söndag 6 mars 2022

Skyltsöndag #356

Dags för den första Skyltsöndagen i mars. Å vilken härlig början på månaden vi nollåttor har fått i år. Vädermässigt alltså. Kan inte minnas när vi senast kunde njuta av en hel vecka med klarblå himmel och sol. Har nog aldrig njutit av balkonglivet så tidigt som i slutet av februari:-)

Men nu är det dags för Skyltsöndag #356 med veckans skyltskörd. Enjoy!

Hos tandläkaren. Här räcker det med en uppfordran: - Finn ett fel;-) Ledtråd: Kolla längst ner till höger!
Tycker att rotsellerin ser väldigt konstig ut. Japp, jag ser faktiskt skillnad mellan rotselleri och vitkål. Men det gjorde nog inte personen som ”skyltade”.
Ja, vem känner inte oro nu för tiden.
Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Rätt stor skillnad på vitkål och rotselleri både till utseende och smak. Man kan undra om det bara var en som var felmärkt? Oro.....tror att de flesta känner det just nu.
Kan bara instämma i din väderobservation - hoppas att det fortsätter så här nu och gärna utan bakslag med snö. =)

Shannara sa...

God kväll fina du!
Har sträckläst i din blogg nu ikväll. Var ett tag sen jag hade tid över. Förstår inte alls var all min tid tar vägen. Tack för alla härliga skratt du gett mej idag, älskar din blogg! Min egen får ju inte särskilt mycket uppmärksamhet heller, blir ett inlägg typ varannan eller var tredje månad.
Ha en go kväll nu och en trevlig vecka!

Ditte sa...

Bra skyltat som vanligt! Och prislappen på kålen/rotsellerin verkar lägre än det för vitkål. Bara en iakttagelse.Och skillnad är det både i smak och användbarhet.
Och oro, visst finns den. Absolut! På många sätt.
En fin vecka har vi haft bara att njuta och det har jag gjort.
Du också. Lika bra att passa på.
Tandisskylten? Ja, det beror på om alla tre bilderna är med eller inte. Men alla ser ju inte glada ut. Absolut inte hon på sista bilden. Vill nog inte alls vara här- Sista bilden är också mycket mindre.

nalta norrland sa...

Skönt med blå himmel och sol, min favoritfärg som Du vet är just blå himmel och sol.
Vitkål vet jag hur den ser ut, rotselleri nej, vet faktiskt inte hr rotselleri smakar.
Just nu är jag ett enda orosknippe.

Herr Nilssons Fru sa...

Jo de såg jag med att vitkålen hade fått nytt namn.
Bra registreringsskylt - Oro kan man lugnt säga att man känner nu.
Tandläkaren - från honom bjöd jag också på en skylt.

Kramiz

Åke sa...

Allt som har med tandläkare åt blundar jag för. Finns inget värre. Rotselleri är inte bara konstigt det smakar likaså. Hipp hipp hurra du har satt din oro skylt på kartan, jag NACKA förstås. Bra BP :)

KajsaLisa sa...

Förstorade upp den lilla bilden men den blev tyvärr oläslig. Nej det där är inte rotselleri, till och med jag känner igen ett vitkålshuvud :)
Oro sitter i ett urverk, men jag tror inte det är det du syftar på :)
Visst är det oroliga tider.
Länkar upp dig nu.

Shannara sa...

Ja, det är inte als trevligt med situationen i öst. Det blir mycket diskussioner om det här hemma. Fem månader? Hmm... syns inte mitt inlägg från jul? Får försöka skärpa mej... haha. Sov så gott goa du!

Ama de casa sa...

Här har vi fulväder nu och det ska tydligen fortsätta ett bra tag framöver. Livet är inte rättvist! ;-)

"Rotsellerin" var åtminstone delad, så långt hade dom rätt :-D

Oro är bara förnamnet...

Snyggt skyltat!

christian sa...

Hör å häpna . . . även jag har suttit ute i solskenet å fikat 2 gånger . . . i mars månad!!!
Hur kunde du bara upptäcka "vitkålsrotsellerin? Bra jobbat....örnblick!
Oro känner vi alla mer eller mindre . . . oron för det ena har inte lagt sig förrän nästa började....jobbigt läge i världen . . .

Ha en trevlig vecka!

christian sa...

P.S: Såg att registreringsskylten även innehöll vår bloggkompis "Nacka" :)

Eva sa...

Håller med någon längre upp som tackar för alla dina roliga inlägg. Fattar inte vad du får allt ifrån.
Vädret har ju varit helt strålande. Vilken tur för sportlovsungarna. Hoppas bara att det var ute och njöt av vädret och inte satt instängda med dataspel. Ska själv försöka slita mig från PC:n och ge mig ut i solskenet! Ännu har väl inte isfläckarna försvunnit, men det får gå ändå.

Anki sa...

Snyggt skyltat som alltid!

Anita sa...

Härligt att läsa att du kunnat/kan njuta av klarblå himmel och en värmande sol!! Det behövs verkligen efter den långa vintern, här har vi 17+ idag men det ska visst bli kallare igen :((

Finn ett fel!?! Tror inte jag lyckades något vidare med att finna det du möjligen syftar på men hon på bilden längst ner till höger ser inte ut att vilja vara hos tandläkaren, fast texten är svårläst så jag kanske missat något.

Vitkål är lätt att känna igen men skillnade mellan rotselleri och rotkål kan vara värre.

ORoligt värre känns det verkligen nu, hur ska detta sluta? Men, du lyckades få ihop en variationsrik och kul skyltning denna första söndag i mars 2022!
Hejhopp från Cypern!

Paula Merio sa...

Nämen hej, time flies,o jag sover bort mitt liv! Vaknade strax efter tio imorse, måste vara rekord. Ligger efter med precis allt! Inklusive bloggbesök,,,men jag betar av så fort jag orkar och hinner. Men du, jag hittar inget fel på tandisskyltarna???
Det vore tidsbesparande att skippa nyheterna för ett tag, både för oron men också för att det tar så otroligt mycket tid i anspråk, tid man kan nyttja bättre när nu vädret visar sig från sin bästa sida.
Rotselleri gillar jag, både i grytor, soppor och som panerad vegatarisk hamburgare! Tror vitkålen har ett bättre kilopris...

Anni sa...

Jodå jag SER att det är en beskuren bild på ORO-skylten. Har fortfarande lite kul åt att jag inte fattade att du redigerat den där förra registreringsskylten ... :-D

byblixtra sa...

Hehe...ja, nog var vitkålen felmärkt alltid.
Sant att vi är många som känner oro just nu.