måndag 15 juni 2009

Fördelar med dåligt väder


Efter nästan tre dygn av ihållande regn kan jag konstatera att det finns många fördelar med dåligt väder. Onekligen! Läs vidare och kommentera om ni håller med:

1. Två sovmorgonar till straxt före klockan 12:00 känns genast mindre pinsamt "fjortisaktigt". Har jag missat något genom att lata mig i sängen? Nej! Däremot var det riktigt romantiskt att lyssna på regnet som smattrade mot taket.
2. Köksfönstren är fortfarande inte tvättade, vilken tur! Tänk om jag hade gjort bestyren för några veckor sedan så hade jag fått göra om dom nu.
3. Guldtvätten till bilen har jag sparat in också. Vår röda Tintin är ren och fin nu, inga pollenspår kvar på "huden".
4. I dessa påstådda dåliga tider behövs regniga helger. Gallerior och shopping centra frodas. Inte en ledig parkeringsplats i sikte vid Täby Centrum. REA överallt, vilket smart drag! Kanske räddningen för en och annan butik.
5. Tröstshoppa är alltid bra. Man kommer över regnet och kylan bra mycket fortare då. Det kändes dock lite konstigt att köpa sommarkläder vid 10 grader, det måste jag medge. Därför köpte jag långärmad…
6. Längre bloggrundor har det också blivit. Kunde dock konstatera att ni verkar ha haft annat för er, typ shoppat eller sovit hela dagen kanske. Färre nya söndagsinlägg än vanligt alltså idag.
7. Grönskan i innergården har bytt från ljusgrön till saftig och frisk grön-grön. Som i Irland ungefär, fast där regnar det ju hela tiden sägs det.
8. Städa, tvätta, renovera, dona och fixa kunde man också ha gjort. Som tur är tänkte jag inte tanken förrän klockan 17:00. Dagarna blir ju lite kortare när man går upp klockan 12:00.
9. Även om det regnar ute så är det viktigt att hålla den inre vätskebalansen på rätt nivå. Några cappuccinon extra gör ju bara att jag blir piggare. En vinare plus gör att jag håller en konstant nivå om man säger så ;-)

Det finns säkert fler fördelar med regniga helger, men en sak är säker: vilken utvilad liten solstråle jag var idag… speciellt efter kollegan Anders dukade det fina lunchbordet åt mig också. Se bilden ovan.

7 kommentarer:

Lissen sa...

Som en sann optimst så gäller det att se fördelar med regnet! Tror ni o8:or blev mest "rentvättade" i landet.
Här har inte heller fönster putsats, fast idag tvättade jag bilen. Fast jag satt still och maskiner skötte det hela medan jag kliade lite på vovsingen! Hon tyckte det skvalpade lite hotfullt mot rutorna!

Log när jag såg din nya header!
Blir glad när jag tittar in här!!!
Corona med lime, låter gott!
Måste pröva i sommar!

Malin B sa...

Här har det hänt grejer, på utseendefronten. =)

Jag är inte så himla väderberoende på något konstigt sätt i kråksången är jag en sådan som alltid har fullt upp på något vis...
Dessutom har jag ju både bra gummistövlar och prima regnställ. ;)

Sonen fick håret klippt och jag hällde själv i färg i mitt hår.Hunden fixar färgen själv - i lerpölar. ;)

anne sa...

Bra jobbat! du har ju hittat massor med fördelar med regnigt väder! Är man optimist så går det! :)

S o F sa...

Va, har ni regn? ;) Retas lite bara... :)

Jag tror att ni ska dra er neråt landet lite över midsommarhelgen, tycker det verkar som om det kommer att bli ok väder här nere i Götaland.

Men tjocka tröjor och andra tillbehör, det lär vi nog få ha "till hands".

Instämmer för övrigt i allt du radat upp som fördelar med regnigt väder.

Ha det gott!

Daniel sa...

Älskar din kreativitet & positivitet!!

Även en kall regnig dag som denna, tummen upp! :)

Jess sa...

Det är nästan så man önskar att det regnar igen! ;)
Vilken fin header du har gjort!

Ulrica sa...

Kan man göra annat än att hålla med:)