söndag 23 februari 2020

Skyltsöndag #250

250 Skyltsöndagar har vi hunnit med, ni och jag:-) Helt otroligt! Det är faktiskt mycket hedrande att några skyltare har varit med från början, redan på Pumitas tid. Och med ett stort leende på läpparna kan jag även konstatera att det är många nya skyltvänner som fått blodad tand, speciellt under de senaste två åren. Japp, Skyltsöndag smittar helt enkelt av sig.

Veckans skyltskörd
Min egen skyltskörd den här veckan är aningen skral. Får väl skylla på att jag för första gången på tio år drabbats av en dunderförkylning, som jag nog hade jobbat ihop till;-) Ingen fara dock, det flytande klara innehållet i min näsa har vid det här laget omvandlats till flytande cement som i olika omgångar snuts ut i gröngula varianter;-)

Nu till Skyltsöndag. Enjoy!


ICA Stammis kampanj har ju rört upp många känslor…


… men döm av min förvåning när jag såg den här bonuschecken. Har aldrig fått så mycket ”återbäring”, hur nog det kan ha gått till.


I vissa kommuner har man uppenbarligen inte råd med att byta ut blekta skyltar. Eller så finns det helt enkelt inga barn kvar i kvarteret med tanke på att skylten har minst 30 år på nacken.


Som ni ser är det här är ingen skylt. Men jag anser ändå att DN skyltar med obefintlig korrekturläsning. Om man inte ens lyckas med en felfri rubrik på första sidan, så undrar jag hur det ser ut inne i tidningen.


Veckans höjdare 1: Som ni vet är jag ett stort fan av graffiti, men är inte förtjust i amatörmässigt klotter. Det här ”konstverket” på ett elskåp fick mig dock att le. Fult som f*n, men budskapet sitter klockrent.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Ogillar klotter men ibland kan det vara okey... däremot meningslöst klotter, könsord och rasistiska slagord går helt bort.
Graffiti är ju något som faktiskt är hyfsat välgjort... vanligtvis ;-)

ICA hamnade i blåsvädret och ja många blev upprörda, drabbar det fattigpensionärer är det galet fel.

Om Ditt skyltbestånd var skralt... ja då är ingen mening jag lägger ut mitt bidrag ;-) Du är ju mästarnas mästare på skyltning.

Idag har vi gjort något vi inte gjort på mycket länge :D
Jag har nu haft tre bra dagar... gissa om jag är lycklig :)

LillaSyster sa...

Mer kärlek behövs! Fick också en väldigt udda summa från Ica. Bra jobbat 250 söndagsskyltningar=)

Susjos sa...

250 skyltsöndagar! Grattis!
Lustigt med den blekta skylten, den var verkligen blekt!
Fick också ovanligt mycket i bonus på ICA,och blev lika förvånad!
Håller med dej om att de bör korrekturläsa lite bättre på DN.
Gillar också din skylt med budskapet att sprida kärlek, helt okey trots amatörmässigt!
Kram och ha en fortsatt skön söndag, idag fick jag äntligen tillfälle att vara ute i solen!

Geddfish ♥ sa...

Din sista skylt passar väldigt väl in på denna Fastlagssöndagens text från Höga visan! Den handlar om Kärlekens väg. Så toppenskylt!

Grattis till 250:e skyltgången! Jag tror jag hakade på Pumita där i slutet och kommenterade, sen har jag hängt på dig hela tiden, så toppenrolig utmaning, den bästa!

Jag har ju "egna" korrekturläsare när jag jobbar med MODs "Min historia" och det ställs höga krav på svenskan. Trist att se journalistiken av idag =(

ICA, ja. Jag fick 32 kr i bonus och då handlar jag mest på Willys. Men tror att vi alla fick någon sorts tillbakabonus. Det blir mer magert i fortsättningen, iaf för mig, i ensamhushåll.

Sent isäng igår kväll från en toppenfest, tidigt uppe i morse, nu är panschisen trött. God kväll!

Ditte sa...

Många roliga skyltsöndagar har det blivit och jag har ju bara varit med sedan december 2016 https://akker.blogg.se/2016/december/att-forsta-skyltar.html.
Och så roligt med detta tema. Det är detta och Gems Weekly som jag fastnat för att vara med på. Jätteroligt med de olika tolkningarna och alla härliga skyltar.
Funderade också över varför man blivit upprörd över ICA:s ändrade bonussystem. Storm i ett vattenglas känns det som. Lite typiskt "svenskt". Ja, lekande barn har nog på sina ställen hunnit försvinna och växt upp.
Håller helt med dig om DN och korrekturen. Tycker tyvärr att felen är än värre och mer ofta förekommande i Aftonbladet och Expressen. Trist!
Budskapet på elskåpet gillas. Och det även om jag inte direkt är förtjust i klotter i allmänhet. Men snygg graffiti gillas här också.

Klimakteriehäxan sa...

