torsdag 26 juni 2008

Matnyttigt

Station
I närheten av mitt jobb finns en lite finare krog som heter Station och dit brukar vi gå på fredagar då det serveras lite "mera speciell" mat. De har en salladsbuffé som heter duga och just en "sallad" på denna buffé har fått våra hjärnor att arbeta på högvarv i några månader nu.

Israelisk cous cous
Om ni tänker er riskorn, fast runda och gula med en konsistens av pasta så förstår ni kanske att vi var lite vilse. Konst(igt) nog fick vi olika bud på vad det kunde vara - Bulgur bland annat - och ingenting stämde. Tack vare min arbetskompis Malena och hennes idoga mejlkorrespondens med restaurangen har vi idag äntligen fått upplösningen på gåtan: Riskornen är i själva verket israelisk cous cous. På Station kokas den med salt och curry... därav den gula färgen.
Snyggt jobbat Malena!!!
Om ni är intresserade finns det mera matnyttigt om den "stora" cous cousen här. Och om ni har vägen förbi Station, tveka inte! En suverän restaurang, speciellt med rätterna som serveras på fredagar!
Nu är det Spanien-Ryssland som gäller. Hoppas jag inte blir lika förbannad som igår, då får jag lämna in skilsmässan...

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Härligt, Spanien vann precis som jag önskade. I love it. Dessutom så leder jag ligan före grabbarna och det känns så så skönt så det går inte att beskriva. Jag suger på karamellen idag, på söndag får vi det avgörande.
Kram MrsBettan

MaMalena sa...

jag som tänkte skriva ett blogginlägg om fantastiska station efter semestern... Nu hann du före!
:) /Malena