söndag 22 juni 2008

Spanien-Italien

Har märkt att de flesta av mina -cotippare nu hoppas på en final i Euro 2008 mellan Spanien och Tyskland. Då jag ligger långt ned i båda tipsen som jag är med i så borde jag håller tyst och inte kommer med reflektioner. Borde ha tänkt på lag som Turkiet och Ryssland innan jag plitade ned mina tips. Men det gjorde jag inte, vet inte varför egentligen. Jag lät mig påverkas av alla skriverier i tidningar och analyser i sportsändningarna istället för att gå på magkänsla. Jag lovar, om två år när det är VM i Sydafrika så ska jag lita på min lilla fotbollshjärna igen.

Sydeuropeisk kvartsfinal
Dags igen för ett sydeuropeiskt "derby" mellan två nationer varav den ena aldrig kommit längre an kvartsfinal och den andra kan skryta med titlar som liksom ramlar i deras väg. Klart jag håller på Spanien i kväll som då får möta Ryssland och då vinner "lilla tsaren och co.".

Buffon
Åt andra sidan är jag som gammal målvakt helt förtjust i Buffon, tillsammans med van den Saar turneringens bästa målvakt tycker jag. Hoppas han räddar Italien i 90 minuter och att han sedan släpper ett otagbart skott förbi sig.
Blir det straffsparksläggning, vilket jag inte hoppas, är jag inte så säkert längre att Spanien går segrande ur striden. Italienerna har ju lärt sig att lägga straffar ...åsså har de Buffon i mål. Vi får väl se!!! Foto: www.uefa.com

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Ja det blir klart spännande ikväll. Jag håller också tummarna för Spanien såklart.
Du kikade i tidningar o.s.v. för att göra din rad. Jag letade först efter lite tips för att kunna göra en hyfsad tipstävling men hittad ingen, så jag förlitade mej på mitt gamla omdöme vad jag tyckte om lagen, och hitintills har det ju visat sej ganska så bra med undantag av ett par missar, typ Ryssland och Turkiet.
Ett par timmar kvar, sen är det på med TV och fram med spanska flaggan (om man har någon).
MrsBettan