torsdag 28 december 2023

Tråktorsdag




Nu vet jag inte om Tråktorsdag fortfarande lever, då uppfinnaren KajsaLisa inte deltagit i något tema de senaste veckorna. Åt andra sidan kan den här torsdagen inte betecknas som något annat än tråkigt. Så jag kör på;-)

Högkostnadsskydd - läkemedel
News 55 läste jag idag att taket för högkostnadsskyddet för läkemedel höjs med 250 kronor till 2 850 kronor från och med 1 januari 2024. Upp till 1 425 kronor betalar man hundra procent själv, därefter minskar kostnaderna för receptbelagda läkemedel stegvis under en tolvmånadersperiod.

Högkostnadsskydd - öppen vård
Högkostnadsskyddet för öppen vård på Vårdcentralen/husläkarmottagningen höjs med 100 kronor, till 1 400 kronor.

Finns det nåt som har blivit billigare sedan pandemin respektive kriget med Ukraina?

Vintern i Stockholm är den kallaste på över ett decennium, och mycket snö har fallit tidigt. Tell me about it...

Mini-tornadon Gerrit har drabbat Manchester här.
 
Tv-utbud
Jag vet att man kan streama program/serier/filmer nuförtiden. Men om jag tittar på till exempel dagens tv-utbud så tycker jag att det är ett väldigt dåligt skämt. Är det någon som streamar dessa gamla hyllvärmare?
svt1: Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap från 2018
svt2: The Deer Hunter från 1978(!!!)
tv3: Kärleken checkar in från 2002
tv4: Den ofrivillige golfaren från 1991
 
Tack och lov att tv6 har förbarmat sig över alla hockeyälskare och visar Junior-VM i ishockey. Personligen tackar jag Premier League att de inte har vinteruppehåll…

En riktigt, riktigt tråkig torsdag tycker jag.
 
Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna är dagsfärska. Bild #1 är himla tråkig eller hur??!! Däremot är bild #2 inte alls tråkig. Den läckra utsmyckningen finns i Bandängens park, en parklekplats mellan Bandhagen och Högdalen, i närheten av kompisen Yvonnes hemmaplan. Tusen tack för fotot:-) DS.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vilket snöberg de skottat upp. Sådana berg lekte man ju i som liten- men dagens ungar är väl inne och spelar TV/dataspel.....
Hoppas att vädret skärper till sig snart och går mot en tidig vår!

Guldkryckan sa...

Lite surt med högkostnadsskyddet där, men en del av min o frugans mediciner är så dyra att man snart är uppe i det iallafall, men surt ändå.
Här streamade det inte alls, fast julkalendern streamade jag på bussen till kneget förstås.

En vår ser jag fram emot, faktiskt.

Ha det bäst nu Bp.

Stefan sa...

Har inte längre hockey på min tre i topp lista över sporter, men tänker följa småkronorna i TV. Fotboll toppar fortfarande denna lista och då i synnerhet Premier League. Man Utd förstås!

Är det hattar eller kaffekoppar i trädet?

Ditte sa...

Ja, vädermässigt en riktigt tråkig torsdag. Instämmer helt.
Och visst är det trist med en del annat också . Men en glädjande sak är att SL kortet för pensionärer inte höjs.
Vad gäller hockey så är det en sport jag inte är ett dugg intresserad av numer. Men förr, med Salming och grabbarna var det ju annorlunda.
Stort tack också för att du piggade upp mig. Blev verkligen jätteglad. Omtanken värmde rejält.
Din andra bild var också uppiggande. Kul att Yvonne skickade den.
Vad gäller Tv utbudet så är det verkligen trist. Men jag hoppas kunna hitta en film att se.
Kanske en "Wera" som jag missat.
Och böckerna finns ju.
Stort tack än en gång! Och paketet har fått en plats.

nalta norrland sa...

Tror inte att nånting blivit bättre sedan 2019 😅

Anki sa...

