torsdag 3 mars 2022

Tråktorsdagsmix

På norrsidan av huset dit solen endast skiner på morgonen och kvällen hittar man en av områdets två snöhögar Yuck!


Stenarna som läggs runt odlingslådorna heter Zurface. Ett riktigt roligt och fyndigt namn för naturstenarna.


Det är ju ”bara” titta österut för att tycka att den här torsdagen liksom den gångna veckan har varit de tråkigaste dagarna på bra mycket länge. Ordet tråkigt räcker inte ens för att beskriva situationen. Tragiskt, fruktansvärt och avskyvärt är mera passande ord.

Så japp, det är återigen en riktig Tråktorsdag. 

Innergården
Innergården är nog också en tråkig historia. Å ja, jag vet att det blir nog bra, när allt blir klart. Men ni måste medge att åsynen är fruktansvärt tråkigt. De två killarna som permanent arbetar med "rondellen" och odlingslådorna gör det i väldigt maka takt kan jag säga. De jobbar absolut inte ihjäl sig. De har hållit på med stensättningen i två veckor nu. Tur att det finns Tråktorsdag, annars skulle jag inte kunna lägga upp sådana "dokumentationsbilder" en gång i veckan;-)
 

Paralympics
Imorgon börjar Paralympics i Beijing. Nåt jag verkligen ser fram emot. Eller ska jag säga ”har sett fram emot”. För spelen överskuggas även de av händelserna i öst. Efter mycket om och men och några dagars (förväntat) velande kom Internationella Paralympiska Kommittén (IPK)  fram till att
 idrottare från Ryssland och Belarus inte får delta i de olympiska spelen för funktionshindrade. Tråkigt?! Jo, verkligen. 

Det kan inte bli mycket tråkigare än så tycker jag… 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Alla bilder jag lägger upp är tråkiga, men bara två har nåt med inlägget att göra;-) DS.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Ja, det värsta av det värsta är ju det som händer i Ukraina. Fruktansvärt Sedan kan jag tycka att dagar kan vara trista men jämförelsevis så blir de ju inte alls det. Å andra sidan kan inget heller jämföras med krig.
Så innergården hos er blir plötsligt riktigt fin. Ja, på sikt alltså.
Och att deltagare från Ryssland inte får delta i Paralympics är trist men nog det enda vettiga i rådande situation.
Hela idrottsvärlden har ju reagerat på liknand sätt. Ryssarna åkte ju även hem från Drammen och skidtävlingarna där. Mer eller mindre frivilligt. Och de var ju inte direkt välkomna.Representerar man Ryssland så gör man ju det.
Och just all idrott har ju varit viktig för Putin så man kan ju hoppas han retirerar. För idrottsvärlden gör det troligen inte.

Paula Merio sa...

Jag kollade på Paralympics-programmet och våra deltagare, och var förvånad över hur få som skulle vara med. Först såg jag finska deltagare som var under tio stycken, sen tänkte jag att Sverige nog har det dubbla, men tror inte det...
ja nåt ska man vila ögonen på, idag har jag sett sprinten från Drammen. blötsnön skvätte upp över öronen på de stackars skidåkarna..
Jag har ont i magen konstant av oro, eller hur ska jag uttrycka mig. Kanske mer att jag känner mig rastlös, får ingen ro till att koncentrera mig på någonting, irrar lite hit och dit utan mål för färden.
Imorgon kommer ju Daniel hem och då blir det lite ordning på torpet när de dagliga promenaderna åter ska göras.

Gunnel sa...

Ja, numera är det inte bara torsdagarna som är tråkiga när man tänker på vad som händer i Ukraina. Det kommer säkert att bli fint på er innergård så småningom.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Haha Zurface det var det roligaste jag läst idag. Och du ska dessutom få veta att jag skattade gott åt din kommentar med läkarens e-post 😆🤣. Sånt där är definitivt min humor som lättar upp livet.

Du är nog den första jag läst som tittar på paralympics. Blir glad för det, tycker det är FANTASTISKT ändå att funktionsnedsättning inte ska stå i vägen för tävlingar och idrott.

Geddfish ♥ sa...

Det kommer att bli så otroligt fint med er stenbeläggning när det är färdigt! Kollade länken. Dock ett roligt namn, haha.

Så fruktansvärt tråkigt med kriget, jag riktigt lider med de civila, orkar snart inte titta på nyheterna om den galne Putte, vad han gör broderfolket, avsky!

Annars har jag haft flera soliga dagar, så vädret är jag nöjd med.

KajsaLisa sa...

Ha ha dom blir aldrig klara, men jag tror det löser sig till våren. Frost är alltid tråkigt. Tack för länken.

Susjos sa...

Jag tror det blir riktigt snyggt på din innergård när det blir färdigt.
Däremot är det ju verkligen tråkigt det som händer i Ukraina, inte bara denna torsdag, så jobbigt att se på nyheterna ...har swishat pengar till både Röda Korset och UNHCR...har flera vinterjackor som jag skulle lämnat in till Naturkompaniet som tog emot för att skicka vidare till Ukraina, men nu harde fått så mycket kläder och skor,så de tar inte emot mer!
Snön hoppas vi försvinner snart!
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Jämförelsevis finns det tråkiga saker i olika grader så att säga 🥺 allt är relativt, och överst kommer Ukraina och Rysslands invasion… det är väldans hemskt 😣
Livet ör verkligen föränderligt.
Din innergård kan bli riktigt fin… möjligtvis 🧐 ifall det blir klart 😒
Jag tycker det är fullständigt rätt att alla ryska idrottare blir stoppade och icke får delta.

femfemman sa...

Man har nog olika farthållning i sig som person. Kanske den hängselbyxor, inte alltid sanna, bilden av en kommunalarbetare...
Men det kommer säkert att bli fint.

Kriget... usch... ständigt i tankarna. Tänk så många miljoner människor hsn skrämmer, den där hemska mannen.

Ama de casa sa...

Många tråkigheter... Jag gnällde just över tråkvädret (spöregn) som vi har just nu, men det är ju petitesser när man ser vad som händer i världen. Må det ordna upp sig å det snaraste! Fast det tror jag inte riktigt på...

Det går verkligen inte snabbt med arbetet på er innergård, men å andra sidan har du ju bilder säkrade till tråktorsdagen då :-)

Anki sa...

Ja ... tråkigt är bara förnamnet ... suck.

christian sa...

Att hantverkare av alla de slag inte jobbar ihjäl sig är väl mer eller mindre vedertaget nuförtiden . . . den ene ser ut att ha fullt upp med sin mobil.....

Klimakteriehäxan sa...

Den där sprtens snöhögar är verkligen astrista. Men man får trösta sig med att de garanterat försvinner så småningom.

Stefan Karlsson sa...

Det finns faktiskt en bra sak med torsdagar. Det är väldigt långt till nästa.

Carita Liljendahl sa...

Det blir fint där, tids nog :-)