fredag 4 mars 2022

Fem en fredag: Vecka 9 – ”Ordspråk”

Det tappra boulegänget var i farten idag igen. Den riktiga boulebanan är fortfarande en isrink, så gräsplätten bredvid fick duga som substitut.

1. När sa du senast ”borta bra, men hemma bäst?
Det har jag sagt många gånger (bland annat i olika blogginlägg), men då bara för att konstatera att ordspråket är totalt överreklamerat. När vi åkt på semester under vintern och våren har det nog alltid varit borta bäst;-) 

2. När senast upplevde du ”delad glädje är dubbel glädje”?
Varje gång jag skrattar eller delar med mig till maken eller kompisar.
 

3. Vad har ”gömts i snö, och kommer upp i tö”?
Massvis. Leksaker, snus, cigaretter och i år även munskydd.
 

4. När talade du senast om trollen?
Det var länge sedan. Kollade i bloggen och hittade det här inlägget från 2013.
 

5. Ingen kan allt, men alla kan något – vad kan du?
Det jag är bra på är språk, men det vet ni ju redan. Sedan är jag (eller har varit i alla fall) hyfsat duktig på att layouta texter och bilder, vilket ju faktiskt var mitt jobb. Korrekturläsa texter gillade jag också, men det arbetet verkar inte existera längre…

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

21 kommentarer:

Ditte sa...

Kul att boulegänget är igång och inte är hemlösa i väntan på den ordinarie spelplanen-
Läste dina svar och log.
Kul med ordspråk denna vecka. Blir ju lite andra varianter på svar. Kunde känna igen mig i en del men som vanligt beror mycket på.
Trollen från 2013 var påtagliga. Och himla tur att du inte skadade dig. Detta var lömskt. Något fynd blev det ju inte heller efter incidenten
Och visst kan vi alla något. Mer eller mindre. Beror ju på.

Paula Merio sa...

Rena såptroll, det var inte illa! Jag använder numer de färdiga "tabletterna" som man hivar in längst in i maskinen innan man fyller den med tvätt.Väldigt kladdfritt och enkelt, sen tycker jag inte alla gånger att tvättresultatet är det bästa. Tack o lov har jag inte sett ett munskydd på backen här, knappt på någons ansikte heller...Och jag önskar att man lade betydligt mer krut på korrekturläsning igen, språket blir så utarmat...

nalta norrland sa...

Att boulespelet fortsätter trots omgörning av innergård är ett plus.
Hemma bäst eller inte beror ju på ;-) efter typ två år när jag knappt varit hemifrån vill jag gärna få lite miljöombyte.
Troll... de är nog verksamma på nätet, jag fick nyss upp info från McAfee som säger att de ska meddela mig ifall de hittar info om mig på Darknet.

Hanneles bokparadis sa...

Visst är det märkligt att hitta så mycket skräp, ofta alldeles nära en papperskorg!

femfemman sa...

I dessa tider, så är hemma bäst. Men jag längtar till resor i en fredlig värld. Inte att ligga i en solstol, utan en aktiv semester...
På landet är det inte så mycket som kommer upp i snö. Mest gräs! Brunt... visset.

Bra på nåt? Nej.... möjligen på att inte kunna säga nej!
Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Det där med borta bra hemma bäst, får man se med en nypa salt. Jag mår ju toppen bortrest i solen, även hemma hos Sarah, men det är nåt visst med att kunna lägga fötterna på bordet hemmavid.

Läste om ditt såptroll, så halkigt ;) såg kommentarerna, helt andra då än idag. Rantamor, henne har jag inte sett på länge.

Jo, glasögon, det har jag tre par. Men ute på balkongen eller om jag läser tidningen/mobilen så har jag glasögonlöst. Är ungefär shit same vilket med min dåliga syn, tyvärr.
Ha det gott.

Bokdamen sa...

Borta bra, hemma bäst ja, det finns många infallsvinklar på det. Jag trivs hemma som tur är, vet de som inte gör det. Ett tag sen resande men framöver lär väl borta också vara mer med i leken. ;) skräp kan en hitta massor av och ja munskydd både här och där.

Susjos sa...

Vi tänkte lite lika där med borta bra hemma bäst, för visst är det lite överreklamerat- jag slipper gärna novembermörkret hemma för sol och värme nån annanstans till exempel!
Och japp, hittat munskydd här också som kommer fram i tö!
Ha det gott!

Anonym sa...

