måndag 10 februari 2020

Glad måndag och tv


Klockan är 03:52 natten till söndag. På väg till toaletten såg jag blåljus i ögonvrån. Blev klarvaken. Tog det här dåliga fotot och undrade vad som hade hänt. Det var fullt pådrag med räddningstjänst, ambulans och ett stort antal polisbilar. Bussar och ett fåtal bilar stoppades. Stod och väntade på lite "action". Jag väntade förgäves, vilket jag ju är glad för förstås. Det måste ha varit en övning, då insatsen inte nämndes på polisens hemsida eller i andra medier. En halvtimme senare var allt över, och jag återgick till min skönhetssömn.


Att masten på taket ser aningen sned ut beror inte på stormen inatt, utan det är fotografens "vinkling";-)

Har alltid tyckt om att somna till ljud av regn och/eller blåst. Riktigt romantiskt enligt mig. Nattens storm var dock i saftigaste laget även för mig. Hörde grannarnas olika ägodelar skramla på balkongerna och bara väntade på att någonting skulle rasa i backen. Är otroligt glad att så inte skedde.

Till sjöss
Tänkte också på Carita, mamman till ”Glad måndag” som befann sig på ett kryssningsfartyg på Östersjön. Avundades henne inte, men är glad över att hon klarade sig utan att spy. Bra gjort där!

Tv är något som jag…
… nästan skulle kunna vara utan. Allt finns ju på nätet. Men då alla svenskar över 18 år ändå får betala en individuell public service-avgift så får apparaterna vara kvar. Tittar i stort sett bara på nyheterna (SVT, tv4, BBC), sportsändningar och ett fåtal tv-serier. Allt utom BBC World finns ju på play-kanalerna, men ”old habits die hard” om man säger så;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 29 dagar”.

PS. Bilderna har absolut nåt med inlägget att göra;-) DS.

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Hörde att Göteborg fått en månads nederbörd under söndagen ;-)
Här kom det mer snö... sedan regn.

Jag hade dött om jag varit ombord på en båt då det blåste/stormade... jag är ju vansinnigt rädd att drunkna ;-) båtfobi heter det tydligen.

Mia Halvarsson sa...

Fy 17 för att vakna och se blåljus! Fy 17 för att vara på kryssning i storm!!
Näää, fast mark under fötterna, det är bäst *säger fegisen*
Ha det gott nu BP! <3

Emma, Sol som sol? sa...

Gillar inte att se blåljus, det innebär bara att något hemskt har hänt.

Regn på natten är mysigt men blåst ogillar jag, låg i vårt eget hus och lyssnade på allt som skramlade och undrade alltid vad det var.

Vi har ingen tevesändning/abonnemang men vi har själva teven. Den är ju "smart" så vi kan surfa osv med den.

Geddfish ♥ sa...

Ja, det finns olika saker att vara glad över. Här stormade det också rejält och jag är glad över att jag inte behövde gå ut igår. Idag har jag gått promenaden till bilskjutsen. Sällan någon kör fram och hämtar mig utan det blir ett stycke att gå med ficklampa. Och jag är tacksam att slippa cykla i mörker och blåst.
I morgon är en annan dag.

Susjos sa...

Storm och blåljus, ingen bra kombo.
Vi får vara glada för att vi kan vara inomhus i värmen!
Kram och fortsatt trevlig kväll!

Ditte sa...

Säkert var det en övning men när du nu ändå var uppe hade det ju kunnat vara något annat. Nåja, man kan inte lyckas jämt. Men bra försök och en bild blev det.
Har "förstått" alltså läst och sett på tv att det blåst rejält hemma. Och Roslagen var strömlöst på sina ställen och en Gotlandsfärja på drift. INte så glatt men det kunde ju varit värre...
Vad gäller tv så är jag inte heller någon tv person. Nyheter, en del sport och några serier samt ibland "Uppdrag granskning" och Agenda. En del naturprogram och dokumentärer ser jag också när det faller sig så.
Hoppas du haft en "glad måndag"

Ama de casa sa...

Regn kan vara mysigt ifall man är inomhus och inte måste gå ut. Minns med glädje sommarregnen när jag var liten och vi satt inomhus och spelade spel i stugan. Fast det var självklart roligare när solen sken och vi kunde vara ute och bada och busa :-)
Blåljus är alltid oroande. Oftast tror jag att det är mig dom är ute efter :-D

Ha en glad måndagskväll!

Anki sa...

Blåljus brukar vara olycksbådande ...bra om det bara var en övning.
vi drabbades inte så mycket av stormen, men jag såg några träd som blåst ikull. Jag tänkte också på Carita ... inte kul att var ombord på en båt i det vädret! Här ses en del tv ... det är mest Lasse som tittar, men det finns en del som jag gärna ser också :)

Svar: Kul att du ser teddybjörnen också - det
tvivlade jag aldrig på!
Grundavgiften på den parkeringen där jag stod är 10 kr ... med p- appen betalar jag bara för den tiden jag stod. Fakturan får jag en gång i månaden via e- faktura, så adminavgiften är nog inte så stor :)

"LillaSyster" sa...

Jag hade också stått kvar och tittat vad blåljuspersonalen höll på med, idag händer det ju så mycket.
TV, tja det finns inte så mycket att se tur att vi går mot ljusare tider så att man kan tillbringa kvällarna ut i trädgården. Men jag följer Sveriges Mästerkock - fast det är ju först imorgon. Ha en bra tisdag!

KajsaLisa sa...

Med tanke på hur sitt hus ser ut och att du bor rätt högt upp så måste det smällt rätt bra i fönstren. Läste om Carita, hon fixade situationen.

Ylva sa...

Tur att det inte verkar ha hänt något på riktigt! Jag tycker riktigt illa om blåst! Har bott ett halvår på Island där det blåser jämt och blev fast i stugan i ett dygn i stormen Gudrun när sju träd föll över huset!

Ylva sa...

Jag brukar förresten läsa Ama de casas blogg och hittade dig där. Se gärna min andra blogg om du vill: https://yfronten.blogg.se/

Christian sa...

Kan ju varit ett allvarligt pådrag som man inte vill avslöja också....
Storm somnade även vi till, trodde parabolen skulle lossna!

Paula sa...

Ja nog var det en rejäl storm alltid, jag trodde hunden hatade regnet men sen kom jag på att det nog var den vinande blåsten han blev mest rädd för.
Jag skulle vilja ha tillgång till Yle, finsk teve, dessvärre finns den inte att beställa annat än i ett större paket o det är jag inte intresserad av. Jag skulle ju helst titta på sportevenemangen på finska, men trots att det går på finska play så visas det bara inom landet, grrr
Rosie är ett år och en tik bör vara 1½ år innan man låter henne para sig. Sen får vi se om det blir Daniel som blir den lyckliga som får komma till eller om det dyker upp andra rivaler, hihi