onsdag 5 februari 2020

Senaste inköp

Igår ville Orsakullan veta vilket mitt senaste inköp var. Efter helgen gapade kylskåpet ganska tomt, så i måndags gjordes de vanliga ”måste-inköpen” i form av mat och dryck - Brämhults, inte vin;-) Föga upphetsande;-)

Halogenlampor

Även halogenlampor tillhör kategorin ”tråkinköp”, speciellt då jag tycker att de är svindyra. Men med tanke på att den gamla lampan hållit i nästan 6 år, så är 75 kr/st ändå helt okej. Som ni ser köpte jag en i reserv också.

Månadens böcker

Som medlem hos Akademibokhandeln får jag köpa månadens böcker för 49 kr/st. Läste baksidestexterna, och slog till på två stycken. Först när jag var hemma upptäckte jag att boken ”Styr din plog över de dödas ben” vann Nobelpriset i litteratur 2018. Det bådar inte gott, för senast jag läste en bok skriven av en nobelpristagare gav jag upp efter femtio sidor…

Jeans

Ni minns kanske att jag letat efter nya jeans (som passar min konstiga kropp) ett bra tag nu. I måndags hittade jag äntligen ett par. Visste inte ens att Replay fortfarande fanns. Det var länge sedan jag köpte detta märke, men då höll jeansen i minst tio år. Så det lovar gott:-)

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 29 dagar”.

17 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

"STyr din plog" är en rätt underlig bok - jag gillar inte när man hamnar i övernaturigheter och stjärntydning ... har lyssnat på boken som radioföljetong. Har kanske inte tänkt läsa något mer av damen i fråga, men man vet ju aldrig.

Klimakteriehäxan sa...

Läste du förresten mitt mail???

Emma, Sol som sol? sa...

Köpa lampor är verkligen ingen höjdare men vi hade tur för ett tag sedan när våra halogen gick sönder: Leroy Merlin hade världens drive och man kunde köpa lamporna för 1 € stycket (normalpris var kanske en 5-6 €). Vi köpte på oss ett gäng och de funkar jättebra!

Styr din plog över de dödas ben var verkligen en udda titel ...

Mia Halvarsson sa...

Javisst, det var väl nåt jag glömde idag....köpa lampor!!! Tack för påminnelsen :) Hahaha, nobelpristagare i litteratur, har nog inte läst en enda! Inte tänker jag göra det heller, i alla fall inte han som fick det nu senast, min granne rekommenderade INTE en av hans böcker. Ha det gott resten av kvällen!

Karin Eklund sa...

Berätta gärna vad du tycker om boken om du läser den.
Tack för indirekt tips om jeansmärke. Är på jeansjakt jag också.

Herr Nilssons Fru sa...

Ja alla inköp är inte roliga men nödvändiga :) Lampor är bra nu för tiden. Vi har sånna man aldrig kan byta, med de ska hålla massor av år, sedan får man helt enkelt köpa allt nytt. Fint ljus på dem. Jo vi har vanliga lampor också. Tycker man har belysning överallt.

De e gott när man finner jeans som passar o som man trivs i. Jeans kan vara svåra, men de e inte våra kroppar som är konstiga de e jeansen som är konstiga :)

Kramiz

Susjos sa...

Spännande med nya böcker, men håller med, nobelpristagare är svåra, vilken skum titel på en bok?
Va kul att du hittade ett par jeans som passade, håller med, alltid svårt at tköpa just jeans!
Apropå inköp: visst är det samma glittriga tröja som jag visade i min blogg nyligen och även igår, det är mitt sista inköp!

Ha det gott!

Ditte sa...

Visst är dessa erbjudande från Akademibikhandlen bra. Mne jag kan öfrstå om det blev ett felval här. Började i julas på "Styr din plog...." men lyckades inte fullfölja den. Tror då mer på "Ett högre syfte".
Oh, dessa Replay jeans är så bra . Har två par och gillar dem. DE har varit med ett bra tag nu. Bara att gratulera till att du hittade dem. På lampfronten är det lika bra att ha ett lager hemma. Visserligen dyra, men mn vet aldrig när de liksom tar slut. Å andra sidan blir ju inte timpriset så högt

Geddfish ♥ sa...

