söndag 24 mars 2024

Skyltsöndag #463

När jag valde ut lämpliga bidrag till dagens Skyltsöndag märkte jag att jag lagt ut många skyltar redan under veckan, när de passade till inläggen alltså. Så jag får skylla mig själv att det ”bara” blev fyra över, varav tre av dom är visserligen påkostade och estetiskt tilltalande, men de är ju ändå toa-orienterade. Kanske inte så värst upphetsande;-)

Täby centrums toaletter och skötrum är väl fördelade på olika platser i anläggningen. Grejen är nämligen den att Täby Centrums restauranger inte har egna toaletter i anslutning till sina lokaler, utan nödiga gäster får söka sig till närmaste WC. Som ni ser på bilderna så ligger de här toaletterna mellan en reklamvägg för en leksaksaffär och granne med Täby Deli Food Court. Perfekt och snyggt skyltat.

Funktionshindrade personer och småbarn med förälder får dela på tvättrum. En himla läcker skylt tycker jag.

För att det inte ska bli en helt toa-orienterad skyltning får sista skylten visar att det verkar finnas stor brist på olika varor nu för tiden. Här ville jag köpa en stor flaska YES Original. Tomt! Citron, Äpple, Platinum fanns, men inte Original. Undrar varför, men är det världens mest sålda diskmedel så är det;-) 

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Yes är ju så drygt, som det sägs i reklamen, vi köper bara små flaskor här, fast vi köper minst två åt gången, undrar om det är kostnadseffektivt?
Men det ser bättre ut när de står i städskåpet iallafall. ;)

Toaletter är ju bra att ha till hands, skyltarna för detta var ju ganska läckra trots allt, toppen.

Ha nu en fortsatt fin dag Bp.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Toppen bra skyltat och rejäla skyltar för toaletter i erat köpcenter! Yes är väldigt drygt, men kan även tipsa om Grummes Handdiskmedel som inte är långt efter.. Dessutom mycket billigare och goda dofter!

Testa gärna den och se vad ni tycker?!!

Kram

Susjos sa...

Snyggt skyltat från Täby centrum, även på MoS så finns inga toaletter på restaurangerna, men desto fler relativt fräscha toaletter runt om på MoS!
Läcker toaskylt för handikappade å skötrum.

"Yes" verkar sälja som smör i solsken alltså! Vi köper Grumme, tycker den är dryg också.

Ha en fin söndagkväll, och tack för att du fortsätter förvalta skyltsöndag så bra!
Kram

Hannas krypin sa...

Snygga skyltar i ditt köpcentrum. Jag brukar aldrig få Yes diskmedel att räcka så länge som i reklamen. Vet dock att jag överdoserar en aning.

LillaSyster sa...

Söt räv du fått med också =)
Köper också Yes original, en stor flaska varar ju i evigheter- jag som knappt inte ens handdiskar mer än det som absolut inte går att köra i diskmaskinen. Du har ju skyltat snyggt hela veckan. Ha nu en fin kväll. Kram

nalta norrland sa...

Även här står en flaska YES original modell mindre för att rymmas på hyllan i diskbänkskåpet.
Nyss hemkommen från Lycksele, vi har skjutsat dit Elin och Cai, jo yes nu har vi ju en bil att köra omkring med.
Bra skyltat och toaletter är nödvändiga.

Anki sa...

Snygga toa-skyltar!
Använder sen flera år Grummes diskmedel, lika bra tycker jag och mycket billigare.
Svar: Ja, jag fotar nästan bara med mobilen numer, då den vanliga kameran har drabbats av ålderskrämpor.

byblixtra sa...

Håller med dig om att det är snygg skyltning för toaletterna. Det kanske är en bra lösning att ha toaletter på flera ställen i en galleria. Restaurangerna slipper då att andra än restaurangens gäster använder toaletterna.
Jag har sett samma sak här, att Yes original saknas i butikerna.

femfemman sa...

Har en YES stående. Kan utlånas...Sen finns det andra märken, men de är inte lika bra.
Hoppas att man slipper betala toabesök. Anser att det ska finnas en gratistoalett på alla restauranger. I Nordstan, i Göteborg, där kostar det tio kronor att använda toaletterna. För alla, även för de som besöker en av alla restauranger som finns i köpcentret. Dessutom är det ju en bra bit att gå för en del restaurangbesökare. Galet tycker jag.

Äventyret framtiden sa...

Snygga toaskyltar, riktigt snygga. Jag gillar inte Yes, jag säger no! Fairy gillar jag bättre....säger käringen mot strömmen.

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och här i Täby C vet jag att det finns gott om fräscha toaletter och att det är bra skyltat till dem. Dessutom är de ju kostnadsfria. Liknande är det i flera centrum att restauranger inte har egna toaletter.
Yes original har vi också. Bra och drygt. Har sett nu att en del butiker har brister på vissa varor och att de inte heller får leveranser. Kanske liknande med "Yes".

Hanneles bokparadis sa...

handdiskar inte så ofta, gillar toaletter där det finns plats att vända med ryggsäcken 🎒

KajsaLisa sa...

Sista toaskylten var skit-läcker, bara iden om hur man avbildar ett spädbarn som ligger redo för blöjbyte.
Har inte folk diskmaskin i Täby :)
Länkar upp nu.

Tony sa...

Bra skyltat. Bild 2 och 3 var riktigt bra fotat av snygga skyltar.

christian sa...

Jovars, där får du nog "skyltar" dig själv :) :) :) men å andra sidan fick du ihop några fina skyltar å även om det är toa-skyltar så är det nog det elegantaste jag sett i den "genren", även om babisen är svårtydd.....

Ha en bra vecka!

Paula sa...

Hej och hopp, sen som vanligt, vet inte vad jag sysslar med när dagarna bara försvinner. Tycker mycket om herr och dam-figurerna på toadörren, inte lika förtjust i mönstret eller färgerna, hon i grått o han i brunt i brunt bakgrundsmönster. Men absolut duger de, synligheten är ju det viktiga. Impad av bebissymbolen på skötbordet, den är ju för läcker. Så enkel o ändå väldigt tydlig. Fast, om jag såg den i ett annat sammanhang kanske jag inte hade lyckats lista ut vad den föreställde! Jag köper alltid Yes, nu var det visst extrapris hos dig, kanske därför det var tomt i hyllan.

Carita Liljendahl sa...

Det där med konst och kakel vid toaletterna i TC gillar jag mycket!