lördag 15 februari 2020

Bokmärken och Butiksdöd – B&B alltså;-)


Tre "nya" bokmärken hos Akademibokhandeln. Det vänstra märket är min favorit. Det högra är helt okej, medan det i mitten med sina kitschiga änglar är absolut gräsligt.

Vilken fyndig rubrik eller hur;-) B&B står ju för ”Bed & Breakfast”, men kombinationen av dagens teman ”"Bokmärken" och "Butiksdöd”" ber ju nästan om det;-)

Bokmärken
Snart kan jag nog bosätta mig på Akademibokhandeln. För om jag inte får donationer till temat är jag ju så illa tvungen att kolla på bokhandeln om det finns nya bokmärken. Personalen har börjat titta lite konstigt på mig, men eftersom jag är ”storkund” och medlem där har jag hittills kommit undan med mina smygfotograferingar;-)

Butiksdöden
Visst har butiksdöden även kommit till Täby Centrum. Många butiker har fått slänga in handduken både före och efter årsskiftet. Men jag måste ge centrumledningen en eloge. Man har verkligen försökt att ”dölja” de tomma lokalerna och gjort om dom till mysiga sittgrupper, snyggt layoutade skyltfönster och reklam för olika butiker.


Täby Centrums ledning har lyckats mycket bra med att "dölja" butiksdöden.

Stockholmarnas favoritcentrum
Inte att undra på att Täby Centrum för andra året i rad blivit vald till Stockholmarnas favoritcentrum, som vanligt i hård konkurrens med MoS (Mall of Scandinavia) i Solna. Galleriorna har samma ägare, så trots butiksdöden gissar jag att utmärkelsen firades rejält.

Jag har hittat temat "Bokmärken" hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd, Emma och Agge visar också bokmärken ibland.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 29 dagar”.


20 kommentarer:

LillaSyster sa...

Håller helt med dig ang bokmärkena. Vi får hoppas på några donationer då. Tyvärr har jag nog inget att ge dig....
Ha en bra lördagskväll =)

Karin Eklund sa...

Till och med jag har börjat titta efter bokmärken åt dig.
Undrar om vi är ett underligt folk vi bloggande kvinnor?
Ha det gott!

Annette sa...

Trist med butiksdöden, och dessvärre är väl jag en av dem som är skyldiga till den, eftersom jag tycker att det är enklare och mindre tidskrävande att köpa det som behövs online.

Det är väldigt prydligt och fint med bokmärken, men det fungerar inte för mig. Jag viker hörn och stryker under eller över med penna när jag läser. Jag ser det inte som bristande respekt för varken bok eller författare, tvärtom faktiskt. En bok med många hundöron är ett tecken på en väldigt bra bok enligt mig :)

Ps. I dag är du nog ännu gladare över att du inte bor på landet! Efter dagens ridtur var hästen nedstänkt med lera på hela benen och magen, och jag på fötter och ben. Märkligt vinterväder...

Geddfish ♥ sa...

Jag har ju också en B&B idag, men tänkte inte så långt.
Numera läser jag inte pocket (kan bli någon hårdpärmad nån gång) så egentligen använder jag inte bokmärken längre. Men tycker det är kul att visa upp de jag har.

Butiksdöden, den var ju lindrig på det sättet som Täby gjort, så smart! Eloge!
Fick syn på en blivande nyöppnad affär till idag på min promenad. Kolla i morgon!

Alltså jag klickar hem batterier och Pamol på apotea.se. Jag har också Alvedon på recept och där får jag sällan just Alvedon, utan Paracetamol, Pamol eller andra likvärdiga. Men det blir samma pris. 20 st Pamol för 10kr, vem slår det? Apotea är apotekets näthandel och man kan även där skicka efter receptbelagt.

PS Du tyckte jag fick en bästis sent i livet. Ja, jag var 18 år. Innan så hade jag lekkamrater, skolkamrater, men det var olika. DS

Ditte sa...

Bokmärket till vänster gillar jag verkligen. Ser ut som att det är från "Jobs tyger".Och de gillas extra mycket.Änglar och sådant är inget för mig. Det högra är ganska neutralt.
Just butiksdöden har jag även sett i MoS . Vill till att klara sig med höga hyror och lite besökare som handlar. Även o MoS har man försökt att dölja de tomma lokalerna med sittgrupper och annat. Och samma ägare är det ju. Kul att Täby blivit vald till Stockholmarnas favoritcentrum. Och jag gillar det men har enklare att ta mig till MoS. Men egentligen föredrar jag mindre butiker utanför dessa "mall". Har ett bra utbud hemma på Söder.

nalta norrland sa...

Donation på väg 😁 jag hann inte posta i tid , även om tanken var att Du skulle ha post i fredags.
Oooups yes jag är hemma, ja det är inte min förtjänst 😜 vet inte om jag ska tro J har väldans ont eller bara är på sämre humör 🤷🏻‍♀️ men han tackade för oss å sa tack å hej och sen hem... jag hann knappt med.
Lite trist måste jag säga, dessutom blir jag 😥 orolig för det är så olikt J.
Det blir dock inget bloggande ikväll,
Jag väntar till i morgon, orkar inte sätta mig vid datorn nu utan tänker dricka te å chilla i soffan.

Emma, Sol som sol? sa...

Här brukar de också göra något, t ex brukar Carrefour ha visning av sina utemöbler. I Arlandastad gjorde de en surfhörna med bekväma soffor. Men det är ju några år sedan, undrar hur mycket liv det är där nu, det förde en lite tynande tillvaro redan då.
Blomsterbokmärket var fint! Ser i kommentarerna att tillskott var på gång. 😁

Susjos sa...

