söndag 16 februari 2020

Skyltsöndag #249

Har läst på några bloggar att det inte bara var Alla Hjärtans Dag i fredags utan att hela förra veckan kallas för ”Vänliga veckan”. Det hade jag ingen aning om. Noll koll med andra ord;-)

Rosa och/eller rött dominerar
Men nu förstår jag varför i stort sett alla butiker i Täby Centrum hade pyntats i rött och/eller rosa, hela veckan lång. Två exempel får vara med i min Skyltsöndag. Å glöm inte, man kan faktiskt utan större problem vara vänlig mot varandra 365/366 dagar om året.


Helgardering;-)


På Alla Hjärtans Dag la jag upp en ”hjärtlig cheddarost”. Men som ni ser fanns det fler varianter. Riktigt kul tycker jag.


Veckans höjdare 1: Lakrids by Bülow väljer alltid en annorlunda och väldigt kreativ skyltning för olika ”bemärkelsedagar”, så även under ”Vänliga veckan”.


Veckans höjdare 2: Nu skrattar och undrar ni säkert hur märkningen av en tråkig lastpall kan kvala in som höjdare. Helt bortsett från att jag tycker att märkningen är jättefin så har jag lärt mig nåt nytt igen. Nyfiken!? Kolla här. Den här IPPC-pallen kommer från Tyskland.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

Vänliga veckan och Hjärtebarnsdagen sammanfaller tydligen med Alla hjärtans dag, det lärde jag mig på Instagram :) även nån typ barncancerdag... mycket att hålla reda på.

Som Du vet är jag inget big fan av dagar så nej jag har ingen aning.

Hjärtlig skyltning hos Dig :)

Att EU-pallarna är märkte visste jag.

Guldkryckan sa...

Var det?
Vänliga veckan?

Tyckte väl det var tyst på kneget...men visst ja...400 av eleverna var ju lediga och feriepersonalen borta....då blir det vänligt minsann ;)

Hur som helst....ha en underbar kväll Bp....ska själv krypa ner i soffan o glo på tv efter middagen jag...imorgon är det dags igen ;)

Åke Blomqvist sa...

Aha pallen har åkt så långt... då bör den kvala in hos dig ;) Det här med förbud mot maskerna och dolt ansikte kan jag förstå, men Vikingar??? När jag är utrikes och ska presentera mig säger jag: Ake from The Land Of Viking the middle of Sweden :)

Emma, Sol som sol? sa...

Den där förbud mot diverse huvudbonader har jag sett någonstans men kommer inte på var. Som Åke ovan undrade jag just varför inte vikingar fick vara med men å andra sinan, de spetsiga hornen kan ju användas till mycket.

Herrejisses där med märkningen. Tur att jag inte längre jobbar med att skicka pallaster över hela världen, det är mycket att hålla koll på. Vet att det var särskilt mycket att ta hänsyn till vid leveranser till Australien, det är det fortfarande.

Rosa ostar! Lite kul, faktiskt! Gu så gott med cheddar!

LillaSyster sa...

Nu kommer jag ju att kolla vad enda lastpall jag ser..... Tänk då hade jag rätt då om vänliga veckan skrev det i en kommentar hos Ama. Tror att jag lärde mig det i början av 80-talet om jag minns rätt så fick jag en liten liten anteckningsbok (som om du vikt ett A4 fyra gånger) av farmor på alla hjärtansdag det året och samtidigt lärde hon mig att det var vänliga veckan då jag var där på sportlovsledighet. Ha nu en ny bra vecka - den blåser in som en frisk fläkt.

Gunnel sa...

Är det vanligt att kunder klädda som på skyltarna vill gå in i butikerna? Jag har nog aldrig träffat på en viking, vad jag vet.

Susjos sa...

Ojdå, vänliga veckan, det visste jag inte!
Gillar den rosa osten!
Tack för att du fortsätter med skyltsöndagarna!
Nu är det "Kalifat" på Tv, apropå huvudbonader!

Ditte sa...

