lördag 19 mars 2022

Ett hjärtligt bokmärke och några svarIdag blir det ett hjärtligt bokmärke återigen fått av gulliga LillaSyster. Som omväxling verkar det här märket har satt på en väska som hon har köpt i Sverige och inte på Gran Canaria. Tidigare bokmärken satt ju på klädesplagg införskaffade på Kanarieöarna. Tusen tack tjejen:-) 

Några svar på Orsakullans frågor: 

St Patrick’s day den 17 mars. Drack jag grön öl i torsdags? Nej, det gjorde jag faktiskt inte. Måste medge att jag aldrig druckit grönt öl, däremot grönt vin. 

Vilken religion kan du mest om? Det måste vara Kristendomen. 

En svensk klassiker. Sven Jerrings referat efter Sveriges klassiska förlust mot Japan under OS 1936 – Japaner, japaner försvarande japaner, från sig vilt slåendes japaner och lika vilt angripande svenskar. Japaner som hoppar, japaner som kastar sig, japaner som gör allt för att bärga segern för Nippon.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

14 kommentarer:

femfemman sa...

Nej, grön öl har jag aldrig smakat. Grönt vin, däremot. Ingen höjdare.
Sk kolla efter grönt öl, däremot. Kul att testa.

Guldkryckan sa...

Grönt öl?
Aldrig hört talas om, tacksam för det. ;)
Kan mycket om islam här utöver kristendomen, arbetar ju i ett sådant område.
Japanska har jag alltid haft en önskan att lära mig, såg ju shogun när det begav sig. ;)

Ha en superb lördag Bp.

Geddfish ♥ sa...

Låter inte gott med varken grönt öl eller vin. Vin ska se ut såhär🍷
Tjusigt bokmärke som du har fått🔖
Trevlig lördag från 🥱

Hanneles bokparadis sa...

drack flaska vietnamesiskt Saigon-lager i veckan

LillaSyster sa...

Ingen öl på hela veckan, men veckan är ju inte slut än =)
Bokmärket satt på Swedishfikakassarna som jag köpt här hemma i (2 exemplar) och hade med mig ner till GC och gav bort till Laura och Martina, ägaren och hennes bästa servitris på mitt/vårt favorit café och de blev lika glada och överraskade som pizzabagaren =)
(Vi har lärt känna Laura under de 10 åren vi besökt hennes restaurang, men nu har hon även öppnat ett café med riktigt kaffe) Ha en bra kväll, underbart ute idag!

nalta norrland sa...

Aldrig sett varken grönt öl eller grönt vin…
Sportreferat är inte min grej…
Vädret har varit mulet, grått, men varmt, vi har tydligen haft ovanligt varmt för årstiden, typ en +10 grader varmare än normalt.
Läckert bokmärke 🤩
🤗

Susjos sa...

Antar att irländarna har i lite grön karamellfärg i ölen på St Patricks day, eller? Nåja, har aldrig smakat grön öl eller grönt vin heller.
Vilket fint bokmärke du har fått, absolut inte från Gran Canaria!
En snygg klassiker du fick till, jag känner också till den, trots att det var ett antal år sedan som Sven Jerring uttalade de klassiska orden!
Ha en fin lördagkväll!

Ditte sa...

Kul med bokmärken som kommer och har lite historia.
St Patrick´s day har jag firat några gånger i N.Y och har härliga minnen därifrån och även en gång i Dublin. Men här hemma; nja. Minns N.Y. 1979 , en bar en natt och en äcklig grön drink; en "grasshopper".
Tänkte också här på en svensk klassiker och då Sven Järring. Men även Toivo Öhman när Ulirika Knape vann OS guld i München 1972 är minnesvärt.
Trevlig kväll.

Anki sa...

Grön öl låter inte gott!
Fint bokmärke igen från LillaSyster!
Ha en fin söndag!

Ama de casa sa...

Jag drack grönt öl i Denver på 90-talet första gången. Blev då förvarnad av servitrisen att det skulle vara grönt vilket var tur, för jag hade aldrig ens hört talas om St Patrick's Day :-)

Jag kom osökt att tänka på Hylands (tror jag att det var) referat där han ylar "Den glider in i mååål, den glider in i MÅÅÅÅL!!!". Vad det var för match det minns jag inte alls, men det torde ha varit hockey i alla fall :-)

Carita Liljendahl sa...

Säger då bara att härliga bokmärken som du alltid hittar :-)
Nu tror jag att jag också börjar göra såsom du (jag är en liten apa, ser du)... att jag svarar på flera av Orsakullans frågor i ett och samma inlägg, då som jag inte hinner med en per dag.

Gunnel sa...

Grönt öl visste jag inte ens att det fanns. Jag dricker inte öl vilken färg det än har...förutom alkoholfritt hallonlr..men det är inte rött.

Hanneles bokparadis sa...

vi får se hur länge bokmärken fortsätter, varje vecka hittills

Klimakteriehäxan sa...

Grönt vin - vinho verde - är klart underskattat. Friskt och fräscht och lägre alkoholhalt (ja det vill förstås inte alla ha ...)