Gillar inte heller såna där änglar.
Butiksdöden slår nog till på MoS också, men enligt lokaltidningen så väljer ledningen att hyra in andra aktörer om vissa butiker säljer dåligt, så jag tror att några tomma lokaler finns det inte på MoS, de byts ut i stället, och nån butik flyttar till andra lokaler fast är kvar på MoS!


PS. Du känner mej BP, blev så full i skratt av din kommentar ikväll, för visst var det en tanke att inte gå på kalas idag på Tyresö, när det är mellodeltävling på TV, hihi!!!

Hanneles bokparadis sa...

snygga och användbara, jag köpte icke-rea-bok på Akademibokhandeln.

Anki sa...

Vilken tur du har Akademibokhandeln att botanisera i. Jag tittar alltid efter bokmärken till dig, men tyvärr har jag inte hittat några roliga - måste ta mig in till stan för att hitta lite skyltar, där kanske jag kan hitta bokmärken också :)
Trist med butiksdöd, men bra att ägarna till Centrumet gör sitt bästa för att det änd ska se "bebott" ut i lokalerna.

byblixtra sa...

Jag håller med dig om att de dolt de tomma butikslokalerna på ett bra sätt. När det gäller Akademibokhandeln så har du fler att besöka runt om i Stockholm även Pocketshop, de har väl också bokmärken? :-)

Carita Liljendahl sa...

Butiksdöden är SÅ sorlig, och det river i mitt hjärta när jag ser att även TC drabbas... Sitter folk nu bara ensamma hemma och handlar på nätet?
Fint ändå att man gjort sittgrupper, små vardagsrum, roliga väggar osv.
Kanske det behövs upplevelser i samband med shoppingen, att en del av affärscentren ska erbjuda sådant. Att man vill tillbringa en hel dag där? Många satsar väl redan på sånt.

Klimakteriehäxan sa...

Det vänstra köpte jag i somras. Oemotståndligt i a f för en Jobs-fan.
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/08/favorit-i-repris.html

Klimakteriehäxan sa...

Och - PS - butiksdöden är hemsk. Skrev om den här:
http://www.news55.se/kronikor/darfor-ar-det-sorgligt-att-butiksdoden-brer-ut-sig/

Mia Halvarsson sa...

Mä!! Jag gillar ju bokmärket i mitten jag men jag är ju som jag är ;) men ok, jag gillar ju Jobs också....
Det verkar som om de flesta gallerior lider av den där sjukdomen men så fint som dom hanterat det i Täby, det ser man sällan.
Ha en toppensöndag, BP!!

Herr Nilssons Fru sa...

Inget tema för mig eftersom jag inte läser o inga bokmärken har :)
Men jag håller med dig de i mitten hade jag valt om jag skulle ha något av de tre.
Kramiz

Monica sa...

Butiksdöden ja det börjar bli tragiskt att
gå i centrum här, det enda nya som dyker upp
är hamburgerställen och frisörer.
Är tacksam för dom få riktiga vänner jag har, man
har kommit upp i den åldern när vänner lämnar jordelivet tyvärr.
Rån och våldtäkter ja du, tur jag inte har barn för
om det hänt dom något skulle jag nog kvala in för
några år på Hinseberg.
Härligt att du hittade en balkongmatta i din smak som ej var
made in china.
Kanske det var något som hände i alla fall polisen har ju
blivit så hemlig nu för tiden.
Ha en skön vecka:-)

Guldkryckan sa...

Vårat stora torg nere i stan, Nordstan, bygger väl ut sen lång tid tillbaka, knepet för att undvika nedlagda butiker är tydligen att kasta ut lågpriskedjor för mer exklusiva butiker.
Ö&B hade en butik där men de höjde hyran så de fick lägga ner, handlar aldrig där nästan numera på grund av det förutom något enstaka besök på systembolaget där som har ett gigantiskt sortiment.

Fast det hänger mycket "bös" där på kvällarna, om man vill kan man få tag i vilka droger som helst där eller bli rånad på utsidan vid sena timmar.
Men de jobbar på det, Brunnsparken som ligger i anslutning till Nordstan byggs om för att få bort alla knarklangare som av någon anledning funnit sitt "vardagsrum" där. :(

Mitt eget torg, Komettorget, har ju bara en affär, en restaurang och en pizzeria, inte så mycket som kan "dö" där i butiksform men visst händer det saker där med.
Senast var väl skottlossningen där två skjutna mer av tur än något annat överlevde.

Ja va sjutton.


Bokmärken är bra att ha, tycker alla böcker borde ha ett snöre, som sådana där biblar brukar ha, något för Europaparlamentarikerna att bita i, något för sin gigantiska lön ska de väl ändå göra ;)

Ha det fint Bp.

Ama de casa sa...

Täby C är verkligen värd sin utmärkelse!

Här i Spanien märker man också av butiksdöden, fast mest inne i stan. Det är inte näthandeln som är boven i dramat, utan alla shoppingcentrum som vuxit upp i "ytterkanterna" sen vi flyttade ned.

Jag gillar det högra bokmärket bäst :-)

Anni sa...

Kul att det även görs bokmärken av systrarna Jobs vackra mönster! De gjorde inte enbart tyger som Ditte tycks tro utan hade en stor keramikproduktion med egen butik och verkstad på Söder (unikt för kvinnor på den tiden!).

Butiksdöden är här för att stanna. Vid Bromma Blocks har en stor planerad utbyggnad lagts på is. Gamla stans hyror får butiker att gå på knäna.