Rött gillar jag men rosa är inte direkt min färg. Men rolig och varierad skyltning bidar du med.
Kan bli lite trött på alla olika dagar. Tycker som du att man kan vara vänlig året om. Förstår inte heller "Alla hjärtans dag". Tycker även att de dagarna ska vara när man känner för det eller när som.
Gillade verkligen ostarna och budskapen. Men de borde ju finnas året om. Eller? Kreativt här av " Lakridsbutiken". Snygg skyltning.
Lastpallen är verkligen snyggt märkt- Och visst var jag nyfiken och tittas på länken. Jag lärde mig också något nytt. Kan än en gång konstatera att kunskapen inte är tung att bära. Men roligt att lära sig lite nytt.

Geddfish ♥ sa...

Börjar med tysklandspallen. Ja, jag ser ju DE.
Otroligt så mycket reklam man lägger på Valentin. Amerikanskt. Och bakat in Vänliga veckan, som ingen kommer ihåg, och plussat på Hjärtebarnsdagen. Ack, ja, det finns mycket som man ska uppmärksamma och skänka till.
Var vänlig och hjärtlig varje dag på hela året!
Härlig skyltbukett!

Mia Halvarsson sa...

Helgardering var rätta ordet, sa Bill...eller var det Bull??? Hur som helst så har dom verkligen tagit i för kung och fosterland men alltså vikingahjälmen?? Nordiska motståndsrörelsen?? Spännande :)
Så var det dessa ostar, som bara får mig att dregla men dom är onekligen söta :D
Så fort jag ser en luftballong så får jag "99 luftballons" på hjärnan, det är jobbigt, ska du veta, för den vill liksom inte sluta snurra, så tack för det ;)
En lastpall är en lastpall och min obildade hjärna hade inte en aaaaning om vad de där stämplarna betydde, man får tacka för ännu en ny kunskap, ha det gott nu BP :)

KajsaLisa sa...

Säger bara äntligen när det gäller förbudsskylten, jag har alltid ett helvete att få ned vikingahjälmen över öronen när jag bär hockeymask :) Verkligen söta hjärtan.
När blev en lastpall mijövänlig, har dom huggit ned biologiskt odlad skog?

Ama de casa sa...

Se där! Både din och min favvofärg fick vara med och regera under veckan ;-)

Det jag kanske blev mest förvånad över var att Emma inte visste att vikingarna inte hade horn på sina hjälmar... ;-)

Snyggt skyltat - såklart, skyltdrottning som du är :-)

Klimakteriehäxan sa...

Har bestämt för mig att Vänliga veckan låg i november förr i tiden???
Men egentligen borde väl varje vecka vara vänlig. Precis som att varje söndag är skyltsöndag.

Anki sa...

Jag är inte så hemma med alla dessa olika dagar ... men vänliga veckan borde det som sagt vara varje dag, varje vecka, året runt!
Lärorikt om lastpallar - kommer från och med nu kolla alla jag ser!
önskar dig en ny fin vecka!

Christian sa...

Håller med dig att man ska kunna vara vänlig året runt, kanske inte mot alla, det finns ju en del muppar där min första skylt är väldigt användbar :)
Helgarderingen saknar dock burkan....man kan undra varför?!?
Hade aldrig gissat på ost i de där rosa hjärtan....
Sista fotot är ju toppen, självklart, tysk kvalitet!

Ha en skön vecka :)

Anni sa...

Den osten såg jag på min Ica också. Undrar om den reas ut nu? Rackarns, så ostsugen jag blev.
Bra med lastpallen. Än bättre om den återanvänds.

Annette sa...

Så fina ostar! Sådana har de inte i vår Ica-butik, tror jag. Jag kanske inte tittade ordentligt. Blir imponerad av att du lade ned tid på att hitta sidan med lastpallsmärkningen! Nu var vi flera som lärde oss något nytt :)

byblixtra sa...

Täby Centrum levererar igen!! Jag gillar förbudsskylten. :-)

Fina rosa osthjärtan och fin skyltning av Lakrids by Bülow.

Ja, jag fick också lära mig något nytt om lastpallars märkningar.