tisdag 1 mars 2022

Selfie #9 i textformat

Blåbärssemla. Det kan diskuteras om färgen på grädden är aptitlig och en fröjd för ögat...

Familjesemla. Observera att  den semlan inte bara innehåller mandelmassa utan även vaniljgegga. Medan vi satt där såldes två av semlorna.

Klimakteriehäxan ställer tolv frågor som vi ska svara på. Man får helst inte använda Google. Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar. Tillägg inom parentes är tillåtna. Glöm inte att lägga in länken till ditt bidrag i Klimakteriehäxans kommentarsfält  här så att alla kan hitta och läsa! 

1. Ögonfärg: Grön. (Är glad att min ögonfärg inte är blå eller grå. För då hade jag fått "ljuga" i nästa fråga. De flesta av er svarade "ål" där. Jag älskade ål när den fortfarande såldes i fiskdisken. 

2. Äter inte: Nasi goreng. (Då den svenska varianten av Nasi goreng ofta serveras med räkor, hoppar jag över rätten. Tål inte räkor.) 

3. Musikal: Golden Rainbow. (Medger gärna att jag fick ta hjälp av Google här. Är totalt värdelös vad gäller musikaler.) 

4. Inget för mig: Wakeboard. (Ingenting som slutar på ”board” är nåt för mig. Undantag" "Welcome on board;-)) 

5. Hemgjort: Dansk smörrebröd. (Rätt ofta faktiskt.) 

6. Värdefullt: Dataexperter. 

7. Halvfabrikat: Röd Santa Maria currypasta. 

8. På golvet: Allt möjligt. (Mest damm;-) 

9. Mat från Italien: Tagliatelle. 

10. Teaterpjäs: Evita. (Kan hända att Evita i första hand är en musikal, men jag kommer inte på nåt annat.) 

11. Obehagligt: Allergi. 

12. Uppskattar: Inkomst. (Jo, jag älskar min "månadsinkomst" som sätts in på mitt konto varje månad utan att jag behöver röra ett finger;-) )

Det är Klimateriehäxan som uppfunnit "Selfie":-)

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Men då det är Fettisdagen idag så tyckte jag att de fick vara med. Dagsfärska foton och semlor;-) DS.

20 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Måste bara säja att det där med blåbärssemlor, det går verkligen bort!
Det där vi har på golvet ... jo visst ... plus ibland någon död vinterfluga ... Vad beträffar "board" så är vi 100 procent överens. Evita såg jag i New York, jättebra!
Kul att vi surfar vidare på selfie-vågen, där man inte behöver nån bräda alls!

Gunnel sa...

Ännu en grönögd dam ser jag. Skrattade gott åt vad du har på golvet. Sånt har jag med och visst uppskattar jag också inkomsten varje månad.

LillaSyster sa...

Liksom du gillar jag ål, måste varit i slutet av 80 talet då det ff var tillåtet att fiska det i Östersjön som grannen fiskade och rökte det, och spätta i dess mängder som jag minns det. Var med ut med båten och lade spättagarn. Ska det vara semla, ska jag ha den klassiska. Ha det gott och skönt att slippa slita för inkomsten ♡

Carita Liljendahl sa...

Aaah, alla dessa härliga former av semlor ni har i Sverige.
Här blev jag glad - ska nog läsa bloggar mer än titta på hemska krigsnyheter inser jag nu :-)

nalta norrland sa...

Bra svar på kluriga frågor 👍
Några semlor har jag faktiskt sett 👀 få jag varit på coop, dock blev det nya semlor här hemma.
Jag såg ”Fantomen på Operan” på teater i Stockholm för typ hundra år sedan… kommer inte ihåg om jag tyckte det var bra.

femfemman sa...

Gillar räkor, men Nasi goreng är för mycket blandning för mej.
Är nog nästan lika mycket musikalnörd som du är sportnörd, men funderar på om jag sett Golden days. Inget som jag kommer ihåg iaf.
Eviga har jag iaf sett. Tragiskt slut. Vacker musik.
Damm har vi på golvet också. Mycket som fastnat i trasmattor!
Ha det fint!

Paula Merio sa...

Ja nog är den fet-, tisdagen alltså, o har sett kompisar som direkt de svalt sista biten satt sig på motionscykeln. Oh my God! Lättare att låta bli detta i min mening äckliga bakverk, haha (som i Finland heter fastlagsbulle, eftersom semla är en småfralla...)
Jag har alltid önskat mig smaragdgröna ögon, så vackert, nu är jag avis! Jag håller med om board, gärna on-board. Smörrebröd äter jag nästan aldrig. Om man menar det ytterst lilla kavringsbrödet som ligger under en massa goda pålägg. Allt krönt med remoulade! Jag uppskattar också inkomsten som kallas pension men jag har baske mig slitit ut mig för att få den!

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Blåbärsemlan fanns I Falun förut. Jag gyckee den var grymt god, får väl medge det trots att nog vissa blir upprörda. Sen föredrar jag helt klart mandelmassa men man är ju olika.

Hoppas allt är fint med dig. BP vet att jag är urusel på att kommentera just nu. Men jobbar extremt mycket med mig själv.går dock runt och tänker på dig på dagarna ska du veta! ❤❤❤

Ditte sa...

