onsdag 12 februari 2020

Happy onsdagsmix
Gissa hur glad jag blev idag, då jag efter ett flera månaders långt letande på nätet äntligen, äntligen hittade en ny randig och färgglad balkongmatta. Hittade den alltså inte via Google utan helt otippat hos den lokala matthandlaren Matt-Tema som jag stövlade in på idag.

Horredsmattan
Nu hade jag inte brytt mig så mycket om var min tilltänkta matta kom ifrån, bara den var randig och färgglad. Men döm av min förvåning, när jag såg att det var en så kallad Horredsmatta(?) som tillverkas i en ort som jag heller aldrig hört talas om nämligen Horred i Västergötland. Att mattan dessutom hette "Happy" gjorde ju lyckan fullständig. Nu kan våren komma:-)

BokreaSnart dags för årets bokrea. Då jag ändå var i centrum tog jag med mig papperskatalogen (bara en sådan sak) för att kolla läget. Bokreorna är inte längre vad de var förr, och årets upplaga är inget undantag.

Gamla godingar
I år valde Akademibokhandeln att bland annat satsa på tio(!!!) av Strindbergs bästsäljare och damma av böcker skrivna av Jules Verne, Oscar Wilde och Edgar Allan Poe, böcker jag läst i gymnasiet. Även George Orwells ”1984” i originalspråk (utgiven 1949!) erbjuds för 39 kronor. Just den boken var ju slutsåld efter en viss presidents tillträde 2016, och med nyval i USA i november lär den ju knappast bli mindre populär.

PS. Imorgon ska ni få ett (positivt) inlägg som jag aldrig trodde att jag skulle skriva. Så stay tuned! DS.

11 kommentarer:

nalta norrland sa...

Fina mattor, fina färger.
Minus 17 så än är det långt till vår och värme.
Kollade in Bokrean hos Bokus idag, fann för ovanligheten inget jag direkt kände att jag "behövde" ;-)
Minns bokreorna förr... på den gamla goda tiden :D då vi hade en lokal bokhandel å det faktiskt gick att kolla in böckerna innan köp...
numera köper jag böcker typ alltid på nätet.

Ditte sa...

Vilken läcker matta! Och härliga färger! Tack för tipset! En liknande skulle jag gärna beställa till vårt lilla spanska kök. Och den skulle även passa hemma på balkongen. Hemsidan här hade ju en hel del snyggt.
Tack för påminnelsen om bokrean. Strindberg har jag en del av och ett par Oscar Wilde och Mr Poe. Även 1984 finns. Gamla gymnasieböcker allihop. Men kanske kan man hitta något annat.
Och du! Jag tyckte nog detta också var ett positivt inlägg. Men ser förstås fram emot morgondagens också.

Geddfish ♥ sa...

Vilken läckert fräsig matta! Den skulle göra sig här hemma, fast... mina balkongmöbler går i turkos, men det funkar säkert ihop!
Horred, det ligger 5 mil söder om Borås, så det är känt för mig. Borås, det är ju textilstaden. Inte bara muralmålningar ;)

Nu blev jag nyfiken på morgondagens inlägg. Kan det verkligen bli mer positivt än detta??

Emma, Sol som sol? sa...

Horred känner jag faktiskt till men varför vet jag inte. Tror jag har släkt där eller något. 🤔

Kul med matran, att du äntligen hittat en. Och så vet du var du sedan kan hitta fler, det står nu i bloggen!

Det är alltid kul att bläddra i bokreakatalogen, man får lite tips även om det inte är så upphetsande längre.

Och oj så nyfiken jag är på det kommande inlägget!

Karin Eklund sa...

Idag har jag suttit, uppflugen, på en mur klädd med en orangefärgad trasmatta och ätit glass. Så onsdagsglad jag kände mig. Troligen lika glad som du var/är över din mycket vackra granna Horred för balkonggolvet. Tydligen är det de orangea mattornas dag idag 12 februari.

Anki sa...

Grattis till den läckra mattan!Snygg!
Numer köper jag böcker uteslutande över nätet, med undantag om jag hittar någon på en loppis ... men det är kul att kika i en katalog över vad som finns på årets rea ändå :)

Mia Halvarsson sa...

Attans så läcker matta, Horred det är kvalitet det! Bokrean?? Oj, det hade jag noll koll på, då kommer det snart mejl från alla bokhandlare på nätet hoppas jag :)
Hmmm...en cliffhanger då, det blir spännande! Ha det fint BP :)

Ama de casa sa...

Vilken superfin matta! Ett väldigt passande namn på den också - man blir verkligen glad när det är färgglatt. Låt mig gissa... Jag tror du föll allra mest för den där rosa randen ;-)
Boken 1984 bestämde sig Anders att läsa just 1984 och det gjorde han. Jag har aldrig läst den.

En cliffhanger... Jag gillar inte cliffhangers, men jag får väl sjå mig... :-)
Låter väldigt värt att vänta på i alla fall, hoppas att det verkligen är nåt jättepositivt!

Klimakteriehäxan sa...

Härlig matta! Randigt är fint, både på golvet och på katter! Om bokrean: det blir som vanligt, svårt att låta bli. Trots allt.

Karins ordöverflöd sa...

Horred inte så långt från mig.
Invånarantal 1200.

byblixtra sa...

Så snygg er balkong ska bli med nya mattan! Härliga färger och jag känner till Horredsmattorna. Kul att du hittade den i en lokal butik.

Jag håller med dig om att bokreorna inte är som tidigare så det blir inte många köp för mig.