Jag var förvisso med på Pumitas tid, men har inte skyltat 250 ggr - än. Om jag ska tro min etikett "skyltar" (den är nog inte helt tillförlitlig) har jag 56 söndagar dit. Av din skörd denna gång för varningen för lekande barn min röst!

KajsaLisa sa...

46 kronor för att vara stammis, är det värt det? Dom kanske menar att lekande barn syns dåligt, riktigt i och för sig. Såg det gramatiska felet på en gång, dom kanske skulle testa högläsning då märker man detaljerna.
Länkar upp dig nu.

Karin Eklund sa...

250 skyltsöndagar! Ojdå! Grattis!
Jag har mycket att ta igen för att nå det resultatet.

Tyvärr är det många tidningar som inte korrekturläser längre, synd nog.
Graffiti kan vara jättefin! Elskåpets är inte så fin, men budskapet vinner och man blir glad!

Tack BP!

byblixtra sa...

Det kanske är en robot som har skrivit artikeln i DN? Det är ganska vanligt numera.

Ibland kan klotter vara fint.

Oj, så många skyltsöndagar och jag har sladdat in ganska nyligen. Men det är kul och har upptäckt att det finns mängder av skyltar nästan överallt!

Emma, Sol som sol? sa...

Det var inte dåligt det, 250 bidrag! 250 veckor, det blir några år det. Jag har ett gäng foton men har kommit av mig lite. Men det är så klart inte bortglömt.

Hur klantigt är det inte av DN!

Paula sa...

Haha, jag såg inte felstavningen utan läste budskapet i tidningen o insåg att jag bor på en gammal bruksort och här råder just nu S-tapp så det skriker om det. De som röstar på SD vill inte vara med på bild, men vänster är klart stärkt.
Ja kärlek ska vi sprida, jag gillar inte heller klotter, skulle jag se denna vanvördiga graffiti på en fin plats i naturen skulle jag inte bli glad, men som den nu är placerad är den helt okej.
Stackars dig som blivit dunderförkyld. O eftersom det händer så sällan så har du ju inte vanan inne heller...
Närmaste ICA ligger 6 mil bort så dom får inte ny stammis av mig.
Krya-kram

Gunnel sa...

En underlig summa att få i rabatt. Allt måste tydligen ändras eller i varje fall få ett nytt namn. Stavfelen i tidningar är mer regel än undantag idag. Konstigt att ingen ritat något på den där tomma skylten. Kram

Ama de casa sa...

Efter lite Sherlock-arbete hittade jag ditt första inlägg - själva övertagandet av skyltsöndagen alltså:

http://bp-computerart.blogspot.com/2015/02/skyltsondag-nu-kor-vi.html

Och sen snokade jag fram beviset på att jag hakade på från början:

https://amacasa.wordpress.com/2015/02/22/skyltsondag-4/

Haha! Lite kul att vandra i minnenas allé även här i bloggvärlden :-D

Jag tror faktiskt inte att jag har missat en enda skyltsöndag... Men jag orkar inte kolla alla 250 söndagarna :-D

Stort GRATTIS till 250-jubileet och grattis även till oss som tack vare dig har nånstans att göra av alla våra skyltar :-)
Kram!

Ama de casa sa...

Glömde: Snyggt skyltat av dig även denna vecka - såklart!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Jag blev riktigt glad över bonusen denna gång :D. NU var det väl en engångsföreteelse visserligen men ändå ;). Kanske förstod jag de där som är upprörda över sina 25 kronor ;D .


Vill bara säga att utmaningen fortsätter i mars och här är kategorierna om du vill vara med även då. Jag hoppas det <3.
https://www.saramadeleine.se/2020/02/24/bloggutmaning-31-dagar-i-mars-2020/

Anki sa...

Grattis till Skyltsöndag# 250! Jag kollade lite i min gamla blogg och ser att jag firar 6-årsjubileum som skyltare nu i februari :)
Snyggt skyltat som alltid hos dig - och pm klotter tycker jag inte - men budskapet är ju helt OK!

Mia Halvarsson sa...

Åhhhh det finns så snygg graffiti, rena konstverken, det där var ju inte vackert om man undantar budskapet förstås :)
Det vete 17 hur ICA räknar ut bonusen nu, förr var det alltid 25, 50 osv...jag fick 21!!???? Nåja, det är ju pengar det också :D
Snyggt skyltat BP, som alltid..... Skyltsöndagen är kul att vara med i, inget påtvingat ämne utan fritt fram för tolkningar av alla de slag, det tackar jag för :) Ha det så gott!

Christian sa...

Så intressant att läsa om snorkonsistensen....not! :)
Vad gäller språket är det som med allt annat i samhället: ingen kvalitet, bara hafsverk!
Att sprida kärlek är ju aldrig fel !

Ha en bra vecka :)

Åke sa...

Sprid kärlek ja. Ja de barnen har nog vuxit upp och har säkerligen egna barn idag.