fredag 28 februari 2020

Fem en fredag: Vecka 9 – ”Avslut”


En vacker avslutning på en strålande solig fredag. De små prickar ni ser på himlen är månen till vänster och en stjärna till höger.


Det gröna hjärtat hos apoteket med samma namn har slocknat...


Kunde ha sparat skylten till Skyltsöndag, men nu passade den perfekt till det här inlägget så...

1. När var senast du gjorde ett avslut?
Ett riktigt stort avslut var nog när jag gick i pension efter många lyckosamma år som bland annat grafisk formgivare. Men då jag vis av åldern även börjat inse mina begränsningar har jag slutat kuta efter bussar och tåg.

2. Vilken film/tv-serie tycker du slutat på bästa sätt?
En gammal goding från 1980-talet ”ET” slutade på bästa sätt. Sedan kan jag tycka att tv-serien Shetland ofta har överraskande och bra slut.

3. Vad är något du vill säga tack och hej till?
Varken jag vill eller ej får jag tacka för den tiden som munskydd och handsprit fanns på apoteken. Å då åtminstone munskydden troligtvis tillverkas i Kina så lär det nog dröja ett tag tills man får tag på dom igen.

4. Hur avslutar du helst en lång vecka?
Maken och jag avslutar nog veckorna på samma sätt som vi alltid gjort, med god mat och en (eller två) vinare. Det kan dock hända att sådana ”avslut” äger rum lite oftare under veckorna nuförtiden;-)

5. Vad kommer du aldrig göra igen?
Man ska aldrig säga aldrig, men jag är nästan säker på att fotboll och skidåkning tillhör det förflutna. Är ganska så mån om mina extremiteter;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Precis man ska aldrig säga aldrig.... Du ha en skön kväll med ett glas vin och god mat.

nalta norrland sa...

Aldrig säga aldrig :) rätt som det är lirar Du boll med ungarna på gården.
Skidåkning däremot känns onödigt farligt med tanke på olyckor som händer även vana skidåkare.

Shetland saknar jag om man nu kan säga så om en tv-serie,
jag tyckte det var en både vilsam och ändå spännande avsnitt.

Snart avslutar vi denna månad... om vi inte var gifta så är det i morgon tjejen ska fria "skottårsdan" :)

Geddfish ♥ sa...

Bra svar. Och det stämmer, man ska aldrig säga aldrig, även om jag alltid säger aldrig mer.
Jag ska däremot fira skottårsdan. Japp och det ordentligt.
Livet är ju i olika sekvenser och jag är varsågod att jaga bussar och tåg, om jag vill komma nånstans och inte har någon att åka med.

tant Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

har aldrig använt handsprit, tvättar mina händer... efter varit på gymmet, åkt spårvagn... jag försöker fortfarande "springa" efter bussen, fast ny kommer inom en kvart :)

Paula sa...

Heej! Här i glesbygden oroar jag mig inte ett dyft för några virus, en av de största fördelarna med att bo i små byar. Men det kan ju drabba oss också, men när jag slipper trängas med folk i affärer, bussar och t-banor så är jag inte orolig. Tänk att du också tänkte på Shetland, fast inte i samma fråga! Livet ska vara gott att leva, det tycker både du och jag, man kan avsluta veckan vilken dag som helst, trevlig helg!

Karin Eklund sa...

Jag tror att det är Venus som syns på bilden med månen.
Bra avslut, nästan alla.
Du känner säkerligen din begränsning vad gäller fotboll och skidning, men mitt i allt så....man vet aldrig.
Njut av vinet med maken!

Emma, Sol som sol? sa...

Det är inte bara handsprit och munskydd som gapar tomt på hyllorna. Eller platsen där de brukar stå, i alla fall. Det var något vi skulle köpa till företaget, något kretskort eller vad det var, men det var hopplöst just nu.

Tur att det i alla fall finns vanlig tvål.

Ditte sa...

Väldigt vacker fösta bild och en fin avslutning på en till synes vakcaer dag.
Intressant att läsa dina svar om avslut. För avslut kan ju vara mycket. Att handspriten och munskydden är slut kan man nog överleva. Det finns tvål så handhygienen går att ordna ändå. Och vad hjälper munskydd? Mot avgaser kanske.Såg många som bar munskydd under åren vi bodde i Peking och så även i andra gigantiska kinesiska städer .
Och jag satsar fortfarande på skidåkning. Har inte gjort slut med den. Men spela fotboll hoppar jag över.

