lördag 12 mars 2022

Bokmärke och sneak peek


Här kommer ytterligare ett fejkat bokmärke som jag fått av gulliga LillaSyster. Tusen tack:-) Ibland undrar jag om de som skapar prisskyltar eller ”namnlappar” tänker på att dessa fungerar perfekt som bokmärken också... Dessutom fick jag öka på min allmänbildning. Nu vet jag vad Woolmark står för. Det hade jag ingen aning om. Temat ”Bokmärke” är väldigt bildande har jag märkt;-)

Mello final
Sedan bjuder jag på en sneak peek av kvällens Mello final. Bästisen Yvonne befann sig nämligen på plats på Friends för genrepet igår kväll. Idag är det Susjos tur att se den ”riktiga” finalen. Yvonne tyckte att startfältet hade mycket bra kvalitet. Hon gillade ”Cassio Peia och Medina lite extra”, men tror att Tone kommer vara poppis bland de yngre. Vi enades även om att Anders Bagge har bästa sångrösten, men att bakgrundsfilmen till hans bidrag var himla ”Greta-töntig”. Hoppas Susjos avrapporterar i bloggen imorgon:-)

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

10 kommentarer:

femfemman sa...

Nu när jag läser biblioteksbok, så behöver jag också bokmärke. Inga hundöron i de böckerna..
Hittade ett bra från en garnleverans. Kommer att räcka till många biblioteksböcker...
Heter hon Clara Jacobs tro, som är favorittippade. Gillar Lisa Myskovskijs sextiotalsinspirade låt bäst av alla. Men den gick inte till final.
Bra att kunna se spektaklet på tv. Skulle inte kunna tänka mig att sitta i publiken och vifta med en ballong. Sån är ja!

Hanneles bokparadis sa...

stiligt bokmärke du hittat, inget spektakel, bästa svenska artisterna

LillaSyster sa...

Tror att jag köpte det där ullunderstället 2011 (inför tjejvasan 2012) och både byxa och tröja är väl använt och ändå lika fint än / så bra kvalitet. Men varför i hela fridens namn hade jag sparat etiketten för i alla år?? Men nu kom de ju till nytta. Tack för länken, mellot hoppar jag över.

Ditte sa...

Bokmärken är kul och visst kan de vara allmänbildande. Vad gäller "woolmark" kände jag itll en del om det. Men tittade in öfr säkerhets skull för att läsa på. Och komma ihåg.
Kul att "bästisen" Yvonne kunde ge en förhandstitt. Kul att Susjos är på plats. Kommer nog en rapport.
Jag gillade Lisa Miskovsky som av spektakulär röstning inte gick till final. Cornelia Jacobs gillar jag också och Tone likaså. Medina kan också hänga på. Och varför inte Anders Bagge eller Medina.
Återstår att se.

Anki sa...

Ja, det är lärorikt att blogga! Fint bokmärke från LillaSyster - en riktigt bra leverantör till dig!
Melodifestivalen hoppade jag som vanligt över ... vann rätt låt? Ja, inte vet jag!
Svar: Vad gäller Vadstena, så har du läst om staden även hos mig tidigare - i alla fall har du kommenterat detta inlägg från 2017: https://ankisbildblogg.wordpress.com/2017/09/02/morgonpromenad/
Nu dags att leta skyltar!

Ama de casa sa...

Haha! Jag tycker att det är så kul att du engagerar dig så mycket i Schlagern nu när jag har tappat intresset totalt. Jag har som vanligt kollat facit i nättidningarna så jag vet hur det slutade och kommer väl att snabbspola mig igenom det hela under dagen nån gång :-)

Gunnel sa...

Så otroligt många bokmärken jag får se här hos dig. Jag har inte hört någon av låtarna i Melodifestivalen så jag har ingen uppfattning om vem som borde vinna.

Carita Liljendahl sa...

Jag gillade My way bäst. Men slutliga vinnaren var också ok.
I ESC har dessvärre inga traditionella låtar, som är i min smak, längre nån chans. Det tycks vara hårdrockens tider.

Guldkryckan sa...

Schlagern där, missade det mesta som vanligt men de tre sista poängerna såg jag iallafall.
Ska gå in och kika på Susjos blogg strax men lite har jag sett redan på hennes instagram.

Ha en fin söndag Bp.Susjos sa...

Så kul med Yvonnes bilder från genrepet!
Å tack för länken hos dej!
Det är alltid något speciellt att vara på plats i direktsändning, trots att vi inte hade så bra platser!
Du får läsa mer på min blogg!
Kram