tisdag 24 april 2018

Weekly Photo Challenge: Vecka 17 – ”Minne”

Den här veckans utmaning är att plocka fram minnen, och det har jag gjort. Enjoy!


Det var 1994 som Sverige grävde brons på fotbolls-VM i USA där jag fanns på plats på Rose Bowl i Los Angeles. Mitt överlägset bästa fotbollsminne i 42-gradig värme. Lyckades även "pricka in" kvartsfinalen Brasilien-Sverige 1-0 samt semifinalen Sverige-Bulgarien som slutade 4-0. Oförglömligt både före, under och efter matcherna.


Det var dock före digitalkamerornas tid. Då fanns inte sådana där små minneskort utan det var en vanlig kamera och pappersbilder som gällde. Dessa minnen är bevarade i ett gammalt, hederligt fotoalbum.


Då jag inte litar på så kallade ”Clouds” i cyberrymden och inte på ”fotoalbum” på nätet heller har jag och maken bland annat gjort backup på alla foton och viktiga filer på USB-minnen. Ni som också använder USB-stickor har kanske tänkt på att deras fysiska storlek blir mindre och mindre, medan lagringsutrymmet bara växer.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera minnesvärda bidrag hittar ni här.

24 kommentarer:

Paula sa...

Är du en fotbollstjej? Härligt, tror att till o med jag skulle gilla det om jag fick åka till USA o se matcherna på plats med allt vad det innebär. Annars är jag den där trista typen: ge dom varsin boll så det händer nåt...och tycker matcherna är på tok för långa, målen för stora liksom planerna...
Men vilka fina minnen du fick med dig!

Ditte sa...

Oh, vad häftigt! Vara på plats här i L.A. 1994 och dessutom ha biljetter till bronsmatche Sverige - Brasilien. Avundsvärt! Ohc givetvis mycket minnesvärt. (Jag fick nöja mig med att ha varit på OS 2008 i Peking. Häftigt det också.)
Nej, då var det ju pappersbilder som gällde och visst är det roligt med dessa album att bläddra i. Man hittar liksom det man ska på kort tid.
Dessa "Moln" litar jag inte heller på utan har separat hårddiskar och USB- minnen som komplement till bilder som är viktiga för mig.

Perfekt bidrag till minnen.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, du har jammen et et spesielt minne, en fotballkamp av beste sorten. Det er man ikke bortskjemt med!
Tenk så mange foto vi tar nå for tida sammenlikna med den gangen vi måtte framkalle fra film. Ikke visste vi om det ble kvalitet heller!
Noe i verden har blitt bedre...
Ønsker deg ei flott uke ;:OD)

Helén sa...

Wow, vilket häftigt minne att ni var på plats i LA och såg dessa fantastiska matcher. Verkligen coolt! Jag hoppas usb-stickorna inte går ur tiden som de gamla hederliga disketterna gjorde en gång. Jag använder också stickor men också molntjänster (inte bara en) och en extern hårddisk. Tiden får utvisa vilket som i slutänden funkar bäst :-).

Geddfish ♥ sa...

DET, var grejer, det! Vilket fotbollsminne!
Det bara kom, till mig, när jag nu sitter här, ordet "minneslucka". Det kan man få och hur ser den ut? Haha.
Jag har gamla fotoalbum, ovärderliga. Idag är det värre, det försvinner nog mycket, å andra sidan fotas det för mycket i mängd på samma motiv.
Fint fångat tema!

amo sin blogg sa...

Fint innlegg.
Ja, utviklinga skjer så fort at ein stakkar som nærmar seg 70 greier nesten ikkje følge med.
FOR ei oppleving å delta i det store meisterskapet i fotball. Minner for livet.

I skrivende stund her hos meg sit barnebarnet og farfar og ser Liverpool spele i semifinalen Champions League,
dei ropar og skrålar så eg bilr heilt ør....Fotball er virkeleg engasjerende for mange.
Eg følger med, men må ikkje sjå på heile tida.

God kveld vidare.
helsing Anne-Mari

Musikanta sa...

Kul att du har sparat entrébiljetten. Förstår att det blivit ett minne för livet. Jag är dålig på att spara mina bilder trots att jag har en extra hårddisk. Bra att du påminde mig.
Ingrid

Susjos sa...