LillaSyster sa...

Ingen fara att klappa Elvis på magen - han gillar det. Tror att han är världens snällaste katt =)

Geddfish ♥ sa...

Jag måste ju svara igen!
Jag har flera fasta tvålar här, som två av barnen tillverkat själva. Det är det mest hälsosamma man kan tänka sig. Efterpå behövs ingen handkräm, man är gott len.
Grönsakslådan, den var perfekt. Lite extra skalat, så. Nä, jättegott. Bara en princip. Jag har råd att betala fullpris, men tycker man ska vara med i svinnsmarta.

Susjos sa...

Min man ville absolut gå förbi apoteket idag och köpa handsprit , och döm om vår förvåning att vårt lilla apotek här i Frösunda hade handsprit, så nu har vi!
Kul att läsa dina svar i fem en fredag, jag hängde också på denna vecka!

Ama de casa sa...

Fredagarna kommer ofta nuförtiden - i dubbel bemärkelse ;-)

Jag skulle tro att vår "skidkarriär" också är över. Ibland får man lära sig den hårda vägen ;-)

Karins ordöverflöd sa...

Lilla orten Svenljunga (en par mil från min stuga) har en
fabrik som tillverkar munskydd.
Fabriken har gått upp i treskift, maskinerna rullar på och står inte still en minut på dygnet.
Härliga tider för en munskyddstillverkare.

Lillian "sognafaret" sa...

Jeg har lest flere innlegg om avslutte uka nå, og det virker som alle synes at uka slutter på en fredag. Ikke søndag. Jeg ser på mine svar at jeg har tenkt akkurat på samme måte selv. Det må være herlig å være pensjonist, kunne gjøre hva man vil hver eneste uke, ingen vekkeklokke eller andre som maser om at ting må bli gjort. Ha en flott helg!

Guldkryckan sa...

Handsprit har vi på kneget, inte för att jag använder det regelbundet men ibland så, är ju ändå en skola man arbetar på med över fyrahundra "smitthärdar" ;)
Den starkast lysande "grejen" på himmelen måste väl vara den där planeten, var det Venus tro?
Vi håller på med det i klassen nu, förbaskat intressant tycker ju jag fast en och annan unge tycker inte det ;)

Springa efter en buss var längesedan, kanske en till två gånger om året..max..fast när jag tänker efter och försöker minnas..jag minns inte när jag gjorde det sist.

Ha det bäst nu Bp.

Herr Nilssons Fru sa...

Ja de är väl ett väldigt stort avslut när man lämnar arbetslivet och går i pension. Jag har inte börjat tänka på den ännu :)
Avslutning på en solig o fin fredag är ju trevligt, bara de kommer fler.

Jag (vi) har små burkar med hand desinfektion servetter i på skrivbordet. De är även bra till data skärmen:) de luktar så bara, har svårt för starka dofter fram för allt när de inte luktar så gott :)

Kramiz o go lördagskväll

midtlivskrise sa...

Grafisk formgiver ... høres ut som vi har nesten samme utdannelse. Jeg ble utdannet typograf i trykkeriet til min pappa, i forrige århundre en gang. Men har for det meste jobbet i avis i mitt yrkesaktive liv.

Musikanta sa...

Så bra att vi handlade en extra flaska handsprit på Dollarstore när vi var där sist. Men att munskydden var slut hade jag ingen aning om. Det är ju när man är sjuk man ska ha munskydd, inte när man är frisk läste jag. Men det är klart att folk är oroliga.
Det känns väldigt konstigt först när man går i pension efter att ha arbetat i hela sitt vuxna liv. Men man vänjer sig väldigt fort :-). Numera förstår jag inte hur jag överhuvudtaget fick livet att gå ihop när jag jobbade.
Ingrid

Anni sa...

Tur att vi har ett lager handsprit här hemma, funderar på om det brukar stå med i den där listan som "preppers" har? Såg att Gnagets värsta fans utnyttjar viruset till att maskera sig igen. Tycker att laget ska spela för tomma läktare istället!