onsdag 17 juni 2009

Sommar(-tidtabell) och katter

För andra dagen i rad (!) sken solen över Stockholm. Termometern hade masat upp sig till 15 grader, en temperatur jag inte kan rekommendera för en utelunch i skuggan hos Cliff Barnes. Det tog mig två timmar att tina upp efteråt.
Sommartidtabell
För kollektivtrafiken börjar sommaren den 14 juni oavsett temperatur. Läste en insändare i tidningen Metro idag som berättade att buss 55 har fått en 45-procentig neddragning av antalet bussavgångar. Till resenärer på denna linje vill jag bara säga: känn är lyckligt lottade. 73:an har fått en 100-procentig neddragning efter klockan 16:34 åt båda hållen. Skrället borde bombas!!!

Katter
Enligt tidningen City är Vasastan den galleritätaste delen av Stockholm just nu. Gårdagens lunchpromenad tillika konstutflykt ledde oss till Vegagatan 8, där Ola Claesson just nu ställer ut sina kattmålningar till förmån för hemlösa katter. Tavlorna är hur roliga som helst och kostar mellan 200 och 900 kronor. Ramarna är återvunna och många är riktigt gamla. Ett suveränt initiativ av denna konstnär som skänker alla intäkter till katthem. Självklart kommer vi att bjuda in Ola till vår utställning på jobbet nästa år.

PS. Google hyllar Igor Stravinsky idag. Snygg loggo tycker jag. DS

6 kommentarer:

Olga T sa...

Här har det hänt saker med bloggen! Bra jobbat. Kul initiativ att skänka pengarna till katthem.
Nu fattar jag varför jag aldrig ser Googles bilder för de visas ju inte på Mozilla Firefox!

Lissen sa...

Sällan att jag åker kollektivtraffik här. För det är glest mellan turerna. Men så har jag ju egen bil och det finns hyfsat med parkeringar.
Tycker också det är kul att pengar, skänks till katthem!

Natti natti!

Ps You don´t own me anything,smile Ds

Mrs Bettan sa...

Har de inga "solbord" på Cliff Barnes? Det är ju dåligt i så fall. Har aldrig varit där faktiskt men hört talas om stället genom mitt gamla jobb.
Hade en kompis på GB som jobbade på ett katthem faktiskt och gör nog det fortfarande. Hon blir säkert jätteglad åt intäkterna.
Kramar MrsBettan

Lissen sa...

Önskar dej en trevlig midsommar, min vän! Får vi väl hoppas på lite sill och annat gott! Blir det någon Corona med lim e för dej?
Kram

anne sa...

Det där låter definitivt som något för mig...kattutställningen alltså. Undrar om de har öppet i helgen, man kunde ta sig en liten utflykt kanske..

Marita sa...

Härlig idé om katterna. Den utställningen ska jag försöka komma iväg på innan den slutar. Hör till skaran som gillar katter. Äger en själv. Ang syskon kören Bautista tror jag inte de gått ut med annons i media utan inre kontakter... Hör jag att de har ny konsert på G hör jag givetvist av mig. Känner frun till en av bröderna.