tisdag 19 december 2023

(Flygande) julgran(ar)


Vilken lycko-tisdag det blev idag:-) Det började med en strålande sol som jag inte sett sedan början av november. Okej, solen har kanske visat sig i några minuter sedan dess, men inte under en hel - om än kort - dag. Lycka!

Julgransflygning
Sedan tänkte min underbara bästis Yvonne återigen på mig. Hon och några arbetskamrater begav sig upp på Observatoriekullen för att fota Försvarets julgransflygning idag. Det är en årlig tradition som genomförs med skolflygplanet SK 60.

Historiskt ”ögonblick”
Det var sista gången som SK60 syntes i julgransformation över Stockholm. Flygplansmodellen  ska nämligen avvecklas som skolflygplan. Ett historisk ”ögonblick” dokumenterat på en blogg nära er, tack vare kompisen! Tusen tack:-)

Julgran hos Starfish & Coffee
Årets minsta och med bred marginal sötaste julgran hittade jag hos Starfish & Coffee idag. Den var cirka tio centimeter hög. Och japp, det gick bra att sitta ute med tre lager ”extra allt” och infravärmare.

Enkel men stilig julgran
Utanför caféet finns det en väldigt enkel med stilig julgran (utan extra allt). Bra där! Caféets ägare tyckte att jag skulle ta ett foto på ett visst ställe för att få med månen. Av någon konstig anledning börjar ägaren också bli väldigt bloggdresserad;-)
 

12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Solen visade sig även här en stund, men någon flygning fick vi inte se, de har bara skjutit upp det hela tiden och nu blir det inget alls - så tack för bilden! Har ju sett dem flyga här över tidigare - det är rätt mäktigt och man hör dem på långt håll.
Coolt med bloggdresserad caféägare. De där flaggstångsbelysningarna är populära. Ha en bra kväll! Kram

LillaSyster sa...

Fel av mig ....De flög visst här över kl 15.15 idag, men det missade jag.

Paula sa...

Haha, visst är det kul med bloggdresserade bekanta! Och himla fint foto blev det. Jag missade ju de fina julgransflygningarna då de var här förra veckan. Tjock dimma rådde bägge dagarna, det var Herculesplan ena dagen och andra var det väl Jas Gripen tror jag. Bägge dagarna hörde jag mullret i skyn, himla trist. Hade hängt exakta tiden när de skulle passera Falun på min väggalmanacka, men tji fick jag alltså. Tack för fotot, hälsa Yvonne!

Stefan sa...

Jag var hemma från jobbet idag p.g.a. ett tandläkarbesök (inte är det billigt inte...suck), men missade helt denna formation.
Flera i vänkretsen har lagt ut bilder i sociala medier, men inte jag inte.

Susjos sa...

Visst var det underbart med solsken idag, det tyckte både Samuel och jag! Så kul att du la ut en bild på julgransflygningen idag, Samuels mamma hojtade om den, men vi hann inte med att se den, jag trodde det var Jas flyg, och undrade lite varför det var sista gången som jag läste nånstans att det var, men nu fick jag veta tack vare dej att det var skolflygplan, så jag kunde både visa fotot för min man , som också berättade att de har köpt in nya skolflygplan, så tusen tack för bilden BP, och Yvonne!
En sån söt liten gran du fick med på bild, jag hittade den lilla grantomten igen ute på Vendelsö, så jag tog en bild idag.
Det sista fotot är väldigt tjusigt, med månen och allt, roligt att ägaren har blivit bloggdresserad, hihi!
Ha det gott!
KRAM!

Ditte sa...

Härligt med lite sol Har ju skickat lite i omgångar men att på egen hand se och uppleva den är något helt annat. Absolut.
Jätteroligt att Yvonne tagit bilderna över flygvapnets julgranar. Och inte minst att denna blir historisk. Jättefin bild dessutom .
Så fin den lilla granen är från Starfish &Co . Passar mig . Dessutom behagligt att sitta ute.
Gillade även din sista bild där både månen och en julgran var med.
Ha dé! Som de säger i Norge.

femfemman sa...

Har också sett solen... iaf delar av den. Samt del av måne och Venus. Klart i Göteborg i eftermiddag och kväll. Mindre klart här inne i landet. Fin liten gran! God kväll!

Gunnel sa...

Två fina granar i olika storlek. Tycker du är tuff som sitter ute i detta vädret, för jag antar att det är inte så många plusgrader hos dig heller.

Klimakteriehäxan sa...

Missade flyg-granen. Det gör jag alltid, trots att jag vet om att den ska komma ... Men solen såg jag!

christian sa...

Snyggt med solen i motljus....mycket till gran kan jag dock inte upptäcka i flygningen, men så har jag ju dålig fantasi också....
Minigranen är verkligen söt, du tog väl en sväng runt den ;)
Sista bilden påminner lite om ett precis avvecklat ambulerande nöjesfält lite snett å vint å ofärdigt...

Annika sa...

KUL med den där flyggranen, gillar verkligen att de gör så.
Den där julgranen på sista bilden borde rätas upp en aning, hehe. Annars är den fin och glittrande.
KUL att ägaren nu engagerar sig i bilder till din blogg :D

Carita Liljendahl sa...

Wau! Jättefin den där julgransflygningen!