söndag 10 mars 2024

Skyltsöndag #461


På förekommen anledning (hahaha) kan jag inte låta bli att börja denna Skyltsöndag med en scenbild från Friends och genrepet för Mellofestivalen från i fredags. Självklart var det bästisen Yvonne som var på plats och mejlade bilden. Observera Malaco-skylten på scenen!  Tusen tack:-)

Vann rätt låt?
Eftersom de norska guttarna tog hem en jordskredsseger, så utgår jag ifrån att rätt låt vann. Blev väldigt glad att Medina tog silvret och Smash Into Pieces kom på tredje plats. Min personliga favo var Cazzi Opeia.


En helt ny skylt har kommit upp i Täby Centrum – en bautastor roterande display utan reklam Skylten är väldigt somrig och påminner om Bregottreklamen, bara kossorna som saknas;-)Panter matlåda är en hyhet som jag upptäckte på ICA:s delidisk, där man bland annat kan köpa hemlagad mat. Idén är väldigt PK och egentligen rätt bra. Men varför är färgen på lådorna så himla trist?Veckans höjdare: WinWin skylten. Smart, fyndig och estetiskt tilltalande:-) 

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

En panter får låna en låda i en vecka… den tid det tar att äta upp och diska bort ☺️
Om mello kan ma tycka mycket… men årets upplaga var väl den sämsta 😵‍💫
Bra skyltat 👍

Hannas krypin sa...

Tycker det var svårt att tippa vem som skulle vinna mello i år. Tyckte alla bidrag (nåja nästan alla iallafall) var väldigt starka. Jag gillar inte riktigt låten som vann men den gick hem hos de utländska rösterna så det kanske funkar.

LillaSyster sa...

Men orden Return me var ju i din favorit färg =)
Inte sett några sådana lådor här, men det kommer säkert.
Mellot.....märkligt att vi behöver norska grabbar till att representera Sveriges bidrag...


Malaco- gott som gör dig glad! För visst var deras reklam så för typ hundra år sedan =)
Ha en bra kväll, nu har jag kollat klart på Flickorna på Englandsbåten.

Äventyret framtiden sa...

Ja, märkligt säger jag också att det måste norrbaggar till för att vinna Mellot i Sverige. Nu har jag inte lyssnat alls så jag ska vara tyst tillsvidare men jag kan bara inte låta bli att reflektera.
Bra skyltar, Malaco känner jag igen, Winwin-skylten är ursnygg.

Ditte sa...

Kul skyltat! Och varierat. Extra festligt med melloskylten att börja med. Hade ett öga där igår och ett öga på skidorna i USA. Jag tycker att rätt låt vann. Gillade också Maria Sur men även övriga du hade med. Kan dock inte begripa varför en i hårdrocksbandet inte ska kunna visa ansiktet. Tycker att det borde vara ett krav.
Och de norska killarna som vann är ju mest i Sverige så helt ok. Och det är ju så här enligt reglerna. I övrigt är det ju många som är med och tävlar och har andra länder där de är födda. Så, heja Norge.
Bra med dessa matlådor och de kan nog förenkla för många.
Tänkte mig lila på matlådorna.
Ny vecka på g och visst hoppas vi på en del fina dagar.

Åke sa...

Ja Nalta Norrland tog redan orden ur min mun: Sämsta upplagan någonsin, jag satt hela tiden och väntade på Danne eller vad han heter... så hade han sjungit, och jag var nykter dessutom jag är ju full på antibiotika, satt perfekt med fotpall till min läkande fot i högläge. Detta måste vara sista året. Men nu var det skyltar: Sista bilden ska jag spara för jag har skaffat en liknande bil så man kan köra lite Byggare Bob detaljer och åka lite på semester som i Norge tex.och plåta och drönaen ryms. Det ska stå något med www.nacka144 i varje fall och den runda loggan gjorde mig lite nyfiken :) Tack för tips :) Friends Arena var jag på och såg Lady Gaga med dottern kanske du kommer ihåg. Hon sa: Farsan jag har biljetter och du fixar hotell ;) Skylten i Täby city andas verkligen sommar. Trevlig söndag på dig.

femfemman sa...

Trodde att du var på plats. Men tv funkar ju också. Betydligt mindre rörigt än att se det på arenan.
Tycker att det är konstigt att norska gutter ska tävla för Sverige. Läste att det handlar om arenaformatet på den svenska uttagningen. "Mello" är inte så stort i nabo-landet.
Hade varit kul om Medina vunnit. HAde varit ett så rätt bidrag. Killar med utländsk bakgrund som sjunger en glad låt på svenska. Hade känts rätt in i själen. Tycker att Smasg´h into pieces låt är bra liksom Cassiopeja. Gillar också Effortless, men inte från scenen. Rena Red light zone - framträdandet. Synd på den låten...
God kväll!

byblixtra sa...