Underbara minnen! Vet att du berättat tidigare om din resa till LA för att vara med på fotbolls-VM, snacka om minne för livet! Ingen glömmer väl de matcherna, t.o.m jag såg den spännande matchen mot Bulgarien!

Emma, Sol som sol? sa...

Bilketter brukar vara perfekta som bokmärken! Din ser dock ut att ha förvarats försiktigt, som ett kärt minne.

Ni borde kanske skaffa er en extern hårddisk ...

KajsaLisa sa...

Svår uppgift men du fick till en bra tolkning, just det lita inte på molnet, du vet vad som hände mig. Sen den där biljetten och att du var där är nog många avundsjuka på.

Anneli - A'la Foto sa...

Jo fotbolls-VM 1994 är det enda sporteventet jag någonsin har något minne från och det minns jag tydligt! Det var en speciell upplevelse!
Ang. usb-stickor så undrar jag om du litar på dem? Jag vet inte vad jag ska lita på! Kan konstatera att externa hårddiskar i alla fall inte är något att lita på! De går sönder! :(

Anki sa...

Häftigt minne - tänk att du var där! Jag som inte är så fotbollsintresserad såg ändå matcherna och tyckte det var riktigt kul :)
Precis - lita inte på vare sig datorns hårddisk, externa hårddiskar eller molnet ... men inte heller usb- minen är säkra och det har jag erfarenhet av. Nu var det ingen katastrof för de bilderna fanns på en hårddisk också ...

Svar: Tack BP! Födelsedagar är inte mina favoritdagar - jag menar då mina egna - andras brukar vara trevliga :)

Marie i Skrifvarstugan sa...

Vilken lycka att fått varit på plats i USA när de spelade ! Jag minns så väl det fantastiska och när hjältarna kom hem och firades stort. Ett minne man inte glömmer. Var det inte i Rålambshovsparken firandet gick av stapeln.....?

"LillaSyster" sa...

Härligt minne du bjuder på, förstår att det var magi att sitta där och se då killarna spelade hem bronset! En stor bragd vi talar om än idag =) USB - jag har några stickor jag också. Ha en fin onsdag!

Carita Liljendahl sa...

Att ett hade med sport att göra var väl klart hos dig :-)
När jag läste din rubrik slog det mig att ISB-minne är ett slags minne.
Mitt bidrag kommer sent den här veckan.

Christian Lehmann Gisler sa...

Det var väldans....du var med när Sverige tog brons! WOW, historiskt... :)

Olga T sa...

Ja det fotbollsminnet tror jag är riktigt riktigt stort!
De andra minnena var ju verkligen en bra vinkling på detta tema! Jag ligger lite efter i mitt bloggande och är inte framme vid veckans ord ännu. Får se vad minnet har att erbjuda.

nalta norrland sa...

Kul med ett sådan minne som Ditt :)
Lite speciellt med Fotbolls VM sommaren 1994, till å jag minns den fotbollssommaren... men mer på grund av det fantastiska väder vi hade den sommaren.

Husbilen-Ellen sa...

Härligt att plocka fram ur sitt minneoch ibland behöver man definitivt hjälp av andra minnen. Har mina foton på en stor hårddisk, även om den blivit mindre (volymen) med åren.

Anonym sa...

Du kan förstå att jag blir grön av avund när jag läser att du var där på dom där matcherna 1994. Det är stort att ha en bloggvän som var där. Härlig kombination på temat i inlägget!

Klimakteriehäxan sa...

Ack ja, dessa externa minnen. Som jag har, naturligtvis. Och konsekvent glömmer att ladda med något.

Byblixtra sa...

Så kul att du var på fotbolls-VM 1994. Vi såg matchen på tv. :-)

Ja, du har en poäng där med usb-stickorna. De blir mindre men innehållet större...låter ologiskt. :-)

Anonym sa...

Den kvällen, bronsmatchen, var jag på Rocktåget i Hede folkets Park 😁
Härlig tolkning

Susanne ❤️ sa...

Underbar tolkning och vilket härligt minne att ha med sig :)
KRAM