måndag 7 mars 2022

Glad måndag


Man kan ju inte gräva ner sig och sluta leva när man tänker på händelserna i öst. Har bestämt mig för att göra på samma sätt som jag gjorde under pandemin: jag sätter inte på tv:n och läser inga tidningar på nätet förrän tidigast kl. 18:00. Det funkar utmärkt. Det räcker med att förstöra cirka en timme varje dag, istället för hela dagen.

Nionde dag med sol
Har räknat ut att idag var den nionde dagen i följd med en klarblå himmel och sol. Helt klart balkongväder:-) Det gör mig ju alltid glad:-)

Novemberkaktus
Ja, den är aningen slö i år måste jag säga. Den brukar vara full av knoppar/blommor vid den här tiden. Men i år har den uppenbarligen bestämt sig för att ”snåla” med blommorna. Endast två stycken. Man ska vara glad för det lilla;-)

Coolt kort
Visade ju upp de fräcka bokmärkena som jag fick av Anki här. Det följde med ett riktigt coolt kort också. Kan ni se vad det är? Jo, det är trumvirvel med fjärilar eller så är det fjärilar i en torktumlare;-) Anki kan sitt Photoshop:-)

Paralympics
Paralympics har börjat. Klen rapportering tyvärr. Men åtminstone Marie Lehman är på plats – irl alltså. Och hon kan sin sak. Det kan Peter Jonsson också. Är väldigt glad för tre medaljer hittills – ett guld och ett brons av Ebba Årsjö samt ett brons av Zebastian Modin.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

12 kommentarer:

femfemman sa...

Har radio på och Aftonbladet i mobilen. Känns bra att ha koll. Men vi är olika....
Njutit på altanen och på promenaden, det har jag gjort. Ljuvligt väder!
Snygg fjärilscentrifug!
Duktig tjej, hon utförsåkerskan. Läste någonstans att hon har ett syndrom, där muskler fattas i ena benet. Bra att ta sug så snabbt utför, med dåliga benmuskler...Ha det gott! // Anna-Lena

Musikanta sa...

Gör som du, ser på Rapport och sen blir det inga fler nyheter. Läste någonstans att man inte ska oroa sig för det man inte kan påverka. Men det är inte så lätt i alla fall...

nalta norrland sa...

Känns som om jag matas från sa håll med hemskheter 😢 men samtidigt vill jag vara uppdaterad, det var ju samma lika med pandemin 😷
Gillar fjärilar i torktumlare-kortet 👍
Hörde Du Hesa Fredrik idag kl 15?
Det gjorde inte jag å Elin, men vår schweizare sa han hade hört tutsignalen 📢

Ditte sa...

Jag försöker varva med nyheterna- En del radio, som har bra info, under dagen, Nyheter på tv på fm och antingen Aktuellt eller "Fyrans nyheter på kvällen. Vad gäller nätets info och tidningarna där är jag mer tveksam. Men ögnar någon gång under dagen där. BBC kan ja också titta på-
Totalt blir det nog ett par timmar. Minst. Så sorgligt. Men däremellan en hel del annat. Sol inte minst.Och skönt balkonghäng.
Minns ju att din kaktus brukar vara fylld av knoppar så här års men den verkar helt klart vara lite på sparlåga i år. Men fina de blommor som finns.
Häftigt kort från Anki. Ett konstverk i sig.
Vad gäller Paralympics så hänger vi med så gott det går. Roligt med de svenska framgångarna.
Och i kväll nytt världsrekord av Armand Duplantis. Imponerande.

LillaSyster sa...

Anki kan mycket! Så läckert kort =)
Underbart med blå himmel - det vill till att ta tillvara på alla ljusglimtar.
Såg att din selfie kommer imorgon då jag lämnade in min länk.
Ha det gott så tittar jag in och läser dina svar imorgon.

Geddfish ♥ sa...

En glad måndag fick vi ha! Jag satt på balkongen för minst fjärde gången i rad. Kände det hettade lite i ansiktet i kväll.
Så fint kort, gillar fjärilar i tumlaren.
Jag har dragit ner på nyhetslyssnandet en aning, blir tokig annars.
Noah är en kopia av sin pappa Thomas i samma ålder.

Lillian "sognafaret" sa...

Jeg må ærlig innrømme at jeg hopper litt bukk over nyhetene. Jeg velger å sette fokuset på det positive og kjører også Glad mandag i dag. Man kan ikke ta alt inn over seg som en ikke får gjort noe med.

Ama de casa sa...

Haha! Jag har typ ett tvärtom-inlägg mot ditt idag - jag gnäller över fulvädret vi har haft på sistone. Fast just nu skiner solen i alla fall :-)

Just nu sitter jag och har OS-curlingen på i bakgrunden istället för nyhetsrapporteringen. Väljer också att inte grotta ned mig alltför mycket i eländesrapporteringen...

Cool bild du fick av Anki!

christian sa...

Härlig vårbild, underbart blå....här har vi också välsignats med sol å blå himmel, ljuvligt att få njuta i dessa tider.
Jag ser nyheterna på morgonen, sen brukar jag nöja mig med det, någon dagstidning har vi inte så . . .
Foton på novemberkaktusen har du ju skämt bort oss med i många år, men som du skriver, bättre lite än inget alls!

Herr Nilssons Fru sa...

Jag gör som du, tidningar tror jag inte så mycket på så jag lyssnar på Tv någon gång om dagen. Visst är det gott att vi haft sol så länge, hade 18 grader här idag, förvisso i solen men ändå 😊 Novemberkaktus, min blommar innan jul. Den är från stenåldern, eller från 80-talet, fantastiskt att den lever. Häftig bild du fick av Anki. Photoshop är kul. Jag har bara sett bilar från Paralympics. De e som med skidor, jag ser bara längd skidor och skidskytte.
Kramiz

KajsaLisa sa...

Håller med, det har varit fint väder dom senaste dagarna, men nio dagar trodde jag inte. Centrifugerade fjärilar var något nytt :)

Anni sa...

Jag läser cornucopia-bloggen och får en annan, hoppfullare bild av det som sker. Motståndet är starkt!

Visst var den blå himlen rena lyckan, hoppas att den snart är tillbaka.