tisdag 1 augusti 2023

Solig (fotbolls-)tisdag



Är alltid glad när SMHI har fel, men bara när väderappen förutspår regn och det blir sol;-) Som idag till exempel. Grannen och jag passade på och fikade på stamstället, fast först kollade jag fotbollsmatchen Kina-England. Såklart:-) 

Kina-England 1-6
Tidigare på dagen hade Nederländarna blåst Vietnam av gräsmattan med hela 7-0. Även Kina-matchen bjöd på sju mål. England spelade fantastiskt bra under första halvlek och vann sedan komfortabelt med 1-6. Målvakten Earps fick släppa in första målet hittills under turneringen.

Några observationer
- Den australiensiska domaren Casey Reibelt var tyvärr den sämsta jag sett hittills under detta VM. Hon dömde bland annat bort ett regelrätt otroligt snyggt mål gjort av Lauren James (England) efter VAR-koll. Målet bedömdes som offside.

Fjärde domaren (en av linjedomarna) Heba Saadieh är från Palestina, bär hijab och bor i Sverige sedan 2016. Hon är den första domaren någonsin från Palestina att döma i ett VM. Jättekul tycker jag!

Pontus Kåmark är expertkommentator. Tänk så tacksamt det skulle vara om man kunde stänga av honom, hans dravel och hans verbala diarré. Tror han att vi åskådare är både blinda och dumma… Och varför envisas han med att säga ”game plan”. Vad är det för fel på ”spelplan” –grrrrrrr.

The Lionesses (England alltså) utmärkte sig inte bara spelmässigt utan även med tatueringar på armarna.

Matchen spelades i Adelaide som heter Tarentanyakaurna. 

Argentina-Sverige
Klockan 09:00 är det avspark för Sveriges sista gruppspelsmatch mot Argentina. Även den matchen kommer Guldkryckan att rapportera om. Så glöm inte att kolla hans inlägg imorgon:-)

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra, men jag tycker de är riktigt läckra. Tog dom igår i Bergshamra, Solna. Bild ett visar varuintaget till försäkringsbolaget If:s huvudkontor. Foto två visar ett av tre konstverk som går under namnet ”Raka rör”. Konstnär: Charlotte Alexandersson. DS.

9 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vissa kommentatorer kan man bli galen på
Det finns tyvärr gott om sådana stolpskott.
Helt okej väder fram till kl 15....men sen var det tre mindre roliga timmar.
Ha en bra kväll!

Guldkryckan sa...

Tackar för reklamen Bp, alla länkar tas emot med glädje.
Expertkommentatorer har man ju sett på sportspegeln..heter det så idag?...hur som helst, en del snackar för mycket skit om du frågar mig.

sv: Näää, har ju mjukstartat bara med Sveriges matcher, men vem vet vad som händer i framtiden. ;)

Ha det fint Bp.

nalta norrland sa...

Halleluja sån tur Ni slapp regnet 🤩
Om SMHI har rätt får vi minst 30 mm under morgondagen 🌧️ har jag sagt att jag är otroligt less på regn 🤪
Fotboll har jag inte sett eller sett något om idag ⚽️ kanske pga jag varken haft tv eller radio på 🤔
Var Du till försäkringsbolaget, jag trodde det inte längre var ett ställe man gjorde fysiska möten på utan att allt avhandlades via mejl och telefonsamtal ☺️
🤗

Ditte sa...

Vi har också haft fint väder och regnet kom nu sent i kväll. Passade också på att se matchen innan det blev utgång.
Vad gäller domaren i matchen var det illa. Men kanske var det så att kontrollen visade att målet var offside. Nu vann ju England som tur var.
Visst är det kul med en domare från Palestina och just att hon är den förste domaren från ett arabland att döma i ett VM:
Har också reagerat på bl.a att P.K. inte kan säga spelplan. Så heter det ju på svenska. Pust!!
Visserligen spelar Sverige tidigt i morgon men jag får sätta klockan. Vill ju se matchen.
Och givetvis kollar jag Guldkryckans inlägg i morgon.
Instämmer helt i att bilderna är läckra.
Såg den översta när jag var i Bergshamra i juni med Promenadklubbden. Bild nr 2 har jag inte sett men gillar skapelsen.

Anki sa...

Läckra bilder du bjuder på!
Jag följer ju inte det här mästerskapet så noga, men några matcher har jag ändå följt delvis - mest via radio då och det tycker jag funkar bra eftersom jag ändå aldrig har lärt mig reglerna :)
vädret har varit växlande här, men övervägande soligt, men i natt ser det ut att ha regnat rejält ... bra för svampen!
Nu snart dags för de svenska tjejerna ... kanske tittar jag :)

Hannas krypin sa...

Tyvärr ska det målet dömas bort. Spelaren kommer från offside och vinner en fördel av hennes position. Kinas bollkontakt i den situationen räknas inte som en kontrollerad passning och därför är det helt korrekt att döma bort målet för offside. Det är inte ett nytt spelmoment som kommentatorerna säger utan det är fortfarande samma moment. :-)

Heba har jag dömt med när hon bodde i Linköping. Grymt duktig tjej. :-D

Stefan Karlsson sa...

Det här meteorologer är som med politiker. Den enda yrkesgrupp som ständigt kommer undan med falska förhoppningar och felaktiga prognoser.
Jag vill inte göra mig ovän med alla som har semester just nu, men det känns skönt att jobba när vädret är lika höstlikt som på hösten.

Klimakteriehäxan sa...

Är det inte märkvärdigt målrika matcher!???

Carita Liljendahl sa...

Kul konstverk - de nästan raka rören :-)