lördag 28 juni 2008

Grå men kreativ lördag

Det var ju ingen idé att gå upp förre klockan 10 imorse då det var allmänt grått ute. Alltså bestämde jag mig strax efter lunch att starta jakten på några raka kvistar/grenar som skulle passa i mitt "fredagskap". (se gårdagens inlägg)

Riktiga grenar
Jakten slutade helt otippat hos Rusta av alla ställen, där de hade precis vad jag ville ha. Raka, fina och - viktigast av allt - "riktiga grenar" av trä. Det blev ett stort lass. Med andra ord så kan jag fylla hur många vaser som helst med fina grenar nu...

Lettiskt ägg
Medan jag ändå var i farten så tyckte jag att mina stenar och sanden jag hade släpat hem från Lettland kanske kunde bli något snyggt. Tycker jag lyckades ganskå bra med mitt "Lettiska ägg" som alttså består av en glasvas (känner du igen vasen Berit!?), Jurmala sand av finaste kvalitet, röda linser, kopparfärgade stenar. Självaste äggboet är alltså tillverkat av en vit sten ur en blomsterlåda från en restaurang på huvudgaten i Majori och "hästhår". Blommans "blad" är olika metallspån som blänker så härligt när man belyser dem.
Hoppas ni gillar min lördagskreation! Är faktiskt ganska så nöjd själv!

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Den blev ju stentuff om man kan säga så. Helcool alltså. Den gillar jag skarpt. Du måste fortsätta med dessa skapelser som är helt suveräna. Klart att jag känner igen den fina vasen. Jag måste också fortsätta att måla snart just nu håller jag på att sticka en tröja till Leon. Han måste ju också få något av sin gammelmormor, men sen vet du är det bara att sätta fart på skapandet. Jag längtar, du taggar mej.
Kramis mrsBettan