måndag 1 juni 2009

Agda, Benny och Morgan

Som ni vet döper vi allt i vårt hushåll. Ja inte riktigt allt så klart, men bilar, dammsugare, datorer och plantor namnges. Konstigt nog gör företaget där jag jobbar precis som vi här hemma. Skrivare, servrar och olika system döps. Ibland utlyses till och med namntävlingar. Ett mycket sympatiskt företag :-)

Agda
Löneprogrammet till exempel heter Agda. Jag lovar att hönan Agda inte alls är en bra kompis. Den pickar rejält och det smärter... ungefär som Excel alltså.

Benny
Att Agda är så omedgörlig beror kanske på att hon är alldeles ensam i administrationens hönsgård. Alltså har avdelningen beslutat att skaffa en tupp till henne. Det nya systemet kommer att heta Benny (i det här fallet är det jag som står för namnförlaget). Det återstår att se om Agda blir mera "mänsklig" i framtiden.

Morgan
Den här Morgan Plus 8 Tourer från 1985 gled förbi på Norra Stationsgatan i Stockholm vid klockan 16:15 idag. Gimme, gimme, gimme!


PS. Ledningen i stegtävlingen är oförändrad: Susanne, Radde och Leine. Totte ligger på femte plats. Han vabbade dock idag men lovade att till apoteket istället för att ta bilen. DS

4 kommentarer:

Lissen sa...

Benny kanske gör Agda medgörlig nu mot sommaren. Bonus såklart.

Tror att du är lite stormamma på jobbet. håller igång teamet!!!!

heja Totte, vab stackare.

Mrs Bettan sa...

Vilken häftig Morgan. Whau. den skulle man ha haft.
Kramis MrsBetta

Malin B sa...

Man har ju aldrig roligare än vad man gör sig så fortsätt du att döpa allt och ingenting! ;)
Jag är inte så aktiv med att döpa saker...
Har inte kollegorna "krävt" att du ska kolla hur många steg du tar då?
Tycker dina kollegor tar så himla många steg så jag undrar förstås om de faktiskt inte går i sömnen! ;)

Lena sa...

Läcker Morgan! :)

Kul att namnge saker...vi är inte så duktiga på detta men vi har många egna namn på personer..hihi fast bara för oss själva. Ibland vet man inte vad folk heter men de kanske gör något speciellt, har något speciellt på sig osv och så ploppar det upp ett smeknamn.

Ha en fin dag!