Även här en ganska tråkig torsdag ... efterregnet är det glashalt. Har letat reda på mina icebugs så jag vågar gå ut med Muffin i kväll. Vad gäller tv-programmen så kan jag bara hålla med - bara skit faktiskt! Tur Netflix finns!
Svar: Har inte haft knäproblem tidigare, men besvär med en fot. Tack för tipset om elastiskt knäskydd - ska kolla på apoteket i morgon.

Susjos sa...

Bild 2 på trädet med alla hattar var verkligen fin! Första bilden visar all snö vi har fått, det räcker nu tycker jag.
Just nu pågår " Guernseys litteratur-och potatisskalspajssällskapet" här på svt1 medans jag bloggar...vet inte vad jag ska säga om den...! Men nog har det varit en rejäl tråktorsdag!
Min man har i alla fall sett på hockey idag!
Hoppas du har en fin kväll i alla fall!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Vinter i Norden, ja det fick ni ordentligt i år ...
Den andra bilden är inte tråkig, exakt som du säger.

Klimakteriehäxan sa...

Här blev det tv-kväll - först med Karin och Carl Larsson och sedan med Guernsey-filmen som jag tycker var riktigt bra! Vet inte om du sett den eller bara muttrar för att den är "gammal"? Med bra filmer är det väl som med bra människor: de är intressanta även om de blivit lite ålderstigna, och den här rullen var ju ändå bara från 2018!

christian sa...

Eftersom jag gillar vinter med snö tycker jag om båda bilderna, men den färgglada är självklart bäst!
Ja du...gammal skräpmat, kan väl säga att äva streamingen mest bjuder på gammalt skräp å junior-vm visas ju även i SVt.
Sen undrar jag hur länge man kan skylla på Ukraina-kriget å annat för alla höjda priser......Sverige har i jämförelse med Europa höjt priserna mest å jag läste härförleden, att det här i landet har höjts ganska godtyckligt.....
Så till vida är det en tråkig torsdag. men å andra sidan är just det lika tråkigt varje dag..... :(

Tony sa...

Även jag kan hålla med i denna tråktorsdag. Det kom fin snö under natten som sedan regnade bort under dagen. Den korta promenaden (i regn) till ICA bjöd på alla underlag som kan tänkas. Jag hann bli deprimerad under de korta promenaden. :-)

Hanneles bokparadis sa...

du glömde elkrisen, de höga elpriserna

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Känns inte okej med de höjningarna. Det sitter så många människor nu som knappt har råd med mat. Att medicin och läkarbesök då ska kosta ännu mera innan högkostnad är inte okej. Medicin och läkarbesök är ändå nödvändigheter man behöver, det är sällan så att någon väljer att betala den kostnaden av rent nöje. Men visst så är det ju med elen och drivmedel också. Min hyra höjdes denna månad också, 465 kr i höjning. Det är ganska rejält, och någon löneökning får inte vi förrän till hösten 2024. Jag har 2023 års lön eftersom jag började jobbet i år, men nya lönen kommer hösten 2024.

Paula sa...

Jag kan tillägga på din lista att även läkarbesöken på vc blir dyrare från årsskiftet hörde jag på radion idag. Säg vad som inte höjs, jo det vet jag! Pensionen höjs med.....EN PROCENT!!! Det ska då täcka upp alla höjningar bara inom hälso-sjukvård, sen då? Hyra, mat.osv....nä fy bubblan. Det blir svångremstider i pörtet, drömmar om resor skrinläggs direkt.
Jag tittar inte alls på linjärteve längre, förutom sportsändningarna. Imorgon börjar Tour de ski som jag kommer att följa även om det blivit rätt rumphugget på deltagarsidan. Men tävlingarna blir säkert spännande att följa iaf.
Jag hittar så himla mycket bra program på mina streamingkanaler, svt, tv4play oh så har jag viaplay för skidsporten. Tycker du ska testa, det är så mycket roligare att kunna välja ur ett större utbud och slippa passa tider!