lördag 21 juni 2008

Konsten att aldrig ge sig

Ja, konsten att aldrig ge upp, att spela tills domaren blåser av en match, den konsten behärskar Turkiet i årets Euro 2008. Jag älskar detta lag (sorry Totte!), som med lite tur och mycket skicklighet får storfavoriterna på fall. De var nederlagstippade och hånade i bland annat Aftonbladets EM-bibel. Nu har laget visat alla belackare.

Tyskland-Turkiet
Vad ska man säga här? Tyskland har ju en enastående förmåga att alltid krångla sig vidare på ett eller annat sätt, liksom Italien. Men jag hoppas innerligt att Turkiet - trots fyra avstängda spelare - ger dem en match. Deras teknik är ju överlägsen den tyska och kämpaandan borde räcka långt, riktigt långt.
Precis som Kroatiens så består ju Tysklands mittbackspar av två fyrtorn. Turkarna lyckades ju ganska så väl att inte slå höjdbollar i gårdagens match. Om de gör om denna bedrift mot tyskarna så finns det en klar chans... hoppas jag.

Midsommardagen
I dag är årets längsta dag. Det ska jag njuta av med att kolla in Holland-Ryssland. Eftersom jag satsade från början på att Holland skulle vinna hela turneringen så får jag väl fortätta att heja på dem. Men efter Rysslands urladdning mot Sverige så är jag mera tveksam till om det kommer att gå så lätt för de orange-klädda.
Hoppas i alla fall på en härlig fotbollsunderhållning ikväll.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Härligt att det är någon som är inne och bloggar. Nettan verkar ligga lågt. Jag var också inne på Google och såg det logga. Fyndigt. Nu får vi ta och vässa armbågarna inför matchen ikväll. Det är ju kul att det är sommarsolståndet ikväll, då får vi vara uppe hela natten sa jag till hr P, men jag vet inte om han var vidare pigg på det. Härligt att vara hemma och kunna njuta av matchen ikväll. Jag var ovanligt pigg idag, trots nubbarna igår. Ha en mysig fotbollskväll för det ska vi ha.
Kramar MrsBettan