lördag 2 mars 2024

Hoppa på tåget: ”Din egen skugga”

När jag såg dagens tema tänkte jag spontant på det idiomatiska uttrycket ”ingen skugga ska falla över NN”. Det roliga med det talesättet är att det är fysiskt omöjligt att skugga faller över en människa/en sak. Beroende på hur högt/lågt solen står på himlen så ligger skuggan alltid före eller vid sidan om. Tror jag i alla fall. Se bildbevis nedan. Enjoy!

Har alltid velat vara över 1,72 meter och ha långa ben, men lyckas bara med den drömmen när solen står lågt och bildar en fin skugga av lilla mig som har krympt från 166 till 162 centimeter.

En liten lek med skuggor: några människor, två gatuskyltar, undertecknad och en resväska som inte är en skugga men passar väl in i bilden på grund av färgen;-)

Bonus: Ett väldigt konstigt äpple med en lika konstig skugga. Bilden får vara med då jag tycker att den är rolig.

Bilderna är arkivbilder. Med tanke på vilka teman som föreslagits så är det inte rätt årstid/väder för att ta dagsfärska foton.

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också vill hoppa på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält. Sedan kan ni även gissa vem av deltagarna har valt dagens tema. Mera info hittar ni här.

Karin har uppfunnit temat.

17 kommentarer:

Susjos sa...

Där fick vi se din skugga i alla fall!! ;-)
Jag tolkade dagens ord på ett annat sätt ( läs : jag hittade inga skuggbilder!)

Mello ikväll igen, och apropå mello, jag och schlagerkompisen ska förstås gå på finalen, vi har köpt (dyra) biljetter via Melodifestivalklubben, vi sitter på parkett, men absolut inte långt fram, Friends passar egentligen inte för Mello, det är alldeles för stort!

Ha en fin kväll!
Kram

Guldkryckan sa...

Inte mycket skuggor att fota vid denna årstiden hur mycket man än kämpar, arkivet fungerar också.

Krymper gör väl alla, har tappat en cm tycks det än så länge.
Bredden ökar dock för mig. ;)

Ha en fin kväll Bp,

Åke sa...

Dagens längsta skugga :) Då är du 3 cm längre än mitt facit ;) Fint inlägg du bjuder oss på och tack för länken med texten till :) Trevlig lördag önskar jag dig. Min skyltsöndag är också klar... bland det roligaste jag fått ihop (tycker jag)

femfemman sa...

Med tanke på min storlek, så skulle säkert min skugga kunna falla över dej!

Anonym sa...

Om Åke tyckte att jag hade långa skuggben....vad ska han då gissa att dina är i centimeter? Äpplet är så läckert. Snyggt jobbat BP!

LillaSyster sa...

Anonym.... det är LillaSyster =)

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Spännande tanke om längd där. Själv är jag 172 lång och har alltid haft vänner som varit kortare än mig alternativ ungefär lika långa. En nuvunnen vän till mig är 185 och kvinna det är rätt kul! Har även en kollega som är längre ovanligt för mig skulle jag säga. Men ändock roligt!

Hannas krypin sa...

Min mamma har också krympt. Vi brukade vara lika långa men nu skiljer det en del mellan oss. Jag har alltid gillat hur lång och smal jag ser ut i min skugga.

PS: Mitt kvällsinlägg på bloggen tror jag är ett "BP-inlägg. :-D DS

Carita Liljendahl sa...

Härliga skuggor och så LÅÅÅNG du är :)
Jag planerade fota min skugga, men vi har inte haft sol på en vecka känns det som...

Lillian "sognafaret" sa...

Det her høres veldig hyggelig å være med på. Ha en flott lørdags kveld.

Klimakteriehäxan sa...

Rolig fråga om skugga dök upp i nåt tv-program nyligen: Om två saker skuggar samma yta, blir skuggan mörkare då?

Ditte sa...

Så läckra bilder! Dessutom en väldigt bra tolkning av veckans tågresa. Tack för den! Så trevligt att hänga med.

Hanneles bokparadis sa...

Kul bilder, jag är kort och inte krympt som tur, i affären får jag ibland be hjälp av långa snygga män ��

christian sa...

Smart tänkt där.....som vanligt....märkligt att skugga i det uttrycket är något negativt på nåt sätt....sen håller jag självklart med om att en skugga inte kan falla på någon.....kanske ska man ta med det i tolkningen av uttrycket, eller?!? Nja....blir för flummigt kanske.....
Bild 2 är helt underbar!

nalta norrland sa...

Blott en skugga (tror jag att) en bok av Sveriges första kvinnliga deckarförfattare har skrivit… Maria Lang.
Långben är det rätt lätt att bli i rött sorts skugga - jag som är 153cm skulle behöva leva på skuggsidan för att se lång ut 😅
Idag är det söndag…

Äventyret framtiden sa...

Mycket snygga skuggor säger jag!
Du är som jag, växer neråt...våra skuggor också. Kan tänka mig att man blir skugglös när solen står i zenit, vilket händer här på somrarna.

Paula sa...

Äntligen börjar jag komma ikapp med bloggläsningen. Snart bara skyltarna kvar, dem tar jag imorgon. Du är iaf längre än jag, från 158 till 156...suck. Det andra fotot var fiffigt, ser ut att vara mycket rörelse i bilden trots att det bara syns skuggor. Och äppelskruttet var också fyndigt, du utvecklar hela tiden ditt sinne för tolkningar!