onsdag 4 april 2018

Färgglad onsdag

Kom osökt att tänka på Gärdsmygens ”projekt färg” idag. Nu är självaste temat visserligen avslutat för den här gången, men denna onsdag behövdes verkligen något färgglatt faktiskt. Nu hade vi nollåttor i och för sig jobbat ihop till en grå dag efter den soliga påsken, men att vi skulle få ösregn var en aningen överraskande. Nej, jag klagar inte. Inte alls. Alla isrester är nu ett minne blott och den dammiga bilen fick sig en naturlig tvätt. Tintin (bilens namn) fick även en ny vindrutetorkare bak, för den gamla hade visst frusit fast och gått sönder. Här kommer dagens färgglada bildkavalkad. Enjoy!


Man behöver inte deppa ihop när man efter 50 meter språngmarsch mellan bilen och restaurangen Jappi är genomblöt. Det där med paraply är ju ingen sport, och det är fortfarande för kallt för regnkappan. Nej då, man hinner torka under lunchen. Utemöblerna är klara för användning. Den röda parasollen vilar upp sig efter några soliga dagar;-)


En färgglad orange lampa hos Jappi.


Igår visade jag er frökapseln. Här ser ni det vackra håriga skönheten som fanns inuti. Snacka om perfekt tajming:-) Håren är förresten mjuka och fina.


Novemberkaktusen verkar vara jetlagged. Kan nästan förstå det. Visserligen är blommorna rosa, men i det här fallet tycker jag att det är helt okej. Kaktusen verkar vilja blomma året runt känns det som. Helt okej för min del.

17 kommentarer:

Ditte sa...

Trevligt för Tintin med ny "outfit". Och behövlig om hen ska ge sig ut på vägarna.
Och inte är det sport med paraply men jag funderar på att introducera det so sådan. Sportgren alltså.
Din "håriga skönhet" är verkligen fin. Har bara sett den i dina bilder. Och novemberkaktusarna har ju bara lite hår på sina blad. I alla fall har min det. Men tyvärr blommar den bara i november och till påsk. Verkar mer fart på din och den är jättefin. Förstår att den får mycket omtanke.

Geddfish ♥ sa...

Ja, nog hade du färg, alltid!
Vilken underbar hårig varelse (blomma! Min kaktus sejour är över nu, den blommade ju i mars.
Ingen snö i Chicago, men kallt, mössa och vantar på. Rätt så lika södra Sverige.
Kram!

Olga T sa...

Idag fick vi äntligen sol! Den kom efter lunch och det hände ngt med hela mig. Var som om batteriet fick ny laddning. Tyvärr kan visst inte solen lysa både i Stockholm och här samtidigt. Roligt att du fortsätter färgläggningen :)

Annette sa...

Så kul med namnet Tintin :) Min favoritserie när jag var barn och som fick mig att längta efter en liten vit terrier, förresten gillar jag karaktären nu också, även om kompisen Kapten Haddock är roligare. Kul med kaktusblommor! Blir sugen på att prova med kaktusar igen när jag ser era, men jag har inga gröna fingrar så till och med kaktusar brukar tyna bort hos oss ;) Sådär mycket regnade det inte här, men det kommer kanske i natt. För mig gör det ingenting, skönt att snabbare bli av med snö och is. Gillar din översta bild som verkligen visar hur det vräker ned. Snyggt med vattendropparna!

Susjos sa...

Okey att sova idag, helt klart! Det regnade när jag vaknade, men som sagt, då försvinner den sista snön.
Vilken cool hårig blomma som slagit ut! Å snyggt med en rosa novemberkaktus!

Anki sa...

Skönt med regn nu ... kanske försvinner snön även här hos mig :)
Supercool är din blomma - och eftersom du säger att den är luktfri så är den helt underbar! Mina november/påskkaktusar vill inte blomma alls ...

Svar: Kul att du gillade mina gamla svampböcker :) Angående det här med svampars matvärde skulle jag kunna skriva en hel uppsats, men nöjer mig med att konstatera att man med tiden blivit klokare - bl.a. genom kemiska analyser av svamparnas innehåll. Man har hos vissa svampar upptäckt ämnen som inte dödar direkt, men som kan orsaka cancer och andra som kan orsaka svåra allergiska reaktioner. En del svampar är dessutom dåligt beskrivna ... t.o.m. felbestämda i gamla svampböcker.

Ama de casa sa...

Ibland är det faktiskt bra med regn, men hoppas att solen är tillbaks idag igen hos er. Här skiner den i alla fall :-)

Härligt färgglatt igen! Gillar verkligen den där lurviga blomman :-)

Steve sa...

Kan man sägas ha "gröna fingrar" när man som du har så god hand med sin jetlaggade blomma.

nalta norrland sa...

Härlig hårig växt Du har, det är ju skoj att Novemberkaktusen fortsätter att blomma trots vi nu är i april månad.

Här kom det drygt 1 dm nysnö under gårdagen.

Christian Lehmann Gisler sa...

Mycket fin snöbild!
Jag hade det tvivelaktiga nöjet att få cykla i regn både till och från jobbet idag.....

Biggeros sa...

Ibland är det tvunget att förse med en klick färg här och där i den gråa vardagen. Det har du lyckats bra med mellan regnskurarna. Även Tintin fick en ny hjälpreda att ösa bort allt regn🤗

Paula sa...

Men nog är det väl mäktig och vacker, tänk vad kaktusar som naturligt växer i så ogästvänliga miljöer bland sanddyner och torka och hetta ändå kan producera!

KajsaLisa sa...

Okej det är inte roligt, men snart är det dags att sjunka ned på en stol på en uteservering med en öl. Sen kan man sitta där och spana in något snyggt som går förbi.
Kom på den perfekta kommentaren idag ifall den snygge är oförskämd och fnyser "Vad man glor du på?"
"Jag glor" inte svarar jag "det är min ögonsjukdom, jag lider av grå stirr" :)
Eller så kör jag solglasögon.

Klimakteriehäxan sa...

Haha, vilken rolig blomma - den där håriga saken alltså! Snudd på vulgär! Skitkul! Jag har också blommande novemberkaktus. Vet inte varför de tappar koll på månaderna.

Husbilen-Ellen sa...

Den håriga blomman var ny för mig. Novemberkaktusen är vacker. Dom finns här nere också. Min granne på Verdemar hade ett vackert exemplar.

Anneli - A'la Foto sa...

Så underbar Stapeliablomman blev! Urvacker! Och Novemberkaktusen, riktiga namnet Schlumbergera, är en av mina favoriter. Eller var! Den blommar cirka tre gånger om året och älskar att vara ute på en skuggig plats på sommaren! Din ser väldigt frisk och välmående ut! Och så vackra blommor! :)

Anni sa...

Visst var det fantastiskt med ösregnet? Att ett sådant ljud kan vara så efterlängtat, jag bara njöt. Allt bedrövlig damm försvann där ute.
Du har minsann grönare fingrar än du tror, dina kaktusar är ju hur fina som helt!