fredag 5 juni 2009

Vintergång


Precis som i förrgår slutade det inte att regna förrän klockan 19:00. Vilken tur för mina stegtävlande kompisar som under kvällen idag kan avnjuta en temperatur på 9 plusgrader, hård vind och sol.
Igår regnade det hela kvällen, vilket gjorde att Håkan satte på sig en regnhatt (utan hål för öronen) och marscherade 40 000 steg samtidigt som Radde satte personligt rekord med 64 000 steg. Nu ligger han bara 3 000 steg bakom Susanne, så kampen om plats ett är minst sagt stenhård.

Gissningen
Gårdagens "gissningsuppdrag" var riktigt roligt tycker jag. Ulrica var mest specifik i sitt svar: visst var det baksidan av en stegräknare. Ägare: Totte. Han hade tejpat ihop klammeranordningen så att den såg ut som en "fågeltoalett med handduk" (Mrs Bettan) eller en "defibrillator" (Lissen). Gud vad jag skrattade!!!
Även Malin, Gärdsmygen och Jess gissade på stegräknare. Ni får allihopa en cyberkram av mig.

PS. Bilden jag laddar upp visar en blommande tistel (tror jag i alla fall). En färgklick i det grå, kalla vädret. Hittade den vid Bockholmen i Bergshamra på jakt efter fler roliga restaurangar. Täby har ju ingenting värt namnet att erbjuda, så då gäller det "research" i grannkommunerna. DS

11 kommentarer:

Tesstamente sa...

Jag hakar på och ge alla cyberkramar, bara för att jag har ätit choklad och är ensam och kramnödig;-)

Lissen sa...

Tar emot din cyberkram och skickar en tillbaks. Här är också halvkallt men dock inte just något regn.
Hälsar deltagarna i stegtävlingen VÄLKOMMEN in till mål!
Imponerande prestation av alla!
Ha en skön kväll!

anne sa...

Fasiken! En missad gissningstävling! Jag får väl skylla på gallan då! ;)

Sv. Ja, inte lär någon mobil vara som en kamera, men jag har inte så stora krav. Eller rättare sagt, jag fotar på riktigt ytterst sällan, jag är väl rädd för att missa något väsentligt medan jag gluttar i kamerans titthål! :)

Dessutom läste jag att mobilen har något de kallar fjärrlås; man programerar den med ett låsord som man sms:ar till mobilen om man skulle förlora den, och därmed spärras den från användning av annan. Har inte hört att någon annan mobil har något så finurligt!

Malin B sa...

Jag tror att du visar en blommande VALLMO jag.
Nädu, pizzabagare ringer inte och skäller ut kunder efter 12 minuters "försening", någon måtta får det vara. (För han hade ju sagt 10 minYter!) Jag går ALDRIG dit igen!!!
Men för den skull är vi fortfarande bloggkompisar - såklart!
Jag tycker om när folk har olika åsikter men kundrelation, det är något HELT annat.
Hade han ringt "som en trevlig påminnelse" enligt mitt "förslag" då hade det varit en helt annan femma men ringa kunder och RYTA - det gör man bara inte, oavsett nationalitet på både kund och leverantör.
Numret måste han ha tagit på sin presentatör eftersom jag ringde och beställde från mobilen.

Mrs Bettan sa...

Trevligt att även du börjar fota blommor. Det var ju på tiden. Och vilka häftiga medarbetare du har som kör så hårt med stegtävlingen.
Kramis MrsBettan

S o F sa...

:D
Blommande tistel...? Nä, skulle inte tro det. ;)
Ser ut som någon slags vallmo.

Spelar ju ingen roll - den är fin!!

(Inom mindfulness-träning så finns det en övning där man försöker att i nuet bara njuta av allt i naturen utan att namnsätta det. Jag tittar inte på en tistel eller vallmo utan ser bara en vacker röd blomma och försöker "ta in" dess livsenergi.
Alltså att vara som pånyttfödd/som ett barn, titta och njuta...Inte helt lätt, men jag förstår tanken.)

Ha en fin Helg!

S o F sa...

Här kommer en länk till en vallmobild. Liknar "din" blomma det här tro?

http://miagrondahl2.files.wordpress.com/2007/05/dsc_0321_vallmo-basic_edit.jpg

Olga T sa...

Tack för kramen:)
Ha en skön helg!

Jess sa...

Hej! Kram tillbaka till dig! Var faktiskt själv lite osäker på varför det är just den 6 juni som är Sveriges nationaldag. Visst är det bra när man kan lära sig något nytt!?
Vi ska heja ordentligt på Sverige i kväll!!!

anne sa...

Så hur har du firat och förlustat dig på denna, vår nations dag!?! ;)

Ulrica sa...

Gud så skönt med någon som är lika glimrande duktig som jag på blommor:) Jag svalde med hull och hår att det var en blommande tistel men sedan läste jag kommentarerna och fick mig ett gott skratt... Kram tillbaka denna soliga söndasgmorgon:)