onsdag 19 februari 2020

Onsdagsblandning


Som ni ser har Dennis sett till att björken i skogen utanför vår lägenhet är aningen sned. Bilden ser ut som ett foto taget under hösten, men det är faktiskt dagsfärskt och visar hur solen "belyser" träden just innan den går ned.


Varken maken eller jag är intresserade av bakning. I ICAs månadstidning Buffé förklaras det hur man bakar semlor och gör egen mandelmassa.

Vilken helt underbar dag vi haft i stor-Stockholm idag. Till och med Dennis hade tagit farväl:-) För första gången i är gick det att sitta på balkongen utan vinterjacka. Bara en sån sak.

Bra eller dåligt självförtroende
Orsakullan vill veta om jag har bra eller dåligt självförtroende. Nu gjorde Susjos ”jobbet” åt mig igår, då hon googlade ordet. Kan säga att jag har ett bra självförtroende vad gäller saker jag behärskar. Det gäller både jobbet (innan pensionen) och i mitt privatliv.

Erfarenhet
Tror att självförtroende kommer med erfarenhet. Ju mera man behärskar ett ämne ju säkrare blir man och självförtroendet ökar. Ganska logiskt! Och då jag inte gillar att ha dåligt självförtroende, så låter jag bli att tackla områden som jag har för lite kunskap om, exempelvis religion, politik och något så banalt som att baka.

Tummen mitt i handen
Som jag sa ovan så försöker jag inte ens att ta itu med saker som jag inte kan och för det mesta inte ens är intresserad av. Det gäller alla slags hantverk med undantag för målning av väggar, så länge ”någon annan” gör förarbetet. VVS, el, skruva ihop möbler, handarbeten, bilreparationer, påta i trädgården med mera låter jag experterna ta hand om. Så japp, jag har tummen mitt i handen, och det är jag inte det minsta ledsen för;-) Då vi alla är olika och har olika talanger, så är det bäst att "glänsa" med det man är expert på. Det är bra för allas självförtroende:-)

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 29 dagar”.

11 kommentarer:

LillaSyster sa...

Åååå vad härligt att kunna sitta på balkongen och njuta av vårsolen =) lite sol på fm, men då var jag inne och jobbade, eftermiddagspromenaden var mulen fast det blåste lite mer lagom nu. Lite förödelse såg jag på rundan, ett växhus som jag antar att Dennis förstört.

Ditte sa...

Vad roligt att Stockholm har levererat vackert väder och perfekt att använda balkongen och lapa vårsol.

Kul att läsa dina svar här.

Vad gäller självförtroende så är jag nog här överens med dig. Och visst tror jag att erfarenheten man har med sig från olika håll och en hel del kunskap . Tror att mycket av självförtroendet också hänger samman med att att mött olika situationer både här hemma och runt om i världen. Man har distans till mycket.
Vad gäller det praktiska är jag en hejare på att ordna saker "väldigt lite är omöjligt". Gäller mycket i mitt resejobb och även vid privata resor. Men i byggsammanhang så lämnar jag dte till andra och likaså när det kommer till att handarbeta elle rde mer praktiskt konstnärliga talangerna. Också bra för självförtroendet.
Bra självkänsla har jag nog också. I alla fall oftast.

nalta norrland sa...

Tumme mitt i handen är troligtvis mer okunskap och att man inte vet hur man ska tackla det ofta praktiska arbetet på bästa sätt.
Självförtroende växer med kunskap.

Donation på väg till Dig... förhoppningsvis före lördag.

Geddfish ♥ sa...

Där blandade du ihop två frågor fint och två svar till detta!
Ja, jag har ju också svarat och du läst. Skojsigt med de där frågorna ;)

Svar: Jag fotar också ganska ofta papperskorten men det blir bättre kvalitet att scanna.
Det var ingen tandkirurg som grejade i min mun, det var en ung tandläkare och tillika ung tandsköterska. Inte bara tekniken som gått framåt, de yngre har ett fint handlag och är inte så "hårda" som tandläkarna i vår ungdom.

