måndag 18 mars 2024

Glad måndag med Selfie – Vårkänslor

Delar av Le Galopins vackra lokal.

Fyndigt namn på ett gott vitt vin.

Gissar att den tatuerade hästen var ett krav när den mycket trevliga servitrisen fick jobbet. Täby Galopps läktare ligger ju granne med Le Galopin;-)

Ostron på ett bädd av flingsalt och vinaigrette gjord på picklad rödlök.

När åt jag sniglar senast? Måste vara minst 10 år sedan. De här var helt outstanding, och det var många av gästerna som valde just denna franska klassiker.



1. Det är ett självklart vårtecken.
När innergården fylls av pensionärer med rollatorer som ställer sig mot husväggen och njuter av solstrålarna. Det gjorde dom idag, trots att det bara var två plusgrader.

 2. Den blomman är vårens mest efterlängtade. Magnoliablomman.

 3. Det plagget signalerar vår. Jag vänder på steken här. "Frånvaron" av kängor och Icebugs.

 4. Den texten om våren är en favorit. Pass.

5. Min syn på "obligatorisk" vårstädning… är lika obefintlig som andra vedertagna städdagar.

6. Så låter våren i mina öron. Glada barn från två förskolor som leker på lekplatserna på innergården. 

Bilderna har ingenting med Selfien att göra men väl med Glad måndag. Var ju på vift i lördags och bjöd mig själv på en brunch på den nya franska restaurangen Le Galopin, som betyder ”den lilla rackaren”. Rätterna på menyn, servicen och atmosfären var precis så "typiskt franskt" som jag mindes det från Paris på 1970-talet respektive franska restauranger i Stockholm på 1980-talet. Le Galopin har funnits i fyra veckor och har varit fullbokat för brunch varje helg sedan dess. Sånt gör mig riktigt glad. I Mitti kan ni läsa lite mera om Le Galopin här.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Klimakteriehäxan är upphovskvinnan till ”Selfie”. Glöm inte att skriva en kommentar hos henne med länk till ert Selfie-bidrag här.

17 kommentarer:

Ditte sa...

Började med att titta på bilderna. Och visst blev jag sugen på ostron och dessa ska jag äta den 6/4 på Urban Deli, Nytorge och de brukar ha supergoda ostron. Jodå, sniglar har jag ätit, mest i Frankrike men även på gamla "Catelin" i Gamla stan. Fint minne. Kul med vinet. Såg liknande när vi var på Falklandsöarna och därifrån fick ett par flaskor följa med hem- Men ska nu givetvis testa detta du visar.
Kul att läsa svaren på din selfie. Och visst instämmer jag i fera av dina svar.
Kul med lunch på Le Galopin och det franska inslaget gillas högt även av mig.
Ska nu ta mig en extra titt på restaurangen via länken.
Och en glad måndag blev det ju helt klart.

Ditte sa...

PS Blogger talade om att det var fel och inte gick att kommentera. Men se det fungerade...

Hanneles bokparadis sa...

sniglar i vitlökssmör var gott, ätit ett ostron i Skottland och ett ostron i Frankrike i höstas, mycket färskt. Vårt stor magnoliaträd har massor med knoppar, men nästan sommar när den blommar. Har fikat ett par gånger på altanen.

Susjos sa...

Mums så gott och fint det ser ut på den franska restaurangen. Sniglar har jag inte provat, men ostron,ja tack!
På fredag ska jag äta på en fransk restaurang : Brasserie Makalös vid Kungsträdgården...de borde ha ostron?

Härligt vårtecken med alla pensionärer på innergården!
Å glada barn är absolut ett vårtecken!
Ha en fin kväll!
Kram

nalta norrland sa...

Jag vet inte om Du skojjar när Du skriver att den tatuerade hästen var ett krav för att få jobb...
Sniglar, ostron och musslor eller krabba äter jag inte.
Vårtecken skiljer sig lite åt var vi bor i vårt avlånga land.
Nån magnolia vet jag inte ifall det finns i mitt närområde.
Tussilago och tranor är mer säkra vårtecken.
På tal om vårtecken som att städa så nr vi har typ sandlåda inomhus för att hundara drar in grus då är det möjligen vår.

femfemman sa...

Det där med ostron kan jag vara utan. Men resten såg gott ut.
Magnolia... ja den är fantastisk! Speciellt alla sorter i Kew Garden.. z

KajsaLisa sa...

Det såg jättegott ut även om jag aldrig testat ostron. Misstänker att det ligger i Täby Centrum.

Äventyret framtiden sa...

Ostron, märkligt nog så tycker jag bara att de smakar hav, så jag låter bli dem men sniglarna japp, dem äter jag mera än gärna. Med vitlök förstås.
Hästtatueringen är tjusig, jag som inte gillar tatueringar alls gillade faktiskt den.

Hannas krypin sa...

Skönt att du också passade på frågan om vårtext. Låter som en trevlig restaurang. Passar ju ypperligt att skriva om som tema på Glad måndag. Jag valde att skriva om framtidens mat istället.

Stefan sa...

Sniglar och ostron??
Jag hade nog nöjt mig med vinet.

nalta norrland sa...

svar: Ärligt talat så bör det gäller tatuering så tror jag allt och vet aldrig om det är ett skämt. När folk inte nöjer sig med att rent traditionellt ha vigselring utan tatuerar in varandras namn… sen när det blir skilsmässa så ska namnet täckas över alternativ göra en ny tatuering. Jo yes vi har två sånna exempel i bekantskapskretsen. Eller folk som är med i typ Robinson eller Big Brother, Biggest Looser och tatuerar in programmets namn… så en häst att få jobb lät inte helt otroligt 😅

Guldkryckan sa...

Sniglar har jag nog inte ätit vad jag kan minnas men ostron har jag provat en gång.
En underlig maträtt det där men det gick ju ner, eller snarare ”rann” ner.
Har vårstädat en gång tror jag, vi tog tom ut allt porslin för att skura skåpen, aldrig mer säger jag bara, oerhört mycket arbete ju. 😉

Ha nu en jättefin Tisdag Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Äter aldrig mer sniglar, fast jag gjorde det gärna förr - tills jag kom på att det jag gillade var vitlökssmöret som omgav de där sakerna som påminde mig om måslortar (ursäkta!)
Magnolian är fantastisk, men växer ju inte vid varje husknut precis. Har som du noterat de stillastående personerna på "antikrundan" som söker lä och står med rollatorn i solen en stund - tydligt vårtecken, absolut.

byblixtra sa...

Fin lokal och nu fick jag veta var pingvinen med servetten kommer i från. :-)
En vacker tatuering som måste ha tagit lång tid att göra.
Hittade du någon pärla i ostronen? ;-)

LillaSyster sa...

Sniglar har jag aldrig ätit..... nä, det bär emot. Men ostron och musslor det går bra=)
Inte testat Ping vinet - föredrar ju röda viner.
Ha en bra eftermiddag! Kram

christian sa...

Vinet var verkligen fyndigt å även lite gulligt, frågan är bara vad smaken säger?
Att du gillar Sushi har jag ju lärt mig, men det du skyltar med idag.......åt du verkligen det?!? Nä, det är inget för en tyskfödd, där ska det vara rustikt å fett, typ fläsklägg å korv å sånt!
Coolt vårtecken med dina panschisar.... :)

Anki sa...

Kul att läsa dina svar och fint att du unnar dig sånt du gillar! Själv är jag inte det minsta avundsjuk.