fredag 7 februari 2020

Fem en fredag: Vecka 6 – ”Spel”
För cirka två veckor sedan slog Inferno, världens största gamingcenter upp portarna i Täby Centrum.

1. Vilken typ av spel gillar du mest?
Här väljer jag inte helt otippat fotboll, och då menar ”riktig” fotboll på en ”riktig” gräsmatta. Är annars värdelös på alla sorters spel oavsett om det är bräd-, kort- eller datorspel. Som barn gillade jag plockepinn och schack. Det var min pappa som lärde mig spela schack när jag var fem år. Höll på med spelet på relativt hög nivå till jag var i tjugoårsåldern. Lärde mig även spela Patiens/Solitaire när jag hade fyllt femtio – gick genom en fas där;-)

2. Vilken kategori kan du bäst i frågesporter?
Gissa;-) Fotboll och sport såklart.

3. Monopol eller Risk?
Monopol har jag aldrig spelat och Risk känner jag inte ens till.

4. Spelar du något spel i mobilen?
Spelade Wordfeud när spelet kom ut 2011. Alla höll ju på med det. Höll på i två månader kanske, alltid mot en ”random” motståndare, och var konstigt nog bättre på engelska än svenska.

5. Är du en dålig förlorare
På en ”riktig” fotbollsplan var jag en mycket dålig förlorare, när mitt lag torskade med uddamålet. Värsta resultat för mig var 0-1. Vid en storförlust kunde jag fullt acceptera att vi var det sämre laget. Det hade jag inga problem med.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna är dagsfärska och passar perfekt till frågorna. Inferno - världens största gamingcenter – fanns förut bara vid Odenplan. Men för två veckor sedan öppnade Inferno även i Täby centrum. Jättekul tycker jag, då ungdomarna är aningen svältfödda vad gäller val av aktiviteter i Täby. DS.

16 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Sådana spelhallar har vi inte i stan vad jag känner till.
Ha en fin fredagskväll =)

Hanneles bokparadis sa...

spelar inte, har bara tur i kärlek ❤️

Monica sa...

Jepp det var jag som var "olyckan" :-)
Ja det vore ett önsketänkande att Fonus
öppnade så tidigt nej vi var på väg till
Tibblehemmet.
Har sett gamingcentret men det har alltid
varit tomt på folk när vi gått förbi.
Ha det bra

Mia Halvarsson sa...

Undrar just varför det heter Inferno??? Måste ha nåt med dåliga förlorare att göra ;) Inte helt oväntat kan du mycket om fotboll :D Du är ju bara bäst!
Ha en fin kväll BP!

Husbilen-Ellen sa...

Jag spelar sällskapsspel, men behöver inte alls vinna. Tycker bara det är kul att umgås omkring någonting. Ett sett att möta nya eller gamla vänner på. Dataspel har jag ingen susning om.

Geddfish ♥ sa...

Dina svar var ganska givna. Du är en fena på sport och särskilt då fotboll. Så det är klart att du spelat mycket.
När Wordfeud kom ut så vägrade jag spela detta. Barnen tyckte det var så konstigt då jag gillar klurigheter. Men av en anledning startade jag igång för ett par tre år sen, men jag spelar i princip bara mot en person, tar för mycket tid.
Ha en fin fredagskväll nu!

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar och fundera på egna. Säkert bra att Inferno Online kommit till Täby. Säker många som söker sig dit. Man får väl inte vara motståndare så här, men hoppas de som komme rhit också rör sig utanför spelhallen.
Att se fotboll, "riktig" fotboll tycker jag också om. Har inte direkt spelar själv men varit intresserad. Minns att jag också gärna spelade plockepinn och schack men blev inte så bra på det sistnämnda.
Frågesporter är jag fötjust i och är nog ganska allsidig. Mne sort ligger högt hos mig också. Men en hel del annat också.
Monopol har jag spelat mycket som barn däremot inte "risk". Dock en hel del kortspel.
Wordfeud har jag bara testat ytterst lite men jag är med i ett mobilspel, frågespel, som heter "Quizkampen! och spelar mest mot de jag inte känner.
Känner igen mig i detta att förlora med liten marginal- Inte kul.

Ama de casa sa...

Jag är en sån som kan fastna i spel huuur lätt som helst! Som tur är så har jag ytterst sällan spelat om pengar. Dom fåtaliga gångerna har jag växlat en dollar till 5-centare och spelat bort hela summan i Vegas på enarmade :-D

Men jag har fastnat i tetris och Wordfeud, till exempel. Det har slutat med att jag har bett Anders avinstallera spelen (jag är för lat för att ta reda på hur man installerar dom igen ;-) ).

Nej, jag håller mig borta från spel och dobbel. Bäst så :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Bräddpel är roligt, det har vi spelat en hel del i familjen, även med våra föräldrar. Det tar fram sidor man inte riktigt visste om fanns hos andra - eller en själv.

Ingrid sa...

Jag vann ett Postkodmiljonärspel för några år sedan och testade det lite och det var i och för sig kul, men sen skänkte jag bort det som lotterivinst. Annars gillar jag frågesport, men sportfrågor vill jag inte ha!
Ha en skön helg!
/Ingrid

Mrs Calloway sa...

spel är ingeet jag ägnar mig åt. korsord och sudoku är kul. vill barnbarnen spela spel är jag gärna med

Herr Nilssons Fru sa...

Va - sällskapsspel som så kul. När de gäller det är vi en riktig sällskaps spels familj :)
Fotboll däremot har jag aldrig spelat men mina grabbar växte upp med bollen framför fötterna så jag har varit den ständiga åskådaren.

Någonting säger mig att du var bäst på plan när de begav sig.

Kramiz

nalta norrland sa...

Jag tillhör den lilla skaran som aldrig spelat Wordfeud,
kan bero på att jag skaffade min första smartphone 2014 å nej jag var inte direkt spelintresserad å är det fortfarande icke.

Fotboll spelade jag som barn/ungdom, men det gick över ;-)

Nej jag kan inte prata samiska, tyvärr.
Jag liksom Elin kan säga vissa ord och sjunga på samiska,
men inte förra en dialog.

Paula sa...

Lite nyfiken på detta gamingcenter. Det såg rätt öde ut där. Framgår ingenstans vad det kostar att spela. Måste vara en rätt hög avgift om de ska kunna betala för utrustning och lokaler. Mina barnbarn har varit helt speltokiga i tonåren, ett tag sa Simon att han skulle bli proffsspelare. Sen kom visst verkligheten ikapp, men faktum är att e-spel faktiskt ger en himla massa pengapriser till de duktigaste.

FrökenChristina sa...

Fotboll kan vara kul ibland men är annars inte min grej. Det känns som om du skulle vara en sådan jag skulle ringa om jag var med i Postkodmiljonären, ring en vän och då fråga om fotboll.

Musikanta sa...

Den enda sport jag egentligen är intresserad av är fotboll. Men då ska det vara på elitnivå som OS eller VM. Själv har jag aldrig spelat fotboll - flickor gjorde inte det på den tiden jag växte upp. Men lite tennis har jag spelat med mindre framgång - orkade inte springa så mycket.
Bra att det finns tillgång till spel för barn som inte har några egna datorer.
Kent, maken, har varit en framgångsrik tävlingsspelare i schack så det är ingenting som jag spelar längre, även om min bror och jag spelade det när jag växte upp :-).
Ingrid