"borta bra men hemma bäst" - ABSOLUT - Spelar ingen roll, var jag varit, eller hur länge jag varit borta,
hur roligt jag har haft - Finns inget skönare än att
få öppna sin egen dörr och komma hem. Tror det viktiga
ordet är att "komma" hem; inte så mycket som att "vara" hemma.
Hittar ingenting i tö utom bruna löv; ibland krokus.
Bra på - Att spela piano utan noter. Att bli bekant
med folk. Har blivit kallad "an active listener" -
dvs, jag lyssnar på vad personen säger istället för att planera vad JAG ska säga efteråt. OK med språk.

Kul att se "dina" boulespelare ute i ur och skur. Sisu!

Ruth i Virginia

Herr Nilssons Fru sa...

När man bor som du kan jag tänka mig att det kommer upp mycket saker i tö. 2022 är folk väldigt duktiga på att slänga saker omkring sig var de är och går. I mina ögon väldigt konstigt. Men de finns folk till allt. Du är bäst på det jag är ganska dålig på. Språk. Det är inte så ofta man har egen glädje, oftast delar men den med någon oh de är väl allra bäst när man kan göra det.
Ha en finfin lördag
Kramiz

Ama de casa sa...

Ja, jag kan bara instämma i din kommentar hos mig - våra boulebanor är betydligt bättre nu :-D

Jag brukar säga "borta bra, men hemma är inte så tokigt heller" :-)

christian sa...

Kul å se att panschisarna är på gång igen å njuter av solen!
"Hemma bra men borta bäst" har det alltid varit för mig....är nog skadad av alla mina resor mellan Berlin å Sverige . . .

Trevlig helg!

Guldkryckan sa...

Är väl aldrig fel att komma bort lite, välbehövligt kan jag tänka, men visst tycker jag det är skönt att komma hem efter en semesterresa trots allt.

Munskydd finner man ju enklast på trottoarerna tycks det idag, inte riktigt min modell.

Ha det fint Bp.

Susie på Stjärnarve... sa...

Härligt att du erkänner att du faktiskt är duktig på något. Och att vara duktig på språk är nåt jag alltid velat vara, men det är bara engelska som fungerar. Både tyska och spanska har jag läst, men det jag lärde mig för många år sen är helt borta nu. Det enda av spanska jag kommer ihåg är libra, som jag vet är bok och inte plånbok.*fniss* Däremot är jag faktiskt väldans tekniskt duktig om jag jämför mig med mina kvinnliga kompisar. Och gäller det nåt inom veteran- och racebilvärlden är jag en stjärna som slår även ALLA våra manliga vänner som alla anser att det är nåt en man ska kunna. Så det får man vara lite försiktig med att visa. Dom har så lätt för att bli sårade.....
KRAM/Susie

Violen sa...

Härligt att se boulegänget i aktion! Då måste våren vara på god väg!
Jag skulle också kunna säga "borta bäst" om jag kunde resa bort någon vecka men det skulle säkert vara skönt att komma hem igen. Lätt solbränd, fylld av energi.
Jag tycker du är bra på att skriva trevliga och personliga bloggkommentarer också. Det kan du lägga till i din meritlista.
Trevlig helg!

Kina sa...

Jag bara älskar ditt boulegäng BP, och följer med spänning när de dyker upp! 😜
Borta bra är ett ganska bra ordspråk tycker jag. För mig är det så att jag aldrig längtar hem när jag är borta, men jag bara älskar att komma hem!
Jag hoppas få utdelning på det jag "gömt i snön", men det visar sig.
Språk önskar jag att jag var bättre på! Såg någon sån här demensforskare på TV, som sa att det är bra att lära sig ett nytt språk när man blir äldre, för då håller man igång de små grå! Jösses, jag skulle inte komma ihåg ett ord från ena gången till den andra!
Ha det bra!

Mrs Calloway sa...

nej, korrekturläsare verkar inte finnas längre. dumt nog. munskydden har verkligen slagit ut på gator och torg. otroligt.

Mrs Calloway sa...

nej, korrekturläsare verkar inte finnas längre. dumt nog. munskydden har verkligen slagit ut på gator och torg. helt oroligt!

LillaSyster sa...

Boulegänget - vilket härligt gäng, de älskar verkligen sin sport =)

Freedomtravel sa...

Korrekturläsning av texter skulle nog behövas lite mer ofta. Men kanske går allt mer snabbt? Jag korrekturläser mina egna, men missar alltid saker. När jag läser inläggen dagen efter hittar jag jämt fel ... Det är lätt att bli blind. På jobbet däremot, där brukade vi korrekturläsa åt varandra mycket.

Carita Liljendahl sa...

Ja, du har så rätt! Munskydd hör till "eländet" som tyvärr kommer upp i tö...