Paula sa...

Hej, det sorgliga med dumpningarna är inte bara att bostäderna är utdömda utan att dessa människor som flyttar hit inte har en möjlighet till arbete, utbildning eller annan verksamhet som kan försörja dem. Det blir en ond cirkel. En och en halv timmes resväg till stan med bussar som går tre gånger per dag, håller inte! Jo det är samma hus där bärplockare huserar under sommarmånaderna. En del av lägenheterna som ännu står tomma efter flyktingarna innehåller våningssängar (har jag sett genom fönstren) som passar bra till bärplockarlägren. Men för deras vidkommande tycker jag faktiskt att det är ganska schysst ändå, det är vuxna människor, de är här sommartid när man inte behöver uppvärmda lägenheter och de tillbringar all vaken tid i skogen och är i lägenheterna bara när de duschar, lagar mat och sover. Sen åker dom ju hem till sina respektive länder.
Du är inte den enda med tummen mitt i handen, idag fick vaktis komma hit o byta en glödlampa! Visserligen klarar jag faktist det i normala fall, men nu var det en plafond i taket där man skulle lossa små skruvar runt en glasskärm för att komma åt glödlampan. Jag stod på min stege men jag vågade inte sträcka upp armarna utan att ha någonstans att hålla i mig...
Hjälpen kom fort och jag dom visade inget missnöje över min begäran, hihi

Susjos sa...

Missade tyvärr det vackra vädret idag, då jag varit inne och "utbildat" mig, och inga fönster i skolsalen!
Och apropå det du såg framför dej med blivande mammor som försökskaniner så skrattade jag gott, tänkte ju nästan likadant!

Tack för länken ;-), och visst är det så att självförtroende också kommer med erfarenhet.
Tror inte du har tummen mitt i handen,grafiker som du ju är/var!!!
Fast jag är precis som du , tar hjälp av hantverkare när det behövs! Fast semlor har jag bakat!

Klimakteriehäxan sa...

Bakar inte heller, eller i a f ytterst sällan. Har aldrig tänkt försöka mig på semlor.

Karin Eklund sa...

Skrattar gott åt din onsdagsblandning!
Tummen mitt i handen har du inte, helt säkert. Inte med din självkänsla och ditt självförtroende. Det handlar troligen mera om intresse och vilja.
Tror jag.
Det är ingen större skillnad på religion, politik och att baka tycker jag som har varit politiker och haft bageri i många år. Bakandet är faktiskt mera spännande än vad politik är när det kommer till kritan. :) eller ungefär detsamma.
Religion, nja. Intressant att det finns så många som tror på så många olika sätt.
Där har jag gått bet även om jag lyckats få till ett välsignat bröd ibland.

Anki sa...

Alltid lika kul att läsa olika svar på frågorna ... tror inte alls du har tummen där! Då skulle du inte kunnat skapa din datorkonst, som du höll på med! Snarare är det nog intresset som styr - ja, förutom det där med nål och tråd - där är vi lika usla inbillar jag mig - och då har i alla fall jag tummen mitt i handen!

Ama de casa sa...

Härligt med finväder! :-)

Tummen mitt i handen är bara förnamnet för min del. Hoppas innerligt att det inte händer nåt som måste åtgärdas nu när Anders är konvalescent. Blir det nåt akut så har dock Ami och Patrik lovat att hjälpa till och Patrik är en händig man. Dom erbjöd sig genast på alldeles eget bevåg - det är skönt med goda grannar! :-)

Bakning har jag också överlåtit till experterna för många år sen. Till och med en sockerkaksmix har jag misslyckats med. "Tillsätt bara ägg och vatten". Jag glömde ägget...

Hoppas du får ännu en vinterjackfri dag på balkongen!

Mösstanten sa...

Tummen mitt i handen, det har jag också. Som tur är sitter min mans tumme där den ska.