onsdag 23 mars 2022

Onsdagsmix

Från vänster: Fastighetsförvaltaren, representant för entreprenören Abtot och den kvinnliga landskapsarkitekten med ritning i handen. Vet inte vilken roll den äldre herren med iPad spelar;-)

Helt moderiktigt - tror jag;-)

Så här kan ett foto se ut som absolut inte är arrangerat;-)

Innergården
Det ser ut på innergården som det gör. Igår var det ”inspektion”, som jag såklart fångade från första parkett. Landskapsarkitekter är ett knepigt släkte kan jag säga. Träffade många sådana i mitt jobb. Landskapsarkitektur verkar vara ”ett kvinnogöra” - ungefär som sjuksköterskor, men där håller det som tur är på att vända. Landskapsarkitekter utmärker sig bland annat genom att de alltid ser väldigt ”fromma” och PK ut, bär på en ryggsäck och nästan alltid har ritningar med sig. Inget undantag här som ni ser på bilden.

Några svar på Orsakullans frågor:

Det här hade jag gärna sluppit. Helt klart pandemin och Rysslands invasion av Ukraina.

Matlådans dag idag. Vad hittar vi i din matlåda. Har faktiskt aldrig haft matlådor. Har alltid jobbat på företag som hade ”lunchkuponger”, så jag slapp matlådor.

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

11 kommentarer:

Ditte sa...

Tänkte att innergårdens framsteg nu möjligen ökat takten. Eller att det kanske börjar arta sig efter dagens inspektion.
Tycker du fångade inspektionen jättebra.
Om jag får välja på pandemin eller Rysslands invasion vore det svårt. Båda är bedrövliga och mycket annat också runt om i världen. Tyvärr. Krig har ju alltid funnits men nu länge sedan det var på så nära håll.

Geddfish ♥ sa...

Skrattar gott åt trädgårdsbilden. Min äldste son Peter var en gång i tiden förlovad med en trädgårdsarkitekt, som gått på Alnarp i Skåne. Sen blev han ihop med och gifte sig med floristen. Bilden av en landskapsarkitekt stämmer väldigt väl ;)

Jag har aldrig haft möjligheten till lunchkuponger så jag hade ibland matlåda, ibland cyklade jag hem på lunchen.

Ha det gott, BP

femfemman sa...

Träffar inte så många landskapsarkiteter här på vischan. Landskapet skapar sig självt.
Men har träffat två inom senaste tio- femton åren. Unga kvinnor!
Nä, Ukraina had ejag absolut velat slippe ifrån. Pandemin berör mig inte alls på samma sätt... men jag känner ju heller ingen som avlidit av viruset....
Snygga skor, snygg bricka.
Matlåda? Sällsynt. Har alltid haft möjlighet att äta skolmaten. Ibland gratis, ibland till ett lågt pris.
Ha en fin kväll!

Marita sa...

Dom där skorna gillar jag. 🤗

Susjos sa...

Kul att du känner igen landskapsarkitekter, hihi!
Snygga skor du fotade där i smyg, och jag gillade också brickan du fick med i din bild som är helt oarrangerad.
Håller med dig om svaren i Orsakullans frågor, och nej matlådor har jag inte heller haft.
Ha det fint!

Anki sa...

Aha ... det är så de ser ut de där landskapsarkitekterna!
Gillar din icke arrangerade bild, Snyggt fångat med kameran!
Matlådor har jag haft många genom åren, men aldrig några lunchkuponger :)
Pandemin hade varit skönt att slippa ... och det nu pågående kriget i Ukraina känns såå totalt onödigt och min önskan är förstås att det snart ska ta slut. Antagligen ett rent önsketänkande ...

Ama de casa sa...

Utöver pandemin och Rysslands invasion så hade jag gärna sluppit det rekord i regniga dagar som vi haft här i Torrevieja i vår. Fast med tanke på dom två första grejerna är det där regnet onekligen en petitess i sammanhanget.

Matlådor har inte jag haft så ofta heller, men det hände att jag tog med mig typ färdig-soppor som jag micrade till lunchen ifall jag insåg att det skulle bli tidsbrist.

Carita Liljendahl sa...

Trevliga vardagsbilder - och extra trevligt med den sista absolut oarrangerade :-)

Gunnel sa...

Haha! Skrattade gott åt din beskrivning av landskapsarkitekter. Jag har aldrig träffat någon, men det verkar som din beskrivning stämmer.

Annette sa...

Har du smygfotat någons skor? :))) Snygga. Jag tror att de är trendiga, jag har sett att influencern Therese Lindgren har sådana. Matlåda hade jag ofta till ett av mina första arbeten, som assistent/sekreterare på Skanska i Danderyd. Nitton år och hade med mig rådjurssadel en dag, vilket fick interntidningen att vilja fota mig och min matlåda. Jag känner knappt igen mig själv på bilden ;) Det roliga var att jag bara lagade maten, allt i matlådan hade mina föräldrar jagat och plockat i skogen (svamp och bär). På arbetet innan dess hade jag aldrig matlåda, men då bodde jag på Söder där kylskåpet var minimalt. Min lunch bestod oftast av 50 cm lång baguette med skagenröra, ljuvligt gott! Jag tänkte aldrig tanken att beställa en halv, jag åt upp alltihop.

christian sa...

Oväntat drag av dig att ange de fotade personer utifrån väderstreck . . . "från väster..." :) Lol
Vad som är "moderiktigt" har jag inte den blekaste aning om . . . ccl (couldn`t care less) :)
Sådana där "oarrangerade" foton brukar ofta blir mkt bra!