en bra kväll och ha det så kul i tvättstugan imorgon!

femfemman sa...

Men vad är detta.... Inget fel på tisdagar! Det var det inte innan vi hade "mormorstisdag" heller. Men dagen blev ännu bättre med det innehållet, förstås
Vägra FB.... det är knappast belagt med fara. Tror att FB-vägrare har fått något om bakfoten. Helt ofarligt medie, som gett många positiva idéer och möten, enligt mej Och jag bestämmer hur mycket jag använder det. Ha det gott!

Ditte sa...

Kul med lite bilder till frågorna. Ser en del likheter hos dig som jag också kunnat svara. Gillade den om att våga vägra FB: Jag hör också dit.Hade FB ett kort tag 2008 men såg ingen vits med att ha den.
Att tvätta en helg? Icke. Tror det hänger kvar sen tiden då jag jobbade och vare tvättade, handlade eller städade på helgerna.
Och spontanitet vill jag helst ha varje dag och inte ha det just en speciell dag.Ofta blir det också så. Kort startsträcka. Älskar att bli spontant inbjuden till vänner eller spontant bjuda hem på vardagsmiddag.

nalta norrland sa...

Fånga fredagen 😃
Egentligen handen på hjärtat vete sjutton om det ör så stor skillnad på vardag och helg 🤷‍♀️
Idag har jag lärt mig nått nytt 😅 ett riktigt halleluja moment 👍 jag lyckades radera gårdagens inlägg och trodde det var borta för alltid 😓 men skam den som ger sig 😃 jag lyckades återställa det raderade så nu finns det kvar 😁
Kylskåpsmagneter i var mans hem 😝
Jag vet inte 🤔 om jag gör något spontant 🤷‍♀️

Susjos sa...

Sedär, vi är nog inte ensamma om att borsta tänderna morgon och kväll, haha!
Alltid kul att läsa andras svar i "fem en fredag".
Men att du bokar tvättstugan på lördagar...men det är väl det där med vanor!
Ha en fin OS-helg!

Janerik Sundh sa...

Tisdagar är ju näst efter lördag och fredag den härligaste dagen! God mat och god dryck varenda tisdagskväll, så ska det vara. Ha en skön helg!

Geddfish ♥ sa...

Fastnade på tvättdag. När jag jobbade tvättade vi helst på en vardag mellan 18-22. Numera, som evigledig, bokar jag helst en vardag mellan 11-15. Helgen låter jag vara helig.

Jag tycker alla vardagar är helt OK och kan vara spontan när som helst. Men jag vill gärna att helgen ska bli lite speciell.

nalta norrland sa...

Ärligt talat så vet jag inte hur jag lyckades radera inlägget 🤷‍♀️
Däremot så kunde jag hör på mobilen återställa det raderade inlägget vilket jag icke visste att jag kunde… troligtvis, kanske så hade jag nog inte lyckas radera inlägg om jag suttit vid datorn 😅 men nu bloggar jag ju till 99% från mobilen 📞
J är ute med traktor 🚜 snösvängen och har varit så sen strax efter kl 14, alltså typ sex timmar nu, han lät less när jag nyss pratade med honom. Snösvängen ger ju lika mycket/lite betalt oavsett hur lite eller mycket det snöar, en fast summa som inte ökar i takt med snödjupet ⛄️
Js snösväng brukar ta omkring 4 - 5 timmar så i dag blir det ”övertid” vilket inte ger några extra stålar 🤑
Jag ör glad jag curlade 😅 och tvingade honom äta lunch innan han gav sig i väg…
🤗

Hanneles bokparadis sa...

den lilla skon gillar jag, synd att sno tvättiden av arbetande icke-pensionärer...

Paula Merio sa...

Tvättar man på lördag så är ju halva helgen förstörd, "ler" (har ingen betydelse men tänker ändå så)
Just nu vågar jag vägra instagram. Dottern har lagt ner bloggen och använder Instagram istället. Där kan man inte göra inlägg via datorn, bara med mobilen. Never, säger jag då! Men, facebook är otroligt användbart. Jag är med i olika grupper som jag finner viktiga, Vi som bor i Sundborn, Köp/sälj Sundborn, Falun-gruppen, samt grupper för diverse sjukdomstillstånd som jag tyvärr lider av, där får man väldigt mycket mer info än av läkarna..förutom peppning!Vilken dag har du sushi-dag, det verkar inte vara tisdag?