Semmeldag är det förvisso men även där finns det ju gränser.Tycker att det skulle bli "geggigt" med en familjesemla så den går ockås bort. Testade förra veckan en minisemla bara för att. Den var riktigt god. Men i övrigt är de alldeles för mastiga för mig.
Kul att läsa dina svar och jag nickar då och då instämmande även om det inte kom med i mina svar.Bokstäverna ska ju stämma. Och mina ögon är ju blå.
PS Vet att du gillar ål-


Susjos sa...

Blåbärssemlan såg faktiskt god ut, jag kan tänka mej att smaka. Brukar tycka originalet är bäst, absolut inte nån vaniljgegga i, nä mandelmassa ska det vara!
Så kul att läsa dina svar. Haha, ja det var väl för väl att du inte har blå ögon och slapp svara ål på nästa fråga!
Japp, grus eller damm, det finns på golvet!
Wakeboard måste ja googla?
Mums med danska smörrebröd-gör ni dem själva?
Visst är det värdefullt med dataexperter, brukar be äldsta sonen om hjälp...han är väl lite av en expert.
Inte dumt att få en månadsinkomst när man inte yrkesarbetar längre, frågan är dock hur lite/mycket man får efter skatt!
Ha det gott!

Annika sa...

MEN jösses vilka semlor du visar.
SMASK och MUMS!!
Oj oj vad jag har sett semlor i flöde idag.
SUGEN!!
Mandelmassa måste det vara. MYCKET sån!
HAHA, jag med ... inget som slutar på board är ngt för mig. SKULLE väl vara cheese board då! Eller, Welcome on board. Hehe ;)
Smörrebröd, ja tack!!

Du frågade om Chorizo och bilden jar har på min blogg- Jag har svarat på min blogg, men vet inte om du läser svaret där så jag svarar här också. Men, absolut får du långa min bild, det bara kul!!! Berätta om den käre grisen och tala om varifrån Chorizo kommer och var hen bor.
Jag är säker på att Karen, Chorizos matte, inte har ngt emot att Chorizos rykte sprids över haven!!!

Mrs Calloway sa...

danska smørrebröd är så gott. Nasi Goreng också när sonen gör den. allt möjligt på. en liten dataexpert och en liten trädgårdsmästare skulle en ha

Ama de casa sa...

Semlor skippar jag, dom hör inte till mina favoriter. Fast jag såg en variant gjord på en chokladboll, den kan jag faktiskt tänka mig :-)

Evita har jag inte sett, fast jag besökte hennes grav i Buenos Aires.

På golvet skulle jag gärna ha en ny matta snart :-D

Snygg selfie!

Anki sa...

Har inte ätit någon semla alls i år ... Lasse var den som gjorde att jag brukar göra det varje år, men nu känns det inte aktuellt.
Rökt ål saknas verkligen ... många år sen senast!
Som alltid roligt att läs dina svar! Bra jobbat!

Herr Nilssons Fru sa...

Golden Rainbow - den musikalen har jag aldrig hört talas om.
Det roligaste med dessa frågor är att man tolkar de olika.
Ex du skrev något hemgjort som du brukar göra, jag tolkade de som något alla kan göra :) alltså jag har aldrig gjort lingonsylt, som jag svarade, skrev till och med att jag aldrig gjort det.
Allergi är obehagligt. Jag har nickelallergi förr hade jag väldigt ont av det men nu för tiden finns det i stort sätt inte i någonting man har på kroppen, skönt de.
En inkomst är ju uppskattat, hur skulle man klara sig utan.
De var inte bara fettisdagen de var även min dag :)
Kramiz

Kina sa...

Gröna och bruna ögon har jag alltid gillat. Nu kan man ju köpa färgade linser, men jag tror jag struntar i det.
Vi verkar vara många som inte är så bevandrade inom musical- och teatervärlden. Trodde jag var ensam.
Wakeboard har jag aldrig hört talas om, så förmodligen hör det hemma inom sporten?! (ska googla)
Dataexperter är guds gåva till mänskligheten, eller i alla fall till mig. Min son är dataexpert och heter Mathias, vilket betyder Guds gåva.
Jaa, nog har man allt möjligt på golvet allt! Hos mig finns det ju ingen trappuppgång, utan jag (och allt annat skräp) kommer rakt in i hallen! Förutom inkomsten, som jag får gå ut till brevlådan och hämta.
Ha en bra vecka! Kram!

Geddfish ♥ sa...

Nu fick jag upp minnen från fornstora dar, haha, jo från när jag bodde i Ed och ibland tog tåget till fina staden Fredrikstad i Norge. Det blev alltid köpt en Nasi Goreng till lunch där. Nu är det väl 30 år sen....

Fyndiga och roliga svar!

christian sa...

Aptitlig färg? NOT! Familjesemla? YES PLEASE!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, litt godt å lese at så mange har damm å¨gulvet sitt, (på norsk betyr ordet dam, avgrensa vann) men jeg vet det er støv. Da er det ikke bare hos meg det er......
Flott at vi også bor i land med gode sosiale ordninger. Pensjonen tikker inn på konto og vi gjør bare så mye som vi vil! Burde vaske oftere pga allergi ;:OD)

Vilt og vakkert sa...

PS lenken din hos Klemakterie Häxan er feil