tisdag 11 februari 2020

Weekly photo challenge: Vecka 7 – ”Rån”

Veckans tema var betydligt lättare att lösa än förra veckans utmaning ”vak” kan jag säga. För nu var det ju "bara" att ta fram kameran, fota en notis i lokaltidningen som så lämpligen delas ut på tisdagar, ta kort på en polisanmälan samt gå en runda hos den lokala ICA. Enjoy!


Rånen har ökat dramatiskt i Täby och Danderyd den senaste tiden. De sker ofta kring Täby Centrum och busstorget under helgerna. Ofta är rånarna ungdomsgäng tillresta från andra Stockholmsförorter.


Man tror ju aldrig att det händer en själv, eller hur!? Fel! Här ser ni en polisanmälan som upprättades efter att jag hade blivit rånat i Benidorm den 23 december 2014. Har självklart dokumenterat händelsen här. Konstigt nog har jag sparat anmälan. Undrar varför…


Den här varianten av rån finns i tre smaker - vanilj, choklad och citron. Har aldrig testat.


Smörgåsrån har jag heller inte ätit, men då den fanns strategiskt placerad hos den lokala ICA kunde jag ju knappast missa den. Tack ICA:-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera rån hittar ni här.

22 kommentarer:

LillaSyster sa...

Chokladrånen går att äta som godis.....men du äter säkert inte godis heller - duktiga dig! Fy för att bli rånad.
Ha det gott!

Violen sa...

Fy farao för att bli rånad. Här i vår lilla stad ökar personrånen ordentligt, ofta är det ungdomar som rånar andra ungdomar. Tråkig samhällsutveckling!
Rån av ätbar typ finns visst i många varianter. Ett och annat smörgåsrån kan slinka ner, annars är jag ingen storkonsument.
Ha det gott!

LillaSyster sa...

Svar : ja de doftar gott!

Karin Eklund sa...

Fy bubblan för rånare och lurendrejare.
Då väljer jag mycket hellre Ica-rånen även om jag inte tycker om dem heller.
Det gäller att vara om sig och kring sig och helst ska man ha allt på baken om man har den där bak när det gäller.

Geddfish ♥ sa...

Otäckt att bli rånad! Och utomlands, en hel del krångligare administration.

Jag har själv erfarenhet från en olycksdrabbad resa för många år sen, där även rån ingick. Kanske borde skriva om det...... eller inte.

Ditte sa...

Visst är det illa med alla rån som nu sker hemma i Stockholmstrakten. Hörde i kväll på rapport om just en ung kille som blivit rånad, förnedrad och trakasserad av andra ungdomar. Detta på vägen hem från skolan en eftermiddag. Bedrövligt. Finns ingen heder kvar. Poliserna borde verkligen få mer resurser eller att kommunerna satte in väktare på dessa platser där det rör sig många. DE vet ju var och oftast vilka förövarna är.
Hemskt med ert rån i Benidorm. Och det är svårt att värja sig. Har man ryggsäck så ser man inte bakom ryggen och med handväska fram är det lätt att få den öppnad. Och man är ju aldrig beredd. Sedan händer ju dessa övergrepp så snabbt.
Det känns ju betydligt lugnare med att äta ett rån.
En väldigt bra tolkning av veckans temaord.

Geddfish ♥ sa...

Tack för kommentar om Rosenmontag! Jag lärde mig något nytt jag med!

"Blåmåndag kan ha kommit från den liturgiska blå färgen eller från det tyska uttrycket "blauer Montag" (blau = arbetsfri). Rosenmåndag har härletts ur det tyska "rasen (rosen)" med betydelsen "rasa, rusa, leva vilt (jfr "rosenrasande")."

nalta norrland sa...

Ooups att bli rånad verkar mer vanligt än man vill tro.
Jag såg på nyheterna att ungdomsrån hade gått upp 100% å att det var väldans vanligt att unga rånar varandra.

Smörgåsrån är typ "barnmat" ;-) när Elin var liten åt hon sånna... de blir vansinnigt äckliga då de blir blöta.

Susjos sa...

Usch ja, ungdomsrånen är ju fruktansvärda, ja alla rån! Minns att du blev rånad i Benidorm, så hemskt!
Smörgåsrån minns jag precis som Nalta norrland skriver, så gav man barnen att tugga på när de var väldigt små, och ja, blöta smörgåsrån blir väldigt kladdiga, haha, det kommer jag ihåg.
Jag tycker det är gott med smörgåsrån med en god ostbit på, som t.ex en rejäl bit brieost, mums!
Tack för länken om Stinsen, jag vet att det har varit prat om bostäder, men jösses så många!

