tisdag 9 juni 2009

Rabarber, kvinnor, och binära tal

Olle är en kär kollega till mig. Eller rättare sagt var. Han är nämligen en extremt pigg penschis och håller på med renoveringen av sitt hus i Järbo. Olle är cool!!!


Rabarber
Han och hans fru Gudrun odlar grönsaker bland annat rabarber, jo, de odlar potatis också (är inte säker på om de är grönsaker, men ni förstår vad jag menar). I torsdags förra veckan fick jag en bunt "nykläckt" rabarber av Olle, då han besökte HK. På bilden kan ni se min mans result av en perfekt rabarberpaj. Den smakade mums! 1 000 tack Olle!

Kvinnor
Olle är en schysst kille, men han har en tendens att automatiskt klassa kvinnor (inte nödvändigtvis blonda) som mindre begåvade än män. Olle har kanske rätt i sitt åtagande, han är ju civilingenjör han också. Han har dock missat att även kvinnor kan vara smarta … även blonda.

Binära tal
Olle gillade såklart Tottes "binära skylt" i samband med stegtävlingen. Jag gillade den också, uppenbarligen. Hur många sekunder tror ni att det tog mig att konvertera 10 binärt till 2 decimalt. Inte många! Jag kan rekommendera fliken "Calculator" på datorn. Den ligger under "Accessories. Den fixar allt om man har diskalkyli, är dålig på matte eller rent av inte vill vara blond.

PS. Jag har inga fördomar alls mot blonda kvinnor ;-). Blondiner är oftast mycket snyggare är mörkhåriga ditton, vilket mer än väl kompenserar för eventuell avsaknad av högre IQ. DS

12 kommentarer:

anne sa...

Kanske att han bara skojar Olle? Jag trodde nästan att den typen av åsikter gått i graven för länge sedan...

Du. Förresten. Man behöver inte odla rabarber, man behöver bekämpa dem, de är som ogräs.

Lena sa...

Gött med rabarberpaj! Jag satte ett rabarberstånd för ett par år sedan nu har vi mängder av varan :D Borde nog ta tillvara på dessa läckerheter jag också. Paj är gott och kräm också.

Hahaha...du det där om blondiner :) Nu för tiden så växlar ju många från att vara blonda till mörka och vice versa på bara någon dag! ...och vissa är ännu mera radikala, de rakar av sig allt hår :D

Ha en fin kväll, kram

Olga T sa...

Har han nämnt ngt om EQ? Tror nämligen att den är tämligen hög hos kvinnor, därför är kvinnor försiktiga med att fälla liknande uttalanden.
Min blomknopp var ingen banan utan en lilja!
Rabarberpajen såg god ut. Vet du att rabarberns blomma är väldigt vacker?

Jess sa...

Nu blev jag sugen på rabarberpaj!
Vilka flitiga männsiskor i Stegtävlningen! Jag får kämpa lite mer nästa gång!

Malin B sa...

...och jag, jag tycker att röda/bruna nyanser på hår är de mest levande och personliga. =) Tror inte att hårfärgen har ett skvatt att göra med varken hur bra man räknar eller stavar. ;)

Rabarber och potatis odlar jag också. Är jag en Olle då?! ;)
Plus lite mera grönsaker och jordgubbar och blommor om det nu skulle ge stilpoäng.

anne sa...

Jomen! Fyrsiffriga är både min och makens skatteåterbäring. Flera gånger om tom!!!

Artlover sa...

Vilken är din hårfärg?:-) Ha ha..., det där med blondiner håller i sig fortfarande verkar det som. Men nu för tiden kan man ju färga håret. Jag har några påståenden som du kan läsa hos mig nu och dela med dig av till andra.
Hade fint.
Kram

Anonym sa...

Hm, det var väl lite orättvist? Skrev jag det, att kvinnor är "dumma"? Nä! Du fick en lektion i den nya matematiken. Har du inte lyssnat på den? Det är ingen konst att konvertera hit och dit. Men som lektionen säger så är det viktiga att förstå. Jag tror att de flesta inte är intresserade av binära och hexadecimala talsystem. Däremot av rabarber. Den kan med god kunskap konverteras till paj. Både av kvinnor och män (vissa).
/Olle

Daniel sa...

Olle gillar jag!!

Lennart sa...

Jag tycker rabarber är smaskens, brukar få ett knippe av en arbetskamrat och göra rabarberpaj. Jag gillar både blondiner och brunetter, har inte märkt någon större skillnad på dem.

Jess sa...

Jag vann 200 kr i Rikspresentkort!

Lissen sa...

Såg att Olle hade skrivit en kommentar. Jag hade precis börjat ladda och ställa frågan. Vad är intelligens? Är det bara teoretiska kunskaper som matte.

Nu är det så att jag är kvinna, inte bra på teoretisk matte. Den i verkliga livet är jag en fena på!

Gillar rabarber och dom flesta karlarna,l!
Ha det gott

Bra inlägg!!!!!