söndag 2 februari 2020

Skyltsöndag #247

Veckans skyltskörd denna ”Palidrom-Skyltsöndag” består av fyra skyltar tagna förra måndagen. Som ”lantis” från Täby överraskades jag positivt av alla ”nymodigheter” som jag upptäckte i och kring Hötorget. Brukar ju hålla hus i Vasastan, så till synes har jag missat ett och annat;-) Enjoy!


Det här är ingen papperskorg utan en cykelpumpstation. Den står vid Danderyds Sjukhusets bussterminal och tunnelbanestation. Nu visste jag inte att Amas man Anders äger en kommun i Sverige, men om han nu gör det, så är han nog inte glad just nu. (D)ANDER(YD)S kommun befinner sig nämligen i en tuff ekonomisk kris just nu. Så kan det gå för rikemanskommuner;-)


Visst är den här logotypen söt!? Påminner om Snobben. Loggan tillhör ett nytt asiatiskt ställe - machi machi" i Hötorgshallen som säljer ”milk tea" med bland annat pannacotta i. Otroligt poppis, kön var mycket lång.


Veckans höjdare 1: Det är ingen väggmålning ni tittar på, utan en häftig LED-display som skiftar färg för Liljevalchs vårsalong 2020 vid en av Stockholms mest trafikerade korsningar Sveavägen/Kungsgatan. Ett nytt grepp för att locka folk till Djurgården. Och om man inte bor i huvudstaden, så kan man få en rundvandring av utställningen framför datorn här.


Veckans höjdare 2: Rosa dras till mig verkar det som. Förstår inte varför;-) När jag såg den här VW-cabben kunde inte ens jag låta bli att le stort. Googlade och bilen gör reklam för ett företag som säljer ”morgondagens viner” i Sverige och Finland.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Fägglad och trevlig skyltskörd! Machi machi hade jag absolut aldrig hört talas om, provade du?

Herr Nilssons Fru sa...

Who den där rosa bilen, en liten folka. Rosa - läckert.
Härliga skyltar. Söt den där lille vad hette han Machi.

Kramiz

Guldkryckan sa...

Oj, det var verkligen rosa det...jösses.
Coolt på något vis, själv hade jag en banangul koreansk bil en gång i tiden...rosa är snyggare ;)

Machi? Är det inte det han Mandelman kallar sin fru?

Ha det bäst nu Bp och trevlig vecka på dig.

Nacka 144 sa...

Men du det dära inåtsvängda huset vilket läckert! Tala om skyltreklam :) Jadu det är nog inte bara Anders kommun som levt lite över... Alla skulle jag tro får lite högre skatt rätt snart.

Susjos sa...

Visst är det lite kul med 20200202!
Att Amas Anders har en kommun i Sverige, och inte vilken kommun som helst, som dock som du skrev har lite bekymmer nu, är ju för roligt!
Snyggt skyltat på fasaden i korsningen Sveavägen/Kungsgatan.
Men det bästa fotot är nog den otroligt coola rosa bilen! Snacka om att den lyser upp!

PS. Visst är mina Mateustallrikar fina, älskar dem!

Kram och tack för att du fortsätter med skyltsöndagen!

Geddfish ♥ sa...

En härligt färgrik skyltblandning!
Gillade de två sista bäst. Mycket färg, där!
Ja, nu är jag äntligen tillbaks till hemmets lugna vrå från den andra lugna vrån, mysigt. Men vilken resa hem, suck.

Mias Mix sa...

Så söt bil!! Haha, du som inte gillar rosa. Kul och bra skyltning. Söt logga på nya företaget. Och smart på sitt sätt att göra reklam mitt i korsningen, men kanske som gjort för att skapa olyckor...

byblixtra sa...

Rosa bubblan är bäst!

Läcker LED-skärm som klär in fasaden och bra att du påminde mig om att se vårsalongen på webben.

Milk tea var något nytt och googlade det. Drycken verka innehålla mycket socker i alla fall i det recept jag hittade.

De var kreativa de som ansträngt sig att ta bort bokstäverna på papperskorgen.

Paula sa...

Milk tea med pannacotta? Jag svimmar, vem vill ha det???
Jag har definitivt legat av mig vad gäller populära drycker o maträtter...
Men Rosie.bilen var den sötaste jag sett på år och dar. Min kompis hund heter Rosie, en jättesöt liiiiten jycke. Vilka kommuner går inte på knäna? Men oavsett så känner jag inte så mycket medkänsla med just Danderyd.
Tack för aktuella skyltar där jag varje vecka lär mig något nytt

KajsaLisa sa...