Bokdamen sa...

Lördagar tvättar jag ofta på, ingen lust i veckorna när jag jobbar men helst skulle jag slippa även på lördagen. Men men sådär är det ;) fler magneter på frysen är vi lite lika med ;) ha en skön helg!

it_is/Anette sa...

Men visst är det väl så att det mesta i vardagen går på automatik, mycket mer än man ens tänker på.
Ha en fin helg

Ama de casa sa...

Jag har också några kylskåpsmagneter, ett par med Dom Quijote och en potatissticka med en träkatt högst upp, den inhandlade jag på en medeltidsfestival på Skokloster :-)

FB har jag, men är sällan inne där och än mer sällan gör jag nåt inlägg/kommentar där. Har liksom nog med skärmtid när det kommer till bloggar.

På mornarna vill jag ha te, men Anders går direkt på nespressomaskinen och ser till att den vaknar :-)

Borstar tänderna gör nog dom allra flesta både morgon och kväll, så även jag.

Anki sa...

Dagarna är sig ganska lika tycker jag. Bestämmer ju min tid och vad jag ska göra helt på egen hand numer ... och vad är det för fel på tisdagar?
Just nu inga magneter på kylskåpet - gav bort de flesta när jag flyttade. Jag finns på FB, men man kan nog knappast kalla mig aktiv.

christian sa...

Boulebanan liknar mest en simbassäng . . . en del fina magneter, inte minst "våga vägra facebook"

Trevlig helg!

Guldkryckan sa...

Varje dag stiger man ju upp, borstar tänderna, fixar kaffe/te och ev mackor att ta med till kneget.
Sen är det den obligatoriska stunden på soffan med katterna en halvtimme, det är då jag funderar på att stanna hemma, fast jag lyckas oftast att motstå en känslan ;)
Tvättstuga är inget för oss längre men skulle vår egen gå sönder så är man väl tvungen att åka ner sex våningar, hujeda mej. :(

Spontanitet på en tisdag finns inte i min värld, absolut inte...bara att genomlida dagen tills man kommer hem. ;)

Men nu tillönskar jag dig en fin Lördag BP, ses ikväll. :)

Carita Liljendahl sa...

Svaret på ettan läste jag också på en annan blogg, tänk att jag inte kom på den aktiviteten :-)
Våga vägra Facebook - det känner jag igen dig i 👍☺

Susie på Stjärnarve... sa...

Nu för tiden så händer det faktiskt att vi äter rena lyxmaten på en tisdag - eller nån annan vardag - och sen nåt trist under helgen. Såna har vi blivit sen vi blev pensionärer..... :-)
KRAM/Susie

Helén sa...

Jag håller med dig om att tisdagar inte har stort existensberättigande. Själv tvättar jag gärna en vardagkväll, blir ofta på torsdag så får jag helgen fri från sån't tråkigt jobb som att springa upp och ner till tvättstugan.😊

Herr Nilssons Fru sa...

:) känns som alla har samma aktivitet som du.
Tänk att vanor sitter i även när man är helledig, så som att ha tvättstugan på lördagar. Magneter, har bara någon på kylskåpet men flera hundra nerpackade, vill minnas de var runt 300 när jag plockade ner dem. Samla - Jag..näää.
Kaffe är livets dryck är de många som säger o visst är det gott på morgonen, men en sån bra kaffemaskin har inte vi, men en lite enklar modell köpte jag för att slippa slösa när jag är själv hemma. Nu kan jag brygga bara en kopp till mig själv. De e bra.

Kramiz o go söndag.

Kina sa...

Att äta raggmunk är en spontanitet överhuvudtaget! Och din kylskåpsmagnet "Våga vägra Facebook" skulle jag kunna ge till min son, för det är något som han verkligen argumenterar för.
I vår tvättstuga är det nästan ingen som tvättar, så det går att få tider när som helst. Därför har jag skippat mina planer på att köpa tvättmaskin. Det är så skönt att slippa ha tvätten hängandes inne också.
Jag ser fram emot när boulegänget kommer fram hos dig. Då är det vår! Hoppas helgen varit bra!