Jacob sa...

Smörgåsrån med en tjock skiva Hawarti eller en ordentlig bit Gorgonzola det är mums.

Anki sa...

Väldigt obehagligt att drabbas av rån - jag har inte blivit det själv, men yngste sonen blev nedslagen, hotad och rånad på Kanarieöarna för ett antal år sedan - och jag minns ilskan och rädslan i hans röst när han ringde hem en tidig morgon ...
Smörgåsrån med riktigt stark ost på ... det gillar jag, men de söta rånen är alldeles för söta!

Ama de casa sa...

Jag har testat alla tre rånvarianterna. Dom på dom två sista bilderna är det inget alls fel, men den där "som bara händer andra" är inget kul alls... Dock har jag inte sparat min polisanmälan. Den ville inte ens banken ha, för dom kunde tydligen inte franska, så jag fick göra en ny hos svenska polisen. Den har jag inte heller sparat. Förmodligen för att jag inte bloggade på 80-talet och inte visste att jag kanske skulle kunna få nytta av den i framtiden ;-)

Snygg tolkning! Men väldigt onödigt att bli rånad. Det ska ju som sagt var bara hända andra...

Ama de casa sa...

Och självklart är det onödigt att det händer andra också. Man blir sååå förbannad över att vissa inte kan skillnaden mellan mitt och ditt.

Carita Liljendahl sa...

Försökte också hitta en notis om något rån, men i dagens Hufvudstadsbladet fanns (lyckligtvis) ingen sådan.
Sedan var det ju det där med kex av olika slag :-)

Mia Halvarsson sa...

Smörgåsrånen går faktiskt att äta...med nåt gott på! Wafers tror jag att jag föråt mig på i barndomen så dom kommer inte in i mitt skafferi, dom står så bra i butikshyllan! Barn- och ungdomsrånen som eskalerar, tycker jag är fruktansvärt, det måste komma till nån sorts lösning på det problemet, men vad???
Sen att du själv råkat ut för rån är ju verkligen mindre roligt!!! Fy 17!!
Ha det fint nu, BP!

KajsaLisa sa...

Usch jag hade nog slängt anmälan när pengarna kommit från försäkringsbolaget och försökt glömma det. Vanilrånen såg goda ut. Köper aldrig smörgåsrån, testa hårt tunnbröd till osten istället. Sen en sån här också, jättegott. https://www.systembolaget.se/dryck/ol/chimay-bla-165103

Stare Ström sa...

Snygg lösning på temat!

Klimakteriehäxan sa...

De s k ungdomsrånen är verkligen en sorglig företeelse. Smörgåsrån, däremot, gillar jag!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, denne utfordringen har lært meg at rån også er vaffelkjeks, helt nytt for meg. Bra jobba også denne uka ;:OD)

Paula sa...

De sk. ungdomsrånen ventilerades på Aktuellt så sent som ikväll. alla skriker sig hesa över hårdare tag, ökade polisresurser, osv. Det gör jag också, det får inte fortsätta eskalera. Värre då att höra att av dem som åkt dit, blivit dömda, hamnat på ungdomsvårdsskolor så återfaller 70 % . De lär sig alla knep. ökar sin kontaktyta och skapar nya relationer och nya metoder medan de sitter inne, något jag hörde om redan för tio år sedan. Och efter det har det bara blivit sämre...
Det är ju dock lite kuriosa att ha kvar en polisanmälan!
Smörgåsrånen är tunna och krispiga, jättegoda på ostbricka. Jag brukar glömma brickan o ta en assiett o ösa på mögelost när andan faller på! Fin tolkning, dessutom autentisk, inte illa!

Helén sa...

När jag såg din polisanmälan så kom jag ihåg något jag nästan förträngt, att vi blev rånade vid vårt sommarstugebygge och min Stand Up Paddle-board blev stulen. De ätbara rånen är betydligt trevligare och de fyllda minns jag att mamma köpte ibland, speciellt på sommaren när vi var ute med husvagnen. Blir allt lite nostalgisk och sugen på de där med vaniljfyllning.

Mias Mix sa...

Nä fy för dessa idioter som rånar och inte kan låta andra vara ifred. Kommer ihåg rånet du råkade ut för. Och att ungdomsrånen bara ökar är verkligen hemskt. Smörgåsrån är ju så gott! Fast jag köper den gröna förpackningen, de är ekologiska. Och vad roligt att du gillade mina "rån" (fröknäcket).