Va har lyxkommunen inte råd med bokstäver längre. Ny typ av skyltning, tack för påminnelsen måste iväg till Liljevalls och kolla.
En rosebubbla :)
Länkar upp nu.

nalta norrland sa...

Så Du har oxå gett Dig in på bilbranschen när det gäller söndagsskyltning :D
Måste ju säga att Din bil var så mycket finare än min :)
Och machi machi var otroligt söt liten krumelur.
Något sånt finns inte häromkring... men vi har ett levande bibliotek :)

svar Jag var inte ute så länge klädd så där ;-) men jag kunde inte låta bli att ta en bild just för skyltsöndagen och ja lite för Din skull oxå :D Jag gick bara ut med the dogs så de fick "gå på toa" en förmiddag innan jag orkat ta på mig kläder och påbörja den offentliga dagen ;-)

Mia Halvarsson sa...

Läckra skyltar med tillhörande text :) men "bubblan" alltså...är ingen älskare av rosa men i det fallet kan jag faktiskt gilla den! Ha det toppenbra nu, BP!

Karin Eklund sa...

Amas Anders blir säkert förvånad över kommuninnehavet. ;)
men kanske han inte vill låtsas om det.
Så läcker den rosa bilen är. Jag vill ha.

Ama de casa sa...

Hahaha! Det kaaan finnas en orsak till att vi emigrerade. När ens kommun börjar gå dåligt kan det vara dags att fly fältet... ;-)

Det är förresten dags att komma ut ur garderoben. Vi vet alla vid det här laget att du ÄLSKAR rosa! :-D

Mösstanten sa...

Vilka härliga skyltar du har hittat! Helt fantastiskt. Det var roligt att delta i skyltsöndag men nu blir det inget skyltande i fortsättningen. Jag kommer att köra måndag till fredag på bloggen. Ungefär. Men det var roligt att delta här och jag kommer titta in och kika på dina skyltar.

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Hej!
Min datorn var lite skum när jag skrev utmaningen. Så det verkar som dag 14 och 15 bytt plats. Dessa frågor/dagar i utmaningen ska alltså bytas :) .

Emma, Sol som sol? sa...

LED-skyltningen i korsningen, det känns nästan som att Stockholm, tagit ett steg mot New York och Tokyo. Tror det är mycket som har ändrats sedan jag senast var inne i city.

Den rosa bilen. Skulle inte vilja köra runt i men den är ju onekligen en bra "reklampelare". Fast ska det vara så nu att man alltid ska behöva googla för att man ska förstå vad de gör reklam för?

Haha, hur gammal lät inte jag nu då! Och gnällig. Får skylla på att det är måndag morgon.

Ditte sa...

Härlig skyltning! Förstår att Danderyd nu måtte ha dåligt med pengar om man inte kan ordna till texten på soptunnan. Men är det spartider så är det Kul var den!
Hötorgshallen besökte jag i december men här är det alltid trevligt att titta ner. Och asiatiska ställen gillas så visst får det bli en titt på "machi machi" när jag är hemma igen.
Kul grepp här med att locka besökare till Liljevalchs vårsalong. Och reklamen syns ju. Ja, det gör den rosa bilden också. Kanske är det så att du drar till dig rosa färger. Kul reklam var det i alla fall på bilen. Sen undrar jag vad "morgondagens viner" är.

Christian sa...

Spännande blandning som vanligt, gillar också "machi machi" loggan å ska ta å testa nån av drinkarna när jag besöker stan nästa gång (om de inte hinner slå igen....) för det lät väldigt smarrigt!
Coolt med färgrik reklam, men i ärlighetens namn skulle jag vilja slippa allt vad reklam heter....förresten rimmar det illa med att värna miljön.....
Bilen är helt klart skithäftig, inte minst för att de flesta fordon är svarta, grå eller vita, det behövs färgklickar i trafiken.
Själv kunde jag inte låta bli att vid en snabb läsning få texten till "frisk å fuktig", då hade det väl varit reklam för nåt helt annat...
Ha en skön vecka! :)

Carita Liljendahl sa...

Mycket fint här! Läcker bil och söt machi machi.
Jasså, gick det så för Danderyd? Där har jag åkt förbi många gånger då jag bodde i Täby och skulle in till centrum.
Led-displayen är också häftig!

Anni sa...

Nästan så att jag skulle kunna ta körkort om jag fick den rosa bilen ;-)
Visst var det vid den där läckra LED_reklamen som en av stadens första bomber smällde? Det låg en nattklubb där om jag minns rätt.
Kikar på menyn för machi machi i Toronto, det är den jag får upp när jag googlar. Urk, ingenting låter gott utan bara väldigt konstigt tycker jag. Te med pannacotta eller crème brûlée? Jasminte med jello? Hmmm ...