En sån härligt lila bild du bjuder på!
Jadå, rätt låt vann men jag såg inte finalen bara röstningen. :-)
I övrigt så tycker jag att mellanakterna har varit ett sömnpiller.

Kan det vara en AI-bild som dykt upp i Täby Centrum? Ingen reklam men den fick dig att tänka på Bregott. ;-) Bilden på skärmen är läcker med ljussatta taket i bakgrunden och ser en lila tråd i inlägget. :-)

I Panterreklamens skylt är det också lila. :-) Det kan vara en bra idé att man kan lämna tillbaka lådan för annars så slängs de ju, särskilt de som är i kartong.

Håller med dig, snygg logga på bilen.


Guldkryckan sa...

Då jag i dagens blogg förklarat mig som tondöv så låter jag som bekant andra bedöma årets mello. 😉
Ja, varför måste lådorna där vara så trista?
Miljöaspekten?

Den som lever får se.

Ha de gött Bp.

KajsaLisa sa...

Måste erkänna att jag inte sett det förutom Scarlet, men hon var så mainstraemad för att passa in så jag struntade i att rösta, sett henne live, då är hon mycket roligare. Lägger upp en video med henne så kan du kolla om du orkar hela.
https://www.youtube.com/watch?v=OMExAMLFIQ8
Lådan känns okej om jag slipper diska den.
Ja loggan kändes annorlunda.
Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Gokväll från en mellonörd som vill säga att det var en fantastisk final att se live på Friends Arena, sååå fina och bra framträdanden från alla artister imponerande! Carina Berg : den bästa programledaren på länge! Mellanakten med "pojkbandet" Björnzone måste du bara se på Youtube (eller på svtplay), de var heeelt underbara!!!
De norska killarna var värda vinnare , en sån bra låt, och ja, de får tävla för Sverige, bara nån av låtskrivarna är från Sverige- det är väl låtskrivarna som sen väljer artister anar jag?

I raden bakom mej så satt Josefin, som är med i samma kör som din Yvonne, hon finns med på bild i min blogg idag, jättekul att träffas, hon har också gått med i Melodifestivalklubben!

Snyggt skyltat som vanligt! Spännande med den återanvändbara matlådan!
Ha det fint!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Om Mello har jag ju ingen åsikt, men lite lustigt att två norska grabbar ska tävla för Sverige. Går det att överföra samma metod på skidskytte?
Tråkig färg på matlåda betyder att maten man lägger i den ser mer färgglad och godare ut, tänker jag.
Och ja, jag ska verkligen göra den där utflykten till Täby C där du hittar så mycket kul.

Stefan sa...

Ironiskt. Jag ser att temat "stolthet" föregår detta. Möjligen kan jag känna mig stolt över att inte sett på Mello de senaste 40 åren. Respekterar dock de som följer tävlingen med entusiasm.

Anki sa...

Reagerade direkt på den läckra första bilden och tänkte att nu blev BP glad! Dina färger! Vad gäller detta med Mello så instämmer jag helt med Stefan!
Supersnygg reklam på den vita bilen!

Hanneles bokparadis sa...

Sverige levererar mycket bra musik.

Paula sa...

Inte visste jag att du var en schlager-tjej! För ordningens skull gick jag igår in o lyssnade på vinnarlåten och Medina, bara för att hänga med. Dannys låt har jag också hört, inte speciellt bra tyckte jag. Jag är mycket nöjd med att ha skippat hela balunsen och vete sjutton om jag inte skippar stora finalen också. Tittar hellre på din fina Täby-skylt även om jag inte fatt de vita puffarna. Är de vita träd, är det lamm som betar, vad är de???
Panter är jag, men mest för att jag associerar ordet med en gammal kvinna med klös! Pantertant alltså! Maten ser mumsig ut på bild. Har tyvärr inget ställe med delidisk med varm mat, det vore ju så bekvämt vissa dagar. puts&måleri-firmans logo associerar just inte på den branschen tycker jag, mer på något datatekniskt...den runda logon är snygg, liknar ett fingeravtryck. Ja jag vet, jag får konstiga associationer ibland. Nu ska jag koncentrera mig på Klimakteriehäxans knepiga men roliga frågor!

christian sa...

Första delen av inlägget förbigår jag med största möjliga tystnad..... ;)
Reklamskylten är toppenfin, verkligen vårig/somrig!
Förstår inte riktigt namnet på den där lådan, får inte ihop det med panter riktigt.....men men allt för miljön.
Win Win är ett av alla dessa english words som kommit in i svenskan.....nåväl må så vara...

Ha en bra vecka!

Carita Liljendahl sa...

Åååh, en sådan fin somrig skylt.
Kanske jag får se den om jag kan komma till Täby centrum nu på fredag.
Få se vad läkaren och knäet säger...