Replay jeans såg snygga ut, grattis! Ska kolla efter det märket. Glödlampor, ja. Jag är på jakt efter ett par dyrare, som efter många år lagt av i en taklampa. Men de ligger på att-köpa-lappen.

Svar: Tack, jo Sarah har ett riktigt fint bonna-kök. Deras gamla herrgårdsvilla är totalrenoverad, dock inte helt färdig än, men Rom byggdes inte på en dag. Hon är också skitduktig på att ta vara på - göra eget - en njutning att vara där.

Anki sa...

Så bra med billiga böcker, men någon nobelpristagare minns jag mig inte ha läst.
Snygga jeans!

"LillaSyster" sa...

Svar: Busans=)
Men varför varma halogenlampor det finns i andra format idag som inte blir glödheta och som drar mindre energi! Ha en bra torsdag, nu ska jag jobba igen.

Ama de casa sa...

Att köpa lampor nuförtiden är ingen lek... Det är en djungel där ute! Har ju en hel byrålåda i garaget fylld med felköpslampor.

Tror inte att jag har läst nåt av en enda Nobelpristagare. Men jag har lyssnat på Dylan nån gång. Haha!

Om jag vore som du skulle jag slå till på ett extrapar av dom där jeansen - 10 år går fort :-)

nalta norrland sa...

Att köpa lampor är något som tillhör Js favoritsysselsättning, ja typ på allvar :) han är en sån som köper mängder å har alla möjliga olika... ljusfetisch tror jag att det kallas :D

Så skönt Du hittade jeans Du gillade, köpte Du två par nu då så Du har... vem vet om det märket finns kvar nästa gång Du behöver ett par nya jeans.

Anita Malta sa...

Spännande med nya böcker och 49 kr per bok kan ju vara värt att lägga på något man senare kanske inser inte var läsvärt. Men vem vet, kanske är den läsvärd trots att den är skriven av en nobelpristagare. Du får berätta när du givit upp.. om du ger upp :)

Jeansen ser ut som de flesta jeans men passformen bruka ju variera. Det är väl inte en massa hål i dem som "alla andra har"!! :D

Då jag bodde i Sverige var jeans det självklara plagget och jag vet att jag tänkte att jag nog alltid kommer att välja jeans framför annat liksom att jag aldrig skulle sluta sminka mig. Haha.. idag äger jag inga jeans och sitter här utan ett uns av mascara. Men det sista har sin förklaring, det blåser ute och mina tårar rinner ständigt så det fungerar inte. Fast det finns ju vattenfast, det har jag aldrig provat.

Tusen tack för dina alltid så positiva kommentarer hos mig, du skämmer bort mig otroligt som fortsätter att följa mig utan att få ens ett uns av lika mycket tillbaka. Bättring krävs från mig håll.

För att min kommentar nu ska gå igenom nålsögat måste jag bevisa att jag inte är en robot genom att fylla i alla rutor som innehåller en buss!!! Ibland får man hålla på ett tag och det är inte det minsta påfrestande utan en liten utmaning :-) Kram från Malta

Jacob sa...

Jag läser mycket skönlitteratur. Försökte mej på en Nobelpristagare ( Singer ) jag fattade nada så du är i gott sällskap.

Paula sa...

Jag gillade Olgas berättelse. I alla fall om man betänker att hon fick Nobelpriset, inte alltid man begriper något av den typen av litteratur. Lite fabelaktig och med en twist på slutet. Så, nu måste du läsa hela boken, hihi
Daniel är inte kastrerad, Rosies matte vill nog ta en kull valpar framöver. Om det blir med Daniel återstår att se. Han är pappa sedan tidigare, men något underhåll har han nog inte pröjsat...typiskt karlar som bara vill vara med om det roliga!

Carita Liljendahl sa...

Bra att åtminstone det med jeansen bådar gott :-D