lördag 22 februari 2020

Bokmärken och väskor

Egentligen var det tänkt att ni idag skulle få se ett väldigt långrest bokmärke. Det var gulliga Åsa som postade märket i onsdags. Hade bokmärket åkt ”raka vägen” via E4:an hade resan tagit 6 timmar och 59 minuter för de 619,2 kilometrarna. Men nu pratar vi ju PostNord så… Alltså får ni hålla er till nästa lördag.

Färskvara
Med andra ord var jag (med glädje) ”tvungen” att återigen besöka Akademibokhandeln, gå slalom mellan alla bokrea-pallar och kolla om det fanns vettigt bloggfoder till temat. Och det gjorde det.


Har faktiskt aldrig köpt ett bokmärke, har alltid fått dom. Men femton kronor är väl ett rätt okej pris för ett bokmärke tycker jag. Mitt favo märke är det till vänster.


Den här bilden gör nog alla kattägare som läser min blogg extra glada:-) Själv väljer jag bokmärket med chilin;-)

Väskor
Idag vill Orsakullan veta vad jag tycker om personer som lägger sina väskor på säten på kollektiva trafikmedel. Det är helt okej för min del. Det gör jag nämligen själv också. Är det tomt på bussen/tåget kvittar det ju. Men det är självklart att jag lägger väskan i knäet eller ställer den på golvet när någon vill inta sittplatsen.

Så här kan det se ut när alla har väskor/ryggsäckar med sig på tåget. Inte en chans på en ledig plats för ryggan.


Tycker inte att det är okej att lägga upp fötterna på sätet, om man inte tar av sig skorna först. Lika lite gillar jag att låta jycken ta upp en sittplats. Men den här hundägaren (en kvinna) hade åtminstone "vett och etikett" nog att låta hunden ligga på ett medhavt liggunderlag. Eloge där!

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd, Emma och Agge visar också bokmärken ibland.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 29 dagar”.

15 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Och vart man än tittar så kan man hitta ett bokmärke ... även om de inte kommer med posten ... Om väskor på säten resonerar jag som du.

Hanneles bokparadis sa...

många söta bokmärken, svårt när sittplatserna tar slut...

LillaSyster sa...

Mmmm du har så rätt om kattbokmärket=) Men chili var ju också läckert! Snällt av Åsa att fixa, synd bara att posten inte leverar. Hörde förra veckan att det är på gång med post varannan dag..... Men så är ju fallet nästan redan nu. Ha en bra kväll!

Carita Liljendahl sa...

Bokmärken tycks vara mera pop i Sverige än i Finland, bedömer jag.
Men tror att dom snart kommer även hit, så brukar det gå :-)

nalta norrland sa...

Så trist att Postnord inte levererade i tid 🙁 men förhoppningsvis har Du dem till nästa lördag.
Att lägga upp fötterna på sätet eller låta hunden sitta direkt på sätet känns ohyfsat å inget jag tycker känns okey.
Åker kommunalt så sällan å typ aldrig ensam så sätet bredvid mig är ju upptaget 😀

Ama de casa sa...

Vad synd att Åsas bokmärke inte hann fram. Men jag gillar både skyskrapevarianten och katten :-)
Jag vet en gång för "hundra år sen" när jag var tokslut efter en dag på jobbet. Satte mig ned i den nästintill tomma pendeltågsvagnen och la upp fötterna på sätet mitt emot, helt blank i huvudet. En dam lite längre bort sa:
- Skulle du vilja sätta dig ned på ett säte där någon annan lagt upp sina fötter?
Höll med. Skämdes och tog snabbt ned mina fötter och har inte gjort om det igen. Ibland är det bra att medmänniskor säger till på ett (hyfsat) vänligt vis :-)

Ditte sa...

Då väntar vi på det resande bokmärket. Hoppas att resan varit bekväm.
Bland bokmärkena är det N.Y som gäller för mig också och jag hade också kunnat välja roddbåten och chilin. Men till en kattälskare skulle jag kunna köpa det bokmärket.
Detta med väskor är ju inget problem om det är gott om plats. Men så är det ju inte alltid. Jag kan irritera mig då på dem som inte flyttar sin väska utan att man ska behöva säga till. En hund på sätet har jag aldrig sett men har man betalat för den så må det ju vara ok.Men det tror jag knappast. Många med mindre hundar har dem i en väska och kan ju då ha den i knät.

Karin Eklund sa...

Det händer att folk lägger väskor på säten för att reservera dem åt någon som ska stiga på vid en senare hållplats. Det känns inte ok för min del. Det är lite grann som att stiga upp tidigt tidigt på semestern för att gå ut med sin badhandduk och lägga den på solstolen innan solen har gått upp så att ingen annan tar den när man själv fortsätter sova.
i övrigt rör det inte mig i ryggen bara det finns plats att sitta på för alla medresenärer.
Jag bara måste få ändan ur vagnen och söka mig till en bokhandel för att se om jag lyckas ta bild på något bokmärke åt dig.
ha det!

Emma, Sol som sol? sa...

Jag tyckte bokmärkena var riktigt fina allihop! De måste ha sett ditt gnäll på de tidigare modellerna.

Nä fy för människor som väskockuperar säten! Gulligt med den medhavda dynan.

Susjos sa...

Kul att du smyger in på akademibokhandeln och hittar bloggfoder!
Gillar också bokmärket som ser ut som det är taget på Manhattan, underbart!
Å tack för det gulliga kattbokmärket, ljuvligt ju!
Tyvärr gick inte Nanne vidare i kvällens deltävling på Mello, inte några superbra låtar detta år, ingen självklar vinnare att skicka till Rotterdam, så finalen blir nog spännande. Hoppas på att vi skickar en kvinnlig vinnare i år, det var ju ett tag sen!

Anki sa...

Undrar vilken väg breven från Åsele tar? Definitivt inte närmaste väg i alla fall!
Nu hade du ju några ändå - bra att du har bokhandelns utbud inom fotohåll.

Guldkryckan sa...


I kollektivtrafiken har jag ju oftast inget att bära på, inte min grej men många jag ser där lägger ju sina väskor på sätet bredvid, hade jag också gjort om jag haft något.
Vill jag inte att någon sätter sig bredvid mig så breder jag ut mig lite extra och lyckas för det mesta slippa folk bredvid mig men ibland får jag maka på mig.
Ingen respekt alls ju för min ack så späda lekamen ;)

SV: Den heter I-Robot Roomba, den kan många språk när den ska meddela många av sina hinder på sin väg under dammsugning....har dock ännu ej hört den tala svenska, tror det är finska för närvarande...låter så iallafall ;)

Ha det fint nu Bp.

Gunnel sa...

Så omtänksamma att ta med ett liggunderlag. Det hade alla med smutsiga skor också behövt tänka på innan de slängde upp fötterna. ha det gott.

Mia Halvarsson sa...

Jaaaa, katten är jättesöt men jag gillar chilin också, förmodligen en yrkesskada ;) Kommunala färdmedel av olika slag kan jag inte nyttja här men jag skulle förmodligen resonera som du och så gillar jag förstås, som hundägare, att vovven får ligga på eget underlag! Ha en toppensöndag nu BP!

Monica sa...

Fiket ligger i Berga:-)
Helt ok med vovve på sätet tycker jag.